Digital Digital

Digital

Welke chatgpt app gebruiken jullie?

En is die gratis?


Geen app, dat is sowieso gratis. Waar zou je een chatgpt app voor nodig hebben dan? 

Ik heb de website van chatGPT als tegel opgeslagen op mijn "bureaublad" van de telefoon. Dus dan lijkt het een appje. Als ik hem open klik kan ik gelijk mijn vraag stellen.

Ik gebruik geen app maar gewoon de website. Voor copilot gebruik ik overigens wel de app van Bing.

Bolmieke

Bolmieke

05-06-2024 om 18:29 Topicstarter

Het is voor op mn mobiel, website is dan lastiger vind ik

Voor die anderhalve vraag per dag is de ChatGPT site genoeg. Uitstapjes naar andere bots vond ik, zelfs als ik jubelgeluiden erover hoorde, tegenvallen. Kennelijk gebruiken ze die voor andere toepassingen. Ik ben niet geïnteresseerd in tekeningen, in video's, in geluid, in code.

Ik heb een tijd de betaalde gehad omdat ik dan versie 4.0 had, maar sinds 4.0 en zelfs de opvolger vrij zijn gesteld voor iedereen heb ik het opgezegd. Dat had geen nut meer. Ik weet niet of ik het een betere ervaring vind dat hij zo snel is geworden. Ik vond de vorige snelheid beter, omdat je het snel kon scannen met je ogen voordat hij aan het einde van zijn bericht was. Het voelde wat natuurlijker. Maar goed. Ik vind het wel genoeg zo. Meer hoeft niet.

Ik gebruik chatgpt niet. Heb er nog nooit iets nuttigs uit gekregen.

Peaches schreef op 05-06-2024 om 19:08:

Ik gebruik chatgpt niet. Heb er nog nooit iets nuttigs uit gekregen.

Ik heb het nog nooit geprobeerd.

Mijn studerende  oudste schrijft al haar verslagen zelf maar weer wel van medestudenten dat ze chatgpt gebruiken maar daar vaak mee door de mand vallen. Ik vraag mij dus oprecht af waarom je zo'n app nodig zou hebben. 

Ach het is wel een stuk beter voor je privacy om het niet te gebruiken want je vertelt door je vragen en je teksten veel meer over jezelf dan in een zoektocht naar een term. En dat is natuurlijk ook de bedoeling: geld wat te verdienen is met persoonlijke data. En macht daardoor.

Met googlen en een Google account hebben, geef je meer privacy weg dan wat simpele vragen aan chatGPT stellen. 

Ik zou geen week zonder willen. Dat ding kan sommige aspecten van m'n werk 100x sneller en uitgebreider. Bespaar ik mooi wat tijd en repeterende taken mee.

Leuke vraag. ik heb het nog nooit gebruikt. 

Voor de mensen die er wel ervaring mee hebben, waarvoor gebruiken jullie het? Zowel prive als zakelijk?
Wat voor taken kan ie overnemen? 

Ik ben benieuwd, want het lijkt inmiddels wel dat ik iets mis. En zo oud ben ik nou ook nog niet.  

Ben daar ook wel benieuwd naar. Waarvoor gebruiken jullie het? Voor een betaalde opdracht een half jaar geleden kreeg ik vd opdrachtgever zelfs het dringende verzoek om chatgpt te gebruiken. Dat heb ik dan ook gedaan. Maar met de weinige input die ik had, duurde het me net zo lang om een goed lopend verhaal te schrijven, dan wanneer ik het niet had gedaan. Ik moest de vragen iedere keer weer herstellen, laten herschrijven, herframen.

Ben daarom ook erg benieuwd hoe en waarvoor jullie het gebruiken.

Ik ben ook wel benieuwd waar iedereen het voor gebruikt. Ik wil het nu op mijn werk gebruiken om snel documenten te vergelijken ipv dat ik met een markeerstift zoek de verschillen moet gaan spelen. Maar verder heb ik, zeker privé geen behoefte gehad aan AI.

Ik gebruik het (soms) om een meer vloeiende samenvattingen/stukjes te schrijven. Ik schrijf wat er ongeveer in moet komen, en geef opdracht er een lopend verhaal van te maken. Die opdracht nog wel één of twee keer over voordat ChatGPT de juiste toon treft en dan nog bewerk ik het achteraf. Maar het gaat wel sneller.
Ik probeer ook zoiets als Dall-E te gebruiken om plaatjes te genereren, maar daar ben ik zelden tevreden over.

Ik gebruik het vaak om mailtjes op te stellen. Ik geef dan alleen een korte opdracht en daarna pas ik de output weer wat aan. Ik gebruik het ook vaak om informatie samen te vatten. Of om een documentstructuur op te zetten. Het helpt mij ook om informatie snel tot mij te nemen doordat je er op een “normale” manier mee kan praten. Ik vraag bijvoorbeeld ook vaak of hij een suggestie kan doen voor een formule of macro in excel. Iets wat ik ook wel kan googelen maar met ChatGPT gaat het een stuk sneller.
Daarnaast gebruik ik het ook (maar in mindere mate) om bijvoorbeeld afbeeldingen te genereren.

Privé gebruik ik het minder maar toch ook wel regelmatig. Dan vraag ik bijvoorbeeld naar een suggestie voor een activiteit of een restaurant. Of naar een vakantiepark in de buurt van X met als voorzieningen Y en Z etc. Prive gebruik ik het vooral om sneller te zoeken.

Dutchgirly, documenten scannen, woordherkenning en vergelijken (bij Adobe Pro is dat bijvoorbeeld mogelijk) doe ik al jaren, daar is geen AI voor nodig. 
Ik zat net te denken dat ik aan ChatGPT het essentiële verschil te vragen tussen twee politieke partijen in hun standpunten die ik belangrijk vind voor Europa. Ik had verwacht dat een bepaalde partij hoger in mijn Stemwijzer-resultaten zou komen, misschien weet ChatGPT waarom.

Reageer op dit bericht

Je moet je bericht bevestigen voor publicatie, je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.