Eten Eten

Eten

Wat eten we vandaag? (gesloten)

Wat eten we vandaag, al jaren een goedlopend topic op Viva dus dat mag hier niet ontbreken!

Infobericht: dit topic is gesloten,  je kunt hier verder lezen:

https://www.viafora.nl/forum/eten/wat-eten-we-vandaag-deel-2?page=1#17


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Hier ook broodje hamburger met iets sla

Wraps met pittige shoarma en coleslaw. 
+een salade erbij. 

Sophia_! schreef op 21-08-2021 om 10:27:

Taco Bell's crunchwrap supreme

Lekker! 

Copycat of bij Taco Bell? 

Spaghetti 

groentenburger,broccoli en zoete aardappel

Peultjes, ijsbergsla, satésaus, gegrild kipfilethaasje, gekookt ei en bruine basmatirijst. Beetje kimchi ernaast en kroepoek. 

En

Salade van feta, olijven, kidneybonen, komkommer, paprika, tomaat, ui. 

9-A4-C4775-A925-4-E80-B4-D6-BF82-EB11-AB1-A.jpg



Toen bleek mijn olijfolie ineens op dus de dressing dan maar van walnootolie gemaakt. Iets met mijn huiself die altijd lege verpakkingen terugzet. Echt, wáárom?! 

Empanada's en een salade. 

Ik maak vanavond de bulgur met tomaten en aubergine en ingemaakte citroen-yoghurt van Ottolenghi die yette onlangs at, en al lang op mijn lijstje stond om eens te maken. Vanavond dus. Erbij een kipworstje (want die moeten op) in pitabrood (want die moeten op). Morgen gaan we een midweekje weg naar onze zuiderburen, we starten de vakantie met pannenkoeken.

Wij gaan straks naar schoonouders 
Geen idee wat we daar krijgen

@ToetieToover: Ohhhh olijfolie dat mag echt gewoon nooit op zijn. Kun je alle huiselfen zo opvoeden dat ze meteen op een lijstje schrijven als iets op is? Sommige mensen hebben zulke lijstjes op de koelkastdeur hangen bijvoorbeeld... Maar walnootolie is op zich een prima vervanger. 

@Teigera: Ik heb dat auberginegerecht ook meerdere keren gemaakt, alleen dan zonder bulgur. Laatst weer eens geprobeerd en ik ben gewoon echt geen fan. 
Fijne vakantie alvast, pannenkoeken zijn een prima culinaire start zou ik zeggen!  

@yette: Ik hoor steeds meer mensen over empanada's. Maak je ze zelf? 

Ik heb gisteren inderdaad de hartige taart met quinoabodem gemaakt. Dat was lekker, al moest het iets langer in de oven voorbakken dan het recept zei. Maar ik heb er geen spijt van en ik heb de helft ingevroren voor later. 

Vanavond eet ik pompoenlasagne en het beste is dat ik er zelf niets aan hoef te doen, want ik niet thuis.

Dolfje

Dolfje

22-08-2021 om 11:20 Topicstarter

Wij gingen onverwachts uit eten bij de Griek. Was lekker.
Vandaag pizza denk ik, had van die bloemkoolbodems besteld bij picnic.

@ Anijsblokje,

Empanada's maak ik inderdaad zelf. Dit keer twee soorten, de 'gewone' met oa gehakt, ui en koriander en vegetarische Joods-Argentijnse met oa kaas, ui en oregano. 

Hoe maak jij die bulgur-zonder-bulgur van Ottolenghi dan? Of heb je het over een ander recept? Wij hebben het over een recept dat uiteindelijk een beetje lijkt op dolma-vulling - maar dan met bulgur. 

'Feestmaal' om het eind van de vakantie te vieren: maaltje van de snackbar.

Wij eten bij mijn ouders. Denk patat. 

@anijsblokje, ik heb wel interesse in de quinoa-bodem. Ik zoek nog steeds een lekkere glutenvrije quiche-bodem. Wil je het recept delen?

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.