Eten Eten

Eten

Lekkere éénpansgerecht recepten topic


Ik las in het 'Kunnen jullie rondkomen ?'  topic een tip van iemand om éénpans gerechten  te koken .
Dat lijkt mij een goed idee .

2286193.jpg


Wie heeft er lekkere
éénpansgerecht recepten ?
Graag hier onder delen


leuk topic, ik volg. Hier maken we vaak chili sin carne, een hele grote pan en daar eten we meerdere keren van. Zeker in de herfst heel lekker! 

Nodig:
- 2 of 3 soorten bonen (wij doen vaak een grote pot bruine bonen, en dan kidney of zwarte bonen)
- wortels
- paprikas 
- ui
- blikje mais (klein)
- blik goede kwaliteit gepelde tomaten
- jalapenos uit een potje fijngesneden 
- kruiden: komijn, chili, (gerookte) paprika, koriander poeder
- smokey bbq saus
- voor erbij: crème fraiche, kaas, guacamole

Uitje bakken met de kruiden naar smaak, vervolgens wortel en paprika toevoegen en meebakken. Dan bonen en mais erbij en kort meebakken. Gepelde tomaten erop, en een half uurtje stoven (mag ook iets langer). Dan naar smaak de saus aanvullen met Smokey bbq saus en jalapenos. Serveren met (pittige cheddar) kaas en crème fraiche

kant en klare noedels wokken met groenten en evt. Vlees zoals kip

Paella. En stamppotten of snert. 

Tip: Jamie Oliver heeft een kookboek met 120 gerechten die in één pan of ovenschaal gaan: One/Een 

Verder: 
Alle maaltijdsoepen (minestrone, dahl, caldo verde) 

Alle maaltijdsalades (alleen de koolhydraten kook je) 

Gnocchi kan je garen in de saus. 

Frittata met pide. 

Kaasfondue. 

Goed gevulde risotto met groenten en extra kaas. 

Tajine met couscous. 


Kijk eens op ohmyfoodness.nl.en zoek op eenpans.

wild-flower

wild-flower

13-09-2022 om 13:07 Topicstarter

Lekkere gerechten en tips !

wild-flower

wild-flower

13-09-2022 om 13:08 Topicstarter

yette schreef op 13-09-2022 om 10:59:

Gnocchi kan je garen in de saus.



Dat is een goede tip !

wild-flower

wild-flower

13-09-2022 om 13:08 Topicstarter

Zonnebloem17 schreef op 13-09-2022 om 09:44:

leuk topic, ik volg. Hier maken we vaak chili sin carne, een hele grote pan en daar eten we meerdere keren van. Zeker in de herfst heel lekker!

Nodig:
- 2 of 3 soorten bonen (wij doen vaak een grote pot bruine bonen, en dan kidney of zwarte bonen)
- wortels
- paprikas
- ui
- blikje mais (klein)
- blik goede kwaliteit gepelde tomaten
- jalapenos uit een potje fijngesneden
- kruiden: komijn, chili, (gerookte) paprika, koriander poeder
- smokey bbq saus
- voor erbij: crème fraiche, kaas, guacamole

Uitje bakken met de kruiden naar smaak, vervolgens wortel en paprika toevoegen en meebakken. Dan bonen en mais erbij en kort meebakken. Gepelde tomaten erop, en een half uurtje stoven (mag ook iets langer). Dan naar smaak de saus aanvullen met Smokey bbq saus en jalapenos. Serveren met (pittige cheddar) kaas en crème fraiche

Klinkt heel lekker .

wild-flower

wild-flower

13-09-2022 om 13:11 Topicstarter

Curry: bloemkool, paprika, wortel en kikkerwten/linzen. Uitje fruiten, paprika bakken, currypasta erbij, kokosmelk en blik tomaten erbij, bloemkool in kleine roosjes en de wortel erbij en lekker laten pruttelen. Als het gaar is kikkererwten erbij om nog mee op te warmen.

Ratatouille: aubergine, courgette en paprika in stukjes, uitje, knoflook en verse tomaten of een blik tomaten. Even aanbakken en dan in het vocht van de tomaten laten stoven, lekker kruiden naar smaak. Ik doe er ook nog kikkererwten bij.

