Digital Digital

Digital

Wat voor soort horloge draag jij?

Ik ben heel benieuwd of er nog veel mensen zijn die ipv een smartwatch, sporthorloge of activitytracker nog een ouderwets horloge dragen. Ik draag zelf al ca 10 jaar alleen sporthorloges.

Peiling

Wat voor horloge heb jij?
141 stemmen
33%
28%
7%
6%
21%
4%

Geen, heb mijn telefoon (bijna) altijd bij me

Ouderwetse horloges hier. Ik heb er twee, wissel ze af. Een met metalen band, gekregen op mij  18e verjaardag. Later eentje met bruin leren bandje erbij gekocht omdat die metalen geen secondewijzer heeft en dat is als docent bij toetsen toch wel handig. Die met leren bandje heeft ook een datumaanduiding. Toch grijp ik meestal/het liefst naar de metalen. 

Smartwatches vind ik vaak groot en lomp ogen om mijn smalle polsen. Plus ik heb al die info niet nodig. Een weekje een smartwatch geprobeerd en alles wat dat ding opmeet, klopte niet (trappen op en af hield hij niet goed bij, slaaptijd/wakkertijd klopte niet etc.). En elke keer dat oplichten wanneer het niet nodig was en juist niet als ik wel de tijd wilde zien (en dus als een idioot met m'n arm moest draaien) vond ik ook irritant. 

afrodite05 schreef op 03-05-2024 om 10:52:

Ouderwetse horloges hier. Ik heb er twee, wissel ze af. Een met metalen band, gekregen op mij 18e verjaardag. Later eentje met bruin leren bandje erbij gekocht omdat die metalen geen secondewijzer heeft en dat is als docent bij toetsen toch wel handig. Die met leren bandje heeft ook een datumaanduiding. Toch grijp ik meestal/het liefst naar de metalen.

Smartwatches vind ik vaak groot en lomp ogen om mijn smalle polsen. Plus ik heb al die info niet nodig. Een weekje een smartwatch geprobeerd en alles wat dat ding opmeet, klopte niet (trappen op en af hield hij niet goed bij, slaaptijd/wakkertijd klopte niet etc.). En elke keer dat oplichten wanneer het niet nodig was en juist niet als ik wel de tijd wilde zien (en dus als een idioot met m'n arm moest draaien) vond ik ook irritant.

Even nieuwsgierig. Waarom heb je bij toetsen een secondewijzer nodig? Ben je zo precies op de tijd? Dat zie ik bij ons op school niet zo gebeuren. Misschien bij examens, maar daar ben ik nog nooit bij geweest.

Bovendien hangt er bij ons in elke klas een klok met secondewijzer.

Ik heb zelf een Fitbit 5 sinds vorig jaar. I.v.m. Long Covid leek het me wel handig om mijn hartslag wat in de gaten te kunnen houden. Ik weet eigenlijk niet onder welke categorie die valt. Je kunt er volgens mij ook je app-berichten op lezen en allerlei meldingen krijgen. Maar ik gebruik het daar niet voor. Voor mij is het vooral een activitytracker.

Sinds een maand draag ik een smartwatch, mijn oude horloge had de na 15 jaar trouwe dienst geest gegeven in de week voor mijn verjaardag.
Ben nog niet onverdeeld gelukkig met dat ding.  Hij ziet er uit als normaal horloge dat vind ik er mooi aan.  Als ik hem in de nacht draag registreert hij mijn slaap als aaneenschakeling van stressmomenten als ik kijk bij de bodybattery. Als ik zelf het gevoel heb top geslapen te hebben beoordeelt het horloge de slaap als slecht en als ik zelf zeg deze nacht was ruim dan heb ik top geslapen. De activiteiten houdt hij wel goed bij. 

