Eten
Dolfje
08-07-2021 om 15:45
Wat eten we vandaag? (gesloten)
Wat eten we vandaag, al jaren een goedlopend topic op Viva dus dat mag hier niet ontbreken!
Infobericht: dit topic is gesloten, je kunt hier verder lezen:
https://www.viafora.nl/forum/eten/wat-eten-we-vandaag-deel-2?page=1#17
watertoren
01-08-2021 om 12:56
Stoofvlees met friet. Zo meteen gaan we harde broodjes uit de oven met pulled pork eten.
Moosey
01-08-2021 om 13:11
ToetieToover schreef op 01-08-2021 om 10:25:
Hoi Moos, de zaden die ‘lijmen’ zijn chiazaad en lijnzaad. Daarvan gebruik je 50%. Voor de rest kun je kiezen welke combinatie je lekker vindt, ik doe het meestal zo:
100 g gram lijnzaad
50 gram chiazaad
De rest:
30 gram sesamzaad
60 gram zonnebloemzaad
60 gram pompoenzaad
Met 200 gram water en snuf zout.
Even laten wellen, chiazaad is sneller klaar, lijnzaad duurt wat langer. Dan zo dun mogelijk uitspreiden op een bakplaat met bakpapier en 25 min ongeveer 170 bakken en dan snijden (ik snijd 32 stuks) en met de natte kant boven nog een keer bakken, meestal iets korter, 15 min.
Veel kleine zaden zijn geschikt: maanzaad, hennepzaad of amandelflakes of -stiften. Met het toevoegen van meel gaat het effect verloren, maar dat kan natuurlijk ook, dan wordt het eindproduct heel anders.
Ik voeg geen kruiden toe maar dat kan natuurlijk prima, (nou ja “prima”, oregano en andere bladkruiden verbranden) curcuma, knoflook, kerrie, of juist kardemom, kaneel, koekkruiden voor de zoete versies.
Je kunt ze ook als kaascrackers bakken met 50% kaas en 50% zadenmix. Ik doe meestal 60 gram + 60 gram. Je hebt dan niet persé chiazaad of lijnzaad nodig. Je bakt ze ook iets anders: dan maak je hoopjes (aparte ‘koekjes’) en is het niet nodig om ze om te draaien en krijg je een wat brosser (breekbaar) effect.
Eet smakelijk!
Thanks! Lijnzaad hoeft dus niet gebroken te zijn om het lijmeffect te hebben?
Moosey
01-08-2021 om 13:12
Wij eten denk ik restjes Chinees waar ik nog sesam-citroenboontjes bij ga maken
DanGun
01-08-2021 om 13:21
Teigera schreef op 01-08-2021 om 12:02:
Interessant probeersel DanGun.
Wij eten vanavond melanzane alla parmigiana met ciabatta erbij. Toe vanillekwark met rodebessencompote.
Ja ik ben heeeeel benieuwd.
Melanzane is lekker!
GeorgieBrown
01-08-2021 om 14:48
ToetieToover schreef op 01-08-2021 om 10:25:
Hoi Moos, de zaden die ‘lijmen’ zijn chiazaad en lijnzaad. Daarvan gebruik je 50%. Voor de rest kun je kiezen welke combinatie je lekker vindt, ik doe het meestal zo:
100 g gram lijnzaad
50 gram chiazaad
De rest:
30 gram sesamzaad
60 gram zonnebloemzaad
60 gram pompoenzaad
Met 200 gram water en snuf zout.
Even laten wellen, chiazaad is sneller klaar, lijnzaad duurt wat langer. Dan zo dun mogelijk uitspreiden op een bakplaat met bakpapier en 25 min ongeveer 170 bakken en dan snijden (ik snijd 32 stuks) en met de natte kant boven nog een keer bakken, meestal iets korter, 15 min.
Veel kleine zaden zijn geschikt: maanzaad, hennepzaad of amandelflakes of -stiften. Met het toevoegen van meel gaat het effect verloren, maar dat kan natuurlijk ook, dan wordt het eindproduct heel anders.