Eenpansgerechten zijn niet goed voor m'n lijn maar vorige week heb ik een pan nasi goreng gemaakt waar ik 4 dagen van kon eten. 
400 gram gemarineerde varkenslapjes snijden en aanbakken met gesnipperde ui en sambal. Punt paprika's in de oven grillen en 4 zakjes rijst koken. Alles door elkaar mikken in de wok met 2 eieren, nasi kruiden, vissaus, ketjap, surinaamse pindakaas en een bosje lenteui. Was lekker spicy, maar die rijst is zo slecht voor mij, daar krijg ik echt koolhydraatcravings van. 
Dus toch maar weer braaf aan de vis/vlees met groente. 

redbulletje schreef op 13-09-2022 om 13:34:

Eenpansgerechten zijn niet goed voor m'n lijn maar vorige week heb ik een pan nasi goreng gemaakt waar ik 4 dagen van kon eten.
400 gram gemarineerde varkenslapjes snijden en aanbakken met gesnipperde ui en sambal. Punt paprika's in de oven grillen en 4 zakjes rijst koken. Alles door elkaar mikken in de wok met 2 eieren, nasi kruiden, vissaus, ketjap, surinaamse pindakaas en een bosje lenteui. Was lekker spicy, maar die rijst is zo slecht voor mij, daar krijg ik echt koolhydraatcravings van.
Dus toch maar weer braaf aan de vis/vlees met groente.

In plaats van rijst naakte haver of gerst koken scheelt echt behoorlijk.Qua schommelen bloedsuikerspiegel, qua verzadiging. En de bèta glucanen in die haver schijnen ook erg goed te zijn voor darmen. Omdat het lang moet koken doe ik dat per 5 kg, daarvan kan ik dus véél diepvriesporties maken.

Dorestad schreef op 13-09-2022 om 13:47:

[..]

In plaats van rijst naakte haver of gerst koken scheelt echt behoorlijk.Qua schommelen bloedsuikerspiegel, qua verzadiging. En de bèta glucanen in die haver schijnen ook erg goed te zijn voor darmen. Omdat het lang moet koken doe ik dat per 5 kg, daarvan kan ik dus véél diepvriesporties maken.

Nog nooit op maar die naakte haver klinkt wel lekker. Althans ik lust ook havermout. 

redbulletje schreef op 13-09-2022 om 13:34:

Eenpansgerechten zijn niet goed voor m'n lijn maar vorige week heb ik een pan nasi goreng gemaakt waar ik 4 dagen van kon eten.
400 gram gemarineerde varkenslapjes snijden en aanbakken met gesnipperde ui en sambal. Punt paprika's in de oven grillen en 4 zakjes rijst koken. Alles door elkaar mikken in de wok met 2 eieren, nasi kruiden, vissaus, ketjap, surinaamse pindakaas en een bosje lenteui. Was lekker spicy, maar die rijst is zo slecht voor mij, daar krijg ik echt koolhydraatcravings van.
Dus toch maar weer braaf aan de vis/vlees met groente..



Slim! Jij deelt het aantal gebruikte pannen & ovenschalen dus door het aantal dagen dat je ervan eet om tot een 'eenpansgerecht' te komen?

Dan heb ik van het weekend een 0.04 - pansgerecht gekookt door 2,5 kg rundvlees te verwerken tot rendang 

ShowyHummingbird30

ShowyHummingbird30

13-09-2022 om 15:21

redbulletje schreef op 13-09-2022 om 13:34:

Eenpansgerechten zijn niet goed voor m'n lijn maar vorige week heb ik een pan nasi goreng gemaakt waar ik 4 dagen van kon eten.
400 gram gemarineerde varkenslapjes snijden en aanbakken met gesnipperde ui en sambal. Punt paprika's in de oven grillen en 4 zakjes rijst koken. Alles door elkaar mikken in de wok met 2 eieren, nasi kruiden, vissaus, ketjap, surinaamse pindakaas en een bosje lenteui. Was lekker spicy, maar die rijst is zo slecht voor mij, daar krijg ik echt koolhydraatcravings van.
Dus toch maar weer braaf aan de vis/vlees met groente.

Tip: geen pak/portiezakjes rijst kopen, maar zo'n grote 5 kg zak. Droge rijst bederft niet, blijft jaren goed, dus ook in een 1persoonshuishouden komt dat uiteindelijk wel op.

En als je een gerecht met "gewone" rijst maakt, kook dan extra veel. Het restant kun je in porties invriezen voor later. 

Nasi goreng maak je immers met overgebleven rijst, het is restjes verwerking.

Surinaamse nasi (of bami) is ook erg lekker, en simpel. 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.