Digital Digital

Digital

Ik zoek een game!

Ik ben aan het kijken of een Switch iets is voor me. Nu ben ik niet thuis in het gamen, heb wel ooit op de ipad het een en ander gespeeld.
Ik zoek een game die niet al te lastig is, zonder vechten en ivm Coronabrein met weinig dingen om te onthouden. Het liefst iets van een verhaal dat je moet doen met kleine opdrachtjes. Een soort Freddie Fish voor volwassenen 😉. Zulke dingen heb ik wel op de ipad gespeeld maar ik weet niet hoe die games heten.
Momenteel speel ik op een geleende switch Zelda en dat gaat nét. Of eigenlijk net niet, want ik kan de opdrachten en tips niet onthouden 🙈 maar ik vind het wel allemaal leuk.
Iemand een tip voor een game voor me?

Ik hoor mensen altijd heel enthousiast over animal crossing, zelf nooit gespeeld overigens. Hier een overzicht van spellen met mini games:https://www.nintendo.nl/Games/Nintendo-s-partygames-898141.html 

Hm, ik vond de games van Professor Layton altijd erg leuk op de Nintendo DS, volgens mij is er ook een versie voor de Switch. Je volgt een verhaal en moet puzzels oplossen om verder te komen in het verhaal. De puzzels kunnen wel wat moeilijker zijn, geen idee of dat verder een probleem is met een coronabrein.  https://www.nintendo.nl/Games/Nintendo-Switch-games/LAYTON-S-MYSTERY-JOURNEY-Katrielle-en-het-miljonairscomplot-Deluxe-Edition-1589842.html

Stardew Valley is een spel waarin je een boerderij erft en deze moet onderhouden. 

oooh Freddy Fish... ik mis dat soort dingen 😁 

Misschien Lego city undercover of een van de andere lego spellen zoals harry potter?

Ik speel Stardew Valley op de Switch. Je hoeft er niet te veel bij na te denken en voor je het weet heb je een voorraadschuur vol wijn. 

Animal crossing inderdaad. Hoef je niet bij na te denken, je kan het ook niet uit spelen. Beetje bouwen op je tropische eiland, je huis inrichten, kleding ontwerpen, kleppen met medebewoners, vissen/insecten vangen en verkopen of naar het museum brengen, onkruid wieden. Tja, gewoon een beetje lummelen. Heerlijk!

Steamworld Dig en Dig 2 vond ik ook leuk! Dan moet je als mijnwerker steeds meer naar beneden graven, schatten verzamelen en daarmee weer spullen kopen om nog dieper te kunnen.

Of Graveyard Keeper. Beetje als Stardew Valley, maar met een ander thema (je moet een kerkhof onderhouden en opknappen).

Ik vind Mario Oddesey voor de Switch geweldig, ja OK je moet zo nu en dan vechten met monsters, maar het is meestal gewoon ontdekken en lopen en het is prachtig.

Broken sword is een point- and -click spel voor volwassen. Deel 5 is beschikbaar voor de switch.

Fenyw

Fenyw

01-02-2023 om 19:10 Topicstarter

Bedankt voor al jullie reacties! Ik ga kijken welke mij het leukst lijken. Anomalie crossing sowieso!

BlairW schreef op 29-01-2023 om 23:54:

Animal crossing inderdaad. Hoef je niet bij na te denken, je kan het ook niet uit spelen. Beetje bouwen op je tropische eiland, je huis inrichten, kleding ontwerpen, kleppen met medebewoners, vissen/insecten vangen en verkopen of naar het museum brengen, onkruid wieden. Tja, gewoon een beetje lummelen. Heerlijk!

Haha ik vind animal crossing juist enorm vermoeiend. Moet je naast je echte huishouden ook nog een virtueel huishouden runnen. Vooral in het begin zijn er best veel verplichtingen die je moet afwerken voordat je echt verder kunt. En als je niet vaak genoeg speelt gaan bewoners zeuren en groeit er onkruid enz... pfff

In de nintendo eshop kun je van sommige spellen gratis demo's downloaden, dat is erg handig. Hou ook de aanbiedingen in de gaten, en juist games van een paar euro zijn vaak vrij simpel en soms verrassend leuk. Ik zoek wel altijd reviews voordat ik iets koop.

Switch is hier vooral voor de kids dus verder geen concrete tips

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.