Eten Eten

Eten

Wat eten we vandaag? (gesloten)

Wat eten we vandaag, al jaren een goedlopend topic op Viva dus dat mag hier niet ontbreken!

Infobericht: dit topic is gesloten,  je kunt hier verder lezen:

https://www.viafora.nl/forum/eten/wat-eten-we-vandaag-deel-2?page=1#17


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Boerenkoolstamp met n worstje

Pasta Bolognese.

Rijst, aardappelen, macaroni met wat groenten erbij, eventueel een stuk vlees of wat kaas en wat kruiden. Dat is het weekmenu dan wel. Gisteren had ik Biryanikruiden, bij de Toko weggehaald, de dag ervoor aardappelen (300 gram in plakjes en gebakken met ui) dus vandaag macaroni met kaas en broccoli. Zo simpel ben ik wel.

soep met broodjes 

Wij ook soep, rest van de knolselderij-mosterdsoep met zadenbrood erbij (“Noors platbrood”).

Verder pannenkoeken! Vriend bakt die op mijn verzoek met wat extra eieren erdoor. Beetje fruitsalade erbij van bramenjam, diepvriesbramen, peer, kiwi en druiven. 

anijsblokje schreef op 13-12-2021 om 04:12:

Klinkt echt ontzettend smerig, Killerqueen. Niks voor mij dus.

@GB: Dat is voor mij dus ook een reden om bijna nooit eten te bestellen/af te halen, ik vind zelf gekookt eigenlijk altijd lekkerder! (en je hebt sneller iets op tafel, dan dat er iets wordt bezorgd)

Ja, eens. Tot je dat weer een keer vergeet. En dan bestel je iets en ben je weer voor een jaar genezen, haha. 

Gisteren aten we witlof risotto. Vandaag maak ik (in het kader van de rest verwerking, had nog veel oud brood) Tagliatelle met walnotensaus. En mss wat caponata, vooraf. 

Een lekker tongetje met tartare saus en worteltjes 

Aardappelen, want die moeten op, met vissticks uit de airfryer en erwtjes.

Ik heb vanmiddag een grote pan pastasaus gemaakt. Dus vanavond en morgen hoef ik niet te koken. En dan nog 1 portie voor in de vriezer.

Gehakt, tomatenblokjes, Italiaanse kruiden, heel erg veel groente (ui, wortel, prei, courgette, champignons, paprika, verse tomaten) en voor de smaak een lepel n'duja, verse knoflook en rundvleesbouillion. 

Vanavond een bofkipburger op een broodje, met salade van avocado, spinazie, komkommer en tomaten. Erbij patat. Friet. Lekker zal het wel zijn .

Wij eten vanavond pasta romige kip met champignons en prei

Teigera schreef op 14-12-2021 om 17:11:

Vanavond een bofkipburger op een broodje, met salade van avocado, spinazie, komkommer en tomaten. Erbij patat. Friet. Lekker zal het wel zijn .

Haha een bofkipburger, wat leuk! Natuurlijk weer eens niet glutenvrij. Alleen al om de naam zou ik dat anders willen proberen!

Dolfje

Dolfje

14-12-2021 om 17:52 Topicstarter

Bofkipburger ken ik ook niet.

Ik zou wortelstamp maken maar ik vond nog een stukje Dana blue wat op moet en prei en heb dus een preistamp gemaakt met blauwe kaas en restje spekreepjes uitgebakken en dat er ook door. En het is al op. Ik had zo’n trek.. 

 Morgen eten we in elk geval paneer want dat is open en moet ook op. Erbij ik denk een kikkererwtencuryy oid met paksoi want die moet ook op 

Ja de bofkipburger, het was nu de tweede keer dat we hem aten. Valt wel in de smaak. Frut I komt in de leeftijd dat ze zich realiseert wat vlees eigenlijk is. Ze vraagt vaak wat iets is, en als het vlees is dan krijgen we een opmerking als "arm kippetje" of "zielig he" maar vervolgens eet ze het met smaak op. Ben benieuwd hoe dat zich ontwikkelt .

Teigera schreef op 14-12-2021 om 20:05:

Ja de bofkipburger, het was nu de tweede keer dat we hem aten. Valt wel in de smaak. Frut I komt in de leeftijd dat ze zich realiseert wat vlees eigenlijk is. Ze vraagt vaak wat iets is, en als het vlees is dan krijgen we een opmerking als "arm kippetje" of "zielig he" maar vervolgens eet ze het met smaak op. Ben benieuwd hoe dat zich ontwikkelt .

Gewoon vertellen dat dat de natuur is. Het is eten of gegeten worden. 

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.