Digital Digital

Digital

Noodgeval - staat jouw emergency contact aan

Ik heb al twee keer een telefoon die verloren was teruggebracht door het emergency contact te bellen. Op het werk gebruik ik de functie ook vrij regelmatig. 

Gisteren tig patiënten die in een ketting botsing zaten behandeld, meerdere bewusteloos. Politie kon niet in meerdere telefoons komen en moest het contact opnemen met familie oplossen met een ritje in plaats van telefoontje.

De functie die ik bedoel is dus dat iemand anders die jouw wachtwoord niet heeft of je gezicht niet heeft in jouw telefoon kan  om een nummer er uit te halen om iemand anders te laten weten dat je bewusteloos bent (of je telefoon ergens hebt laten liggen 😉). Daar instellen dat je diabetes of epilepsie hebt kan idd ook heel prettig zijn voor hulpverlening.

Dus:

Peiling

Kan iemand anders je emergency contact uit je telefoon halen?
99 stemmen
68%
1%
31%

MelMel

MelMel

30-09-2023 om 12:08 Topicstarter

Bij mij staat het dus ingesteld en is het up to date. Mijn nichtje realiseerde zich door mijn vraag dat haar al vrij lang overleden moeder er nog instaat. Ben dus nieuwsgierig of anderen het ingesteld hebben staan en het gisteren toeval was dat er meerdere mensen waren zonder.

Bedoel je een SOS-noodmelding? Nee, staat niet ingesteld.

Ik heb ja gestemd, maar ik weet niet precies wat je bedoelt. Ik heb het nummer van mijn man (+ice) op het ontgrendelingsscherm van mijn telefoon staan. Bij onze oudste staat er ook bij dat ze diabetes heeft. 

Ik heb ook op het ontgrendelingsscherm mijn naam, naam van mijn man en zijn nummer staan. Maar als ons samen wat overkomt, zullen ze moeten zoeken wie dan te melden. 

Maar kan je nog wat anders instellen? Ik heb er wel eens naar gezocht, maar niet gevonden op mijn mobiel 

Moet bekennen van niet, dat is zo'n oja-dat -zal-ik -nog eens-doen klusje. Vanmiddag zal ik eens zoeken hoe je dat instelt.

Ja, ik heb een Medical ID ingesteld via mijn iPhone. Die is op te roepen door één van de volumeknoppen + de vergrendelknop ingedrukt te houden. Daar staat dan in wie ik ben, of ik medische aandoeningen heb, en of ik een donor ben (maar heb ook altijd mijn donorpasje bij me). En de telefoonnummers van mijn ouders staan daar in.

Ik heb het wel allemaal ingevuld en aangezet. Net gecontroleerd en alles klopte nog. Het zou weergegeven moeten  worden op het vergrendelscherm, maar dat is niet zo. Geen idee hoe ik dat kan aanzetten als het al op aan staat.

PerfumedAlpaca84

PerfumedAlpaca84

30-09-2023 om 12:50

ja, ik heb contact bij noodgevallen ingevuld. Dan kan vanaf het vergrendelde scherm naar mijn partner gebeld worden. 

Fenyw schreef op 30-09-2023 om 12:47:

Ik heb het wel allemaal ingevuld en aangezet. Net gecontroleerd en alles klopte nog. Het zou weergegeven moeten worden op het vergrendelscherm, maar dat is niet zo. Geen idee hoe ik dat kan aanzetten als het al op aan staat.

Bij mij moet je dan op het telefoontje tikken op het vergrendelscherm en dan zie je het. 

het was zo'n o, ja, dat moet ik nog doen ding. Heb ik nu gedaan. Dank je wel voor de herinnering.

Ja, en up to date. Nog wel even aangevuld met medicijnen (ik slik bloedverdunners, ik kan me voorstellen dat dat handig is om te weten in een noodsituatie).

Evaluna schreef op 30-09-2023 om 12:41:

Moet bekennen van niet, dat is zo'n oja-dat -zal-ik -nog eens-doen klusje. Vanmiddag zal ik eens zoeken hoe je dat instelt.

Ik heb het toch wel ingesteld 

Gelijk vriend maar toegevoegd, hij mag nu bovenaan ipv zusje ♥️

Bij mij gaat hij helemaal uit als ik de knoppen links en rechts ingedrukt houd (ooit zo ingesteld denk ik).

PS: Nooit op het icoontje SOS gelet tot nu toe. Raar dat je jarenlang over iets heenkijkt.

Leek als ik ben zou ik niet eens weten of die functie op mijn telefoon zit en hoe ik het flik dat in te stellen.

Nee dus.

Ja,,ingesteld en up to date, incl medische gegevens. 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.