Eten Eten

Eten

Wat eten we vandaag? (gesloten)

Wat eten we vandaag, al jaren een goedlopend topic op Viva dus dat mag hier niet ontbreken!

Infobericht: dit topic is gesloten,  je kunt hier verder lezen:

https://www.viafora.nl/forum/eten/wat-eten-we-vandaag-deel-2?page=1#17


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
anijsblokje schreef op 01-09-2021 om 18:38:

Ah, ik heb de nieuwe Allerhande nog niet gelezen. Ben benieuwd of het mij ook inspiratie brengt.
Heb vanavond omelet met champignons op het menu, met volkorenbrood en een salade.

@Tootietoover: Waar haal jij die kippenlevertjes? Slager? Ik heb het nog nooit gegeten, maar jouw variaties klinken lekker! Stom genoeg weet ik nog niet of ik het "aandurf".

Bij slager Van der Geer in Veenendaal:

https://www.slagerijvandergeer.nl/welkom-bij-slagerij-van-der-geer

Hij is heel enthousiast en geeft er ook tips bij. Bijbehorend spek heeft hij ook.

Je kunt er ook tong krijgen enzo .

ToetieToover schreef op 01-09-2021 om 18:45:

[..]

Bij slager Van der Geer in Veenendaal:

https://www.slagerijvandergeer.nl/welkom-bij-slagerij-van-der-geer

Hij is heel enthousiast en geeft er ook tips bij. Bijbehorend spek heeft hij ook.

Je kunt er ook tong krijgen enzo .

Dat soort slagers ken ik, met tong... Klein jeugdtraumaatje hier. Veenendaal is een beetje uit de richting.  

En wat moet ik me voorstellen bij bijbehorend spek? Kippenleverspek?   

Ik eet vandaag: Traybake met ovengroente, tomaat en ricotta #AlbertHeijn https://www.ah.nl/r/1193651

Ik heb deze week HelloFresh. Vandaag was het dahl met zoete aardappel en kokosmelk. Ook heb ik pastasaus gemaakt, die zit nu in de slowcooker en voor de lunch morgen pittig gehakt voor in een stokbrood.

Gisteren shoarma en falafel in pita-broodjes met geraspte kaas, zelfgemaakte knoflooksaus en een schaal vol rauwkost. 

Vandaag nasi.

En voor morgen en de vriezer ga ik 1,5 kg riblappen verwerken tot curry. Heb vanalles voor erin. Zoete aardappelen, aubergines, paprika's, boontjes, tomaten, doperwten, gele en rode linzen, uien. En aan (verse) smaakmakers ook geen gebrek. Sereh, djeroek poeroet en limoenen, gember (groeit de bak uit), verschillende soorten pepers, verschillende soorten knoflook, kardamom ... veel teveel keuze, dus nog geen idee welke kant het opgaat 
En voor degenen die moeite hebben met stoofvlees, doe ik er morgen voor het opwarmen wat (zelfgemaakte) blokjes panir door. Dan vissen ze er maar uit wat ze lusten.

Dolfje

Dolfje

02-09-2021 om 07:41 Topicstarter

Vandaag wordt het hier een couscoussalade met cherrytomaten en komkommer en rode ui en een hamburger. 

Hier witlof, gekookte aardappelen en een kaassoufflé.

Wraps met daarin iets met gehakt, paprika, mais en zwarte boontjes. Dat ga ik nog even op smaak brengen met meerdere specerijen en natuurlijk ui, knoflook en verse pepers.

shoarma met pitabroodjes en sla

Gisteren volkoren spagh met zelfgemaakte tomaten-courgette-saus en K&K (kip)gehaktballetjes. Met versgeraspte Parmezaan.

Vandaag hotdogs with all the trimmings en rauwkost voor de heren. Voor mij een griekserige salade met komkommer, rode puntpaprika, rode ui, feta.

Rijst met hete kip en zoetzure komkommers.

Gebakken broccolirijst met pittige paddenstoelen. Maak ik voor het eerst, ben benieuwd! 

https://chickslovefood.com/recept/gebakken-broccolirijst-met-pittige-paddenstoelen/ 

Pasta!  Kan ik elke dag wel eten haha. 

En eigenlijk ook wel de hele dag door. 

Ik overweeg groenten en rijst met pindasaus (gadogado), maar ik weet het nog niet zeker, omdat ik nog een flinke stapel potten en blikken heb die 2021 gedateerd staan. Dus mijn streven is er zoveel mogelijk van op te maken, hoewel die natuurlijk niet bederven kunnen.

Heel veel linzen en tarwemeel en blikken tomaten, zie ik. Begin Coronatijd gekocht.

Dat wordt linzensoep vandaag.

Leuk om de ervaring met de traybake te lezen. Toevallig nam ik vanochtend de allerhande mee en zat ik erover te denken die binnenkort eens te maken. 
Gisteren een ovenschotel met pasta, kippendijfilet, cashewnoten en broccoli in een roomsausje uit de oven gegeten. Vooral het korstje is zo lekker met een laag amandelschaafsel en oude geraspte kaas. 

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.