Eten
Dolfje
08-07-2021 om 15:45
Wat eten we vandaag? (gesloten)
Wat eten we vandaag, al jaren een goedlopend topic op Viva dus dat mag hier niet ontbreken!
Infobericht: dit topic is gesloten, je kunt hier verder lezen:
https://www.viafora.nl/forum/eten/wat-eten-we-vandaag-deel-2?page=1#17
KillerQueen
03-01-2022 om 17:10
Brienne schreef op 03-01-2022 om 16:55:
Bloemkool in de aanbieding vandaag?!
Haha, dat zou je bijna denken hè?!
Na al dat feest-eten en makkelijk en snel (wat over het algemeen niet heel gezond is) had ik zo'n zin in gewoon AGV (aardappels groente vlees)
Drakenvlieg
03-01-2022 om 17:11
Spaghetti met alle restjes uit de koelkast. Van een halve paprika, wortel en crème fraiche tot de halve rookworst 
MijnNaamIsHaas73
03-01-2022 om 17:16
Ik heb een bakje bolognese saus uit de vriezer gehaald. Hoef ik alleen nog maar spaghetti bij te koken en klaar is Clara op de eerste werkdag van het jaar.
FaithfulDuck87
03-01-2022 om 17:30
Friezinnetje schreef op 03-01-2022 om 16:35:
rijst met kip en champignons in
ketjapsaus
wordt pindasaus, ketjap op
anijsblokje
03-01-2022 om 17:39
Brienne schreef op 03-01-2022 om 16:55:
Bloemkool in de aanbieding vandaag?!
Vreemd genoeg staat het hoog in de top-10 van favoriete/meest gegeten groenten in NL. Ik vind bloemkool best lekker (vooral geroosterd) maar het is zeker niet favoriet of meest gegeten bij mij, echt bij lange na niet.
@Drakenvlieg: Pasta met rookworst...weet je het zeker...lijkt me echt niks. Rookworst is ook lekker gewoon op brood (of eet je dat nu niet?) of zelfs 'los', maar door de restjespastasaus zou ik niet verzinnen.
En...dankzij jullie heb ik zin in appelmoes! Eens kijken wanneer ik dat ga eten. (heb nu niet genoeg appels in huis ervoor)
@Friezinnetje: Oh neeee, ketjap op! Dat is een van de dingen die nooit "op" mogen zijn, hier in huis.
FaithfulDuck87
03-01-2022 om 17:59
anijsblokje schreef op 03-01-2022 om 17:39:
[..]
@Friezinnetje: Oh neeee, ketjap op! Dat is een van de dingen die nooit "op" mogen zijn, hier in huis.
nee, dit is een falend inkoopbeleid!
Drakenvlieg
03-01-2022 om 18:08
anijsblokje schreef op 03-01-2022 om 17:39:
[..]
@Drakenvlieg: Pasta met rookworst...weet je het zeker...lijkt me echt niks. Rookworst is ook lekker gewoon op brood (of eet je dat nu niet?) of zelfs 'los', maar door de restjespastasaus zou ik niet verzinnen.
Haha ik snap je wel. Maar ik moet eerlijk zeggen, het was nog best lekker ook!
Had peen, paprika en stukje pompoen versnipperd, opgebakken met de rookworst. Restje mosterdkaas erdoor, kwak crème fraiche erop. Vage combi, maar echt goed te doen!
De glutenvrije spaghetti was het minst lekker van de combi
JtM
03-01-2022 om 18:11
Wij hebben vanavond risotto op, met rode ui, broccoli en courgette erdoorheen.
Morgen eten we kipfilet, wat groenten gewokt (doperwten/wortelen, sperziebonen, maïs, broccoli) en aardappeltjes uit de airfryer.
De rest van de week weten we nog niet.
RoosOpJeHoed
03-01-2022 om 18:53
Bietjes gebakken met spekjes, appel en walnoten, erbij aardappelpuree.
ToetieToover
03-01-2022 om 19:29
Haha Drakenvlieg, ken je de gele linzen spaghetti van ah al? Die vind ik nog het best te ‘doen’, ook als alternatieve noedel te gebruiken.
Ik heb in een dolle dwarse bui van alles op een bakplaat gemikt, blokjes van: pompoen, zoete aardappel, winterwortel, aardappel, pastinaak, glutenvrij stokbrood, ui. Toen zag het er wel heel erg “oranje” uit. Dus nog wat bleekselderij erbij gesneden.
En “spontaan” dan ook maar een knalgroene dressing gemaakt om na het bakken er overheen te leggen. Van bosje peterselie gepureerd met olijfolie, citroensap&-zest, balsamico, kaneel en een geraspte chili peper.
Met een restje zachte geitenkaas
heel goed te eten. Ik voelde me net als “Nix in the fridge”, dat is al heel oud tv programma Dan klaagden mensen dat ze ‘niks’ in huis hadden en dan kwam die kok dus je koelkast uitdiepen. ![]()
Dewi-Sri
03-01-2022 om 19:31
Wat leuk om jullie hier weer te zien! Het is erg lang geleden dat ik hier meegeschreven heb. Mag ik nog terugkomen?
Na een jaar van gezondheidsproblemen en maanden sondevoeding heb ik vanavond weer "normaal" gegeten. Vegetarische kaasschnitzel, sperzieboontjes en minikrieltjes. Heerlijk!
Drakenvlieg
03-01-2022 om 20:08
ToetieToover schreef op 03-01-2022 om 19:29:
Haha Drakenvlieg, ken je de gele linzen spaghetti van ah al? Die vind ik nog het best te ‘doen’, ook als alternatieve noedel te gebruiken.
Bedankt voor de tip, ga ik proberen! Zodra ik linzen mag althans... Staan nu nog op de zeer rode lijst. Hopelijk volgende week!
Dewi-Sri schreef op 03-01-2022 om 19:31:
Wat leuk om jullie hier weer te zien! Het is erg lang geleden dat ik hier meegeschreven heb. Mag ik nog terugkomen?
Na een jaar van gezondheidsproblemen en maanden sondevoeding heb ik vanavond weer "normaal" gegeten. Vegetarische kaasschnitzel, sperzieboontjes en minikrieltjes. Heerlijk!
Hooooi
Iedereen is welkom! Jeetje, vind de inmiddels twee maanden fodmap die ik nu volg af en toe al irritant (ik wil croissaaaaaaintjes!). Maar pfoe, sondevoeding. Dan mis je toch wel veel eetgevoel denk ik. Fijn dat je weer wat kan eten!
afrodite05
03-01-2022 om 22:01
Wij aten in ons hotel, geen bloemkool voor ons. Man had een hamburger American style en ik had een op de huid gebakken zalmmoot met puree, groene asperges, spinazie en lamsoor met een kreeftenjus. Heel erg lekker, zeker na het bubbelen in ons bubbelbad op de hotelkamer
En ook lekker om niet zelf te hoeven koken.