Ik denk dat zo een smartding dwang en controleredrang in de hand kan werken. Ik begin er niet aan. Voor thuis wil ik nog een echte klok kopen met wijzers zodat ik kind goed kan leren klokkijken. Ik kijk op mijn telefoon hoe laat het is. En heel af en toe pak ik de bloeddrukmeter uit de kast om mijn gezondheid in de gaten te houden. Man heeft wel een ouderwets, klassiek horloge. Dat staat hem charmant. 

Ik heb een Jacob Jensen horloge om mijn rechterpols. ( Want ik ben linkshandig) .

jacob-jensen-714-new-line-jj714-12060274.jpg

Het lijkt op dit horloge.

Ik droeg nooit een horloge. Had er 1 van Michael Kors, maar droeg die eigenlijk nooit. Toch niet fijn ofzo. Heb toen toch een Apple Watch gehad van mijn man. Als ik het niks vond, zou dochter hem krijgen. Om gedaan en nooit meer af gedaan hij zit zo fijn, je voelt niet eens dat je hem om hebt! Ik heb wel de kleine, de grote is te groot voor mijn pols en die zit dus niet fijn. Ik vind het ook handig met spotify, dat kan ik gewoon tijdens het wandelen luisteren terwijl ik mijn telefoon niet bij heb. 

MT563_VW_34FR+watch-case-41-aluminum-pink-cell-s9_VW_34FR+watch-face-41-aluminum-pink-s9_VW_34FR_WF_CO?wid=752&hei=720&bgc=fafafa&trim=1&fmt=p-jpg&qlt=80&.v=ZUJXSE13OTFKNFVOelY0SDF2VEdkQTFIM0ZOT1ByQ0sxNWF5bXpoTmY3R2JEUW9iRStoOW1pNXpNN2RMbm5KU3l2M3JFSzgxeU4xYVE5dnVNZmdENi9xcWFJcTNBVHVrdUE3VDV6aEptNjNlWGtMNmFjTlVieXhGckRRZGJNd3VJUzBISjUwTE9ZZjZDRXpYY1dXczEwaVFLdTFzYmxUaFFDNm1xa01lM2lVOFBQS2x2VWhqZG9GTVZlWWZiMG9CTkhBMGtSMnNuS0JrMWwwYitnMFd6eC9aMjhBWUpvZjJOSEx4NFpVVitFYz0


Schemerlampje schreef op 03-05-2024 om 11:00:

[..]


Bovendien hangt er bij ons in elke klas een klok met secondewijzer.

Er zou ook een digitale klok moeten hangen voor de dyslecten en dysorthografie klanten want die hebben heel veel moeite met het aflezen van een analoge klok terwijl een digitale klok prima gaat. 

Een analoge klok is iets wat je moet automatiseren om af te lezen, maar dat is nu net het probleem met dysorthografie, dan kun je heel slecht automatiseren, tafels en ook veters strikken zijn voor die leerlingen echt een strijd.

Ik heb geen horloge (meer). Ik vind het vervelend aan mijn pols en ik kijk voor de tijd op mijn telefoon of in de kamer op de klok.

tegenwoordig een smartwatch waarvan ik regelmatig de bandjes wissel zodat ze beter bij mijn outfit passen.
In eerste instantie gekocht om mijn slaap bij te houden. Nu vooral voor de stappenteller want dat slaap bijhouden bleek een lachertje (geeft ontzettend beperkt informatie)

Daarvoor altijd een analoog horloge wat ik wel geregeld wisselde qua stijl (meestal zodra de batterij op was )

al jaren een Apple Watch. 

Ik had jaren fitbit maar nu sinds afgelopen zomer geloof ik een Apple Watch.

garmin horloge, heel tevreden mee

Ik heb al lange tijd een Apple Watch. Ik kreeg hem ooit van mijn partner als cadeau. En moet eerlijk zeggen dat ik er niet gelijk blij mee was, ik zag het nut er niet zo van in. Maar eigenlijk is hij heel erg fijn en draag ik hem de meeste dagen, ik gebruik hem op die dagen meer dan mijn telefoon.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.