Ik voeg geen kruiden toe maar dat kan natuurlijk prima, (nou ja “prima”, oregano en andere bladkruiden verbranden) curcuma, knoflook, kerrie, of juist kardemom, kaneel, koekkruiden voor de zoete versies.
Je kunt ze ook als kaascrackers bakken met 50% kaas en 50% zadenmix. Ik doe meestal 60 gram + 60 gram. Je hebt dan niet persé chiazaad of lijnzaad nodig. Je bakt ze ook iets anders: dan maak je hoopjes (aparte ‘koekjes’) en is het niet nodig om ze om te draaien en krijg je een wat brosser (breekbaar) effect.
Eet smakelijk!
Leuk recept. Dat ga ik ook een keer proberen!
GeorgieBrown
01-08-2021 om 14:50
Gisteren pasta alla Norma gemaakt bij mijn ouders. Vandaag maak ik denk ik een soort spinazie taartje.
Koreveen
01-08-2021 om 19:07
Moos, welk restaurant was je? Je diner zag er geweldig uit.
Wilde zaterdag stuk wandelen met een vriendin maar het bleef maar regenen dus dan maar uitgebreid geluncht met okonomiyaki door haar gemaakt. Was heerlijk
‘s Avonds met lief uitgebreid gedineerd in een restaurant in de buurt waar we al een keer eerder waren geweest voor Corona en tijdens de lock downs een aantal keer diners hebben laten bezorgen. En nu weer te gast geweest. We hadden een 6 gangen verrassingsmenu met fantastische en verrassende smaak combinaties. Ik kan niet alles meer herinneren maar bv de rendang met daarbij gerookte amandelen en ijs van kersen met ketjap (verzin je niet maar was heerlijk).
Verrassend was ook hartige cheesecake met taleggio.
Vandaag ff balansen met een zelfgemaakte courgettesoep (uit eigen tuin) met doperwtjes, munt en feta erin gebrokkeld met brood.
DanGun
01-08-2021 om 19:49
Zo dat was lekker!!! Smaakte in de verste verte niet naar tonijn natuurlijk maar had wel de looks en een lekkere structuur. De man vond het niet zo fantastisch. Nouja, ik had m laatst al n broodje met van rijstpapier gemaakte vegan bacon gegeven (per ongeluk hoor, had al besteld en toen zag ik t pas) en dat vond ie heerlijk. Dus die ga ik ook eens zelf maken.
Dolfje
01-08-2021 om 20:29
Ik had een matige pizza. Heb spijt dat ik geen pasta besteld had. Deeg was te droog naar mijn mening en ik vond hem nogal karig belegd. Het was niet vies maar ik had er meer van verwacht.
ToetieToover
01-08-2021 om 21:00
De zadencrackers kunnen zowel met gebroken als ongebroken lijnzaad. Ik kan nu wel linken volgens mij, hier een link: https://brendakookt.nl/2014/08/06/knapperige-zadencrackers/
Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden!
Vandaag aten wij tempeh met shoarmakruiden, ijsbergsla en knoflooksaus. Met arepa’s met kaas.
En verder tomatensoep, heel basic: tomaten ontveld, gepureerd en daarna salie en oregano uit de moestuin erdoor. Uitje gebakken, knoflook erbij en de gepureerde bende erbij. Met zadencrackers
met ansjovis, uit zo’n tapasbakje van ah. Met nog wat peterselie (ook uit de moestuin) en citroenzest.
Knutselkei
01-08-2021 om 21:12
We gingen naar t pannenkoekenrestaurant. Was heerlijk knapperig en heel goed gevuld👍
Teigera
01-08-2021 om 21:44
ToetieToover schreef op 01-08-2021 om 21:00:
De zadencrackers kunnen zowel met gebroken als ongebroken lijnzaad. Ik kan nu wel linken volgens mij, hier een link: https://brendakookt.nl/2014/08/06/knapperige-zadencrackers/
Grappig, deze heb ik ook meerdere keren gemaakt! Erg lekker inderdaad.