Digital Digital

Digital

Hoe vergroot ik mijn temp folder?

Door een systeemcrash werkt een van mijn belangrijkste programma's niet meer. Om daar een nieuwe versie van te installeren moet ik mijn temp-folder aanzienlijk vergroten. De logische manier is natuurlijk om dat ding leeg te halen, maar er staat niks in. Hoe kan ik mijn temp-folder vergroten? De folder op mijn andere virtuele schijn is ook veel te klein.
Kunnen jullie me alsjeblieft helpen, want ik heb nu een tamelijk naar probleem. Vast heel hartelijk bedankt voor jullie meedenken

Ben echt hartstikke digibeet dus kan je niet echt helpen.  Wel een tip:
Zit er ergens in de buurt(app) niet een wizzkid die je kan helpen?  Mijn zus heeft zo'n straatapp en als daar mensen vragen om hulp is er altijd wel een puber/ handige student die te hulp kan schieten.  Vaak mijn neef maar die kan nu niets voor je doen, zit in Griekenland vakantie te vieren. 

Probeer het anders eens op Tweakers.

Je zou eens kunnen kijken hoeveel ruimte je nog vrij hebt op je harde schijf zelf. Dit was voor mij laatst de reden dat een virtuele machine niet meer op wou starten, er was te weinig ruimte vrij.

En anders mag je me altijd een berichtje sturen zodat ik wat makkelijker door kan vragen zonder dat alles direct op het web staat.

Dewi-Sri

Dewi-Sri

26-07-2022 om 18:05 Topicstarter

Bakblik schreef op 26-07-2022 om 17:29:

Ben echt hartstikke digibeet dus kan je niet echt helpen. Wel een tip:
Zit er ergens in de buurt(app) niet een wizzkid die je kan helpen? Mijn zus heeft zo'n straatapp en als daar mensen vragen om hulp is er altijd wel een puber/ handige student die te hulp kan schieten. Vaak mijn neef maar die kan nu niets voor je doen, zit in Griekenland vakantie te vieren.

Het zou een goed idee zijn, maar ik woon momenteel midden op het franse platteland, en er lopen hier beslist niet veel whizzkids rond .

Ik denk dat de gemiddelde leeftijd hier 78 is, dus veel verwacht ik daar niet van. Maar dank je wel voor je reactie!

Is het Windows 11? Het lijkt vrij simpel op te lossen: https://www.thewindowsclub.com/computer-does-not-have-enough-space-temporary-files

Dewi-Sri

Dewi-Sri

26-07-2022 om 18:45 Topicstarter

Montblanc schreef op 26-07-2022 om 17:35:

Probeer het anders eens op Tweakers.

Helaas, tweakers heeft er nog nooit van gehoord

Dewi-Sri schreef op 26-07-2022 om 18:05:

[..]

Het zou een goed idee zijn, maar ik woon momenteel midden op het franse platteland, en er lopen hier beslist niet veel whizzkids rond .

Ik denk dat de gemiddelde leeftijd hier 78 is, dus veel verwacht ik daar niet van. Maar dank je wel voor je reactie!

Ja sorry dat wist ik niet. Hier in de straat heb ik er sowieso al 3.

En in het hele dorp wel een stuk of 10 en dat zijn mensen die ik persoonlijk ken. Er zijn er vast meer.

Dewi-Sri

Dewi-Sri

26-07-2022 om 20:52 Topicstarter

Auwereel schreef op 26-07-2022 om 20:00:

Weet je zeker dat er niets in de folder staat? Geen verborgen bestanden? https://support.microsoft.com/nl-nl/windows/verborgen-bestanden-weergeven-0320fe58-0117-fd59-6851-9b7f9840fdb2

Die ga ik beslist nakijken! Ik hoop dat dat een oplossing is, want ik word zo langzamerhand wanhopig. Ik heb die software hard nodig, en om onnodig een nieuwe versie aan te gaan schaffen voor een getal met een paar nullen gaat me eigenlijk te ver.

IdolizedMouse16

IdolizedMouse16

26-07-2022 om 21:41

Naar mijn weten is het niet mogelijk om de omvang van een map binnen Windows te wijzigen.
Het enige dat ik zo kan bedenken dat er een grote hoeveelheid data in staat in zogenaamde verborgen bestanden.

Voor zover ik weet groeit de temp folder automatisch tot het maximale wat je schijf toe laat. Als je meer ruimte wilt, moet je meer unallocated ruimte assignen aan de schijf waar Windows op zit.

Heb je rechtsklik -> Properties gedaan op die folder? Zo ja is er dan nog vrije ruimte over? Zo nee, dan is hij niet leeg maar mag jij de content niet zien. Die dan dit:


  1. Open your Windows Explorer.
  2. From the Tools menu, select Folder Options.
  3. When the Folder Options dialog box is displayed, select the View tab.
  4. Check the Show Hidden Files checkbox.


Dan kan je zien wat er zoal in je temp folder verstopt zit.

Mocht het echt niet lukken op je computer, misschien een aparte externe harde schijf kopen en daarop installeren, dat is vast goedkoper, 50-100 euro voor 1TB. Of wil het programma per sé op de C schijf?

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.