Eten Eten

Eten

Vis

Het advies is om minstens 1x per week (liefst vette) vis te eten. Doen jullie dat? Ik doe mijn best maar kom niet verder dan een stukje gebakken zalm bij de warme maaltijd. De meeste vis vind ik niet heel lekker. Kabeljauw wel, maar dat is dan weer geen vette vis.
Iemand nog leuke tips/recepten?


Ik eet nooit vis. Ik heb echt alles geprobeerd maar vind niks lekker.

Ik lees meer voor tips. 

Ik vind een vispakketje uit de oven wel lekker, maar als ik het 4x per jaar maak is het veel 

https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-italiaans-vispakketje-oven/

Of zalm met citroenrisotto en venkel

Tonijnsalade voor op brood, maar dat maak ik ook niet eens maandelijks denk ik

Ik heb wel een paar lekkere recepten met makreel.

Gerookte-makreelpie met bloemkool en korianderpuree: https://www.ah.nl/r/1186341

Stamppot van prei en makreel: https://www.ah.nl/r/674386

Frisse lentesalade met makreel, kriel en radijs: https://www.ah.nl/r/1188481

Warmgerookte makreelfilet met noedels, peultjes en kokos: https://www.hellofresh.nl/recipes/warmgerookte-makreelfilet-met-no-58385b418e8c611d216be432

De lekkerbekjes van Iglo tellen zeker niet? Ik leg er zo nu en dan eentje in de oven, lekker op brood bij de lunch.

Herfstappeltaart

Herfstappeltaart

01-06-2022 om 16:13 Topicstarter

@Dutchgirlie: bedankt!

@Daglichtlamp: haha nee denk het niet.

Overigens is een gerookte makreel ook heel lekker op brood, maar om eerlijk te zijn krijg ik die alleen als ik een keer bij mijn ouders een broodmaaltijd eet. (en dan vind ik het ook echt een traktatie).

Herfstappeltaart

Herfstappeltaart

01-06-2022 om 16:16 Topicstarter

Daglichtlamp schreef op 01-06-2022 om 16:15:

Overigens is een gerookte makreel ook heel lekker op brood, maar om eerlijk te zijn krijg ik die alleen als ik een keer bij mijn ouders een broodmaaltijd eet. (en dan vind ik het ook echt een traktatie).

Op brood vind ik vis ook lekkerder dan bij de hoofdmaaltijd. Het helpt hier ook al niet dat man geen visliefhebber is...

zalm tussen de bagels, zalm bij de warme maaltijd, makreel op brood, zalm bij de pasta, pangasius is ook erg lekker. En natuurlijk verse gerookte paling, nog warm uit het rookvat.

Als het aan ons lag eten we elke dag vis maar dat is niet te betalen.

Nee want vegetarisch. Ik vond vroeger vis wel super lekker itt vlees. Maar goed, dat is al zo lang geleden, ik zou de echte smaak niet meer weten.

Sinds mijn vaste viskraam op de markt is gestopt bijna geen verse vis meer gegeten.  De andere kraam die ervoor in de plaats is gekomen is toch wat minder. Ze doen de vis niet in een bakje maar storten de vis in een te grote plastic zak waardoor ik met 6 stukjes thuis kwam ipv de 4 die ik bestelde.  Geen viswinkel in het dorp en vis uit de supermarkt vind ik niet te vreten.
Zalm op de huid uit de oven was mijn favoriete gerecht als ik het zelf maakte. 
Eet nu af en toe tonijn uit blik. 

Zalm bij de spinazie, makreel op brood (zowel zo als verwerkt als salade), haring op (rogge)brood en visstamppot (IJslands gerecht). Meestal lukt 1 x per week wel.

(en paling is een traktatie voor een enkel keertje)

Ik eet meer vis dan vlees, sowieso zalm maar ook witvis en garnalen. Makreel, haring en paling zijn ook vet. Lekker als tussendoortje.

Bij de viskraam haal ik vaak victoriabaars, heerlijke witvis om te bakken in de roomboter

Af en toe doe ik zo'n blikje tonijn door een pre-made salade of door een pasta. En ik eet af en toe gerookte makreel als lunch. Niet op brood, dat vind ik vies. Gewoon los. Heel soms haal ik een lekkerbekje 's avonds, maar dat is maar zelden. Ik mocht laatst 10 euro afrekenen voor 1 lekkerbekje, en dan heb ik meestal toch liever gewoon 600 gram biesfstuk voor die prijs of 1 spareribje. Ik ben echt een vleeseter wat dat betreft, met vis heb ik een haat liefdeverhouding. Daar kan ik van eten tot het me ineens extreem tegenstaat en ik ga kokhalsen bij de volgende hap.

Tilapia, tong, gerookte zalm lust ik ook wel maar eet ik eigenlijk nooit. Ik zou niet uit mezelf denken ow vandaag heb ik zin in zalm ofzo.

Telt kibbeling en visfrites ook mee? Geef mijn portie anders maar aan Fikkie

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.