Digital Digital

Digital

Databundel op reis

We gaan op vakantie buiten Europa en ik wil een lokale databundel aanschaffen (en oude telefoon mee als hotspot). Die zijn 60 euro voor 10 GB en 90 euro voor onbeperkt. Nu doe ik zelf een jaar met 10 GB maar mijn dochter jast dat er normaal gesproken binnen een maand doorheen.
Welke zouden jullie kiezen en (hoe) zou je de kosten verdelen? Heeft er iemand ervaring met een betrouwbare aanbieder?

Hoe verdelen jullie  de rest van de kosten voor deze reis? Ik zou denk ik fifty-fifty doen voor de databundel, ook afhankelijk van de draagkracht van beide partijen. Dus als jij veel meer verdiend dan je kind, zou ik een groter deel van de kosten dragen.

MMcGonagall

MMcGonagall

05-07-2023 om 11:19 Topicstarter

Daglichtlamp schreef op 05-07-2023 om 11:10:

Hoe verdelen jullie de rest van de kosten voor deze reis? Ik zou denk ik fifty-fifty doen voor de databundel, ook afhankelijk van de draagkracht van beide partijen. Dus als jij veel meer verdiend dan je kind, zou ik een groter deel van de kosten dragen.

Ik betaal de reis en verdien (uiteraard) veel meer. Dochter heeft echter best wel wat te besteden en zorgt waarschijnlijk voor 90% van het gebruik. Ik denk dat we 50/50 gaan doen. Voor mezelf zou ik waarschijnlijk heel die bundel niet kopen, maar ik vind het ook niet zo erg om 6 uur zonder internet te zitten

Ik mis even wat context, sorry ik onthou nooit wat uit andere topics.

Is je dochter een puber die de hele dag tiktok en youtube filmpjes wil kijken? Dan gaat je data er wel snel doorheen maar daar zou ik nooit 90 euro voor gaan betalen, ook niet de helft.

Bij gebruik om je mail te checken, te