Eten Eten

Eten

Wat eten we vandaag? (gesloten)

Wat eten we vandaag, al jaren een goedlopend topic op Viva dus dat mag hier niet ontbreken!

Infobericht: dit topic is gesloten,  je kunt hier verder lezen:

https://www.viafora.nl/forum/eten/wat-eten-we-vandaag-deel-2?page=1#17


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Wij aten vanmiddag wentelteefjes, niet al te gezond maar wel heel lekker. Er kwam een vriendinnetje spelen, die viel met haar neus in de boter. Vanavond aten we dahl met linzen, zoete aardappel en spinazie, erbij naan. Het was wat te veel, dus er ging een bakje de vriezer in voor een andere keer.

Ik heb gisteren een tajine gemaakt met stukjes mergues, hele tarwekorrels, rijst, aubergine, courgette, paprika, ui, tomaat en citroen. 

Ik eet vanavond het restje van gisteren: bloemkoolrijst, kidneybonen, rode ui en courgette in de wok. Beetje kerrie erbij en je hebt echt een lekkere maaltijd  

Dolfje

Dolfje

13-01-2022 om 07:40 Topicstarter

Wij schuiven vanavond bij mijn moeder aan dus ik weet nog niet wat we eten.

Ik maak vandaag een broodrol gevuld met een mengsel van lamsgehakt en groenten.

Tuinfluiter schreef op 13-01-2022 om 08:26:

Ik maak vandaag een broodrol gevuld met een mengsel van lamsgehakt en groenten.

Mmmmm dat klinkt lekker!

Vanavond couscous, met kastanjechampignons, snijboontjes & een pangafilet. Misschien dat ik de couscous vervang door noodles, zodat ik er een oosters tintje aan kan gevevn.

Ik maak vanavond hartige taart met broccoli, wortel, paprika en champignons. Gekruid met cajunkruiden en oregano. En lekker wat geraspte kaas.

Ik heb eters vandaag, en ga lekker uit m’n slof schieten met zelfgemaakte gnocchi, een wildragu en wellicht nog wat geroosterde bloemkool erbij. Vooraf wat zelfgebakken stokbrood, comté en een stukje paté van konijn, met zelfgemaakte marmelade en vijgenjam. 

Vanavond mijn laatste glutenvrije pizzabodem beleggen. Oesterzwammen, paprika en tonijn denk ik. 

Komende weken ga ik gluten uitproberen, eerst haver en over 2 weken tarwe 

Hoera Drakenvlieg! Hoop dat t goed gaat voor je. Haver is overigens een glutenvrije graansoort hé. Het wordt alleen vaak verwerkt in een omgeving waarin ook tarwe wordt verwerkt waardoor er kruisbesmetting plaats vindt. 

Gister roerbak met aardappelschijfjes, courgette, wortel en rode ui met vegan balletjes en satesaus.

Ik denk dat vriend vanavond kookt en anders maak ik iets uit de koelkast, heb nog vegan schnitzel en balletjes, prei en spinazie.

Moosey schreef op 13-01-2022 om 10:29:

Hoera Drakenvlieg! Hoop dat t goed gaat voor je. Haver is overigens een glutenvrije graansoort hé. Het wordt alleen vaak verwerkt in een omgeving waarin ook tarwe wordt verwerkt waardoor er kruisbesmetting plaats vindt.

Dank je 😘

Ja, ik weet het. Maar toch voor de zekerheid glutenvrije havermout gehad de laatste twee maanden en geen havermelk etc. Nu iig eerst dat. 

woknoedels met roerbakgroente, kipfilet en babi pangang saus.
Saté en kroepoek

Gisteren was het hertenbiefstuk; een reclameaanbieding. Uit de verpakking bleek hij typisch naar wild te geuren maar na het bakken smaakte hij naar gewone biefstuk, wel heel mals zoals een goede biefstuk betaamt.

Met aardappelen, groenten en paddestoelen.

Vandaag weet ik nog niet; ik vermoed nasi maar ook rode curry heb ik al wat weken niet gegeten.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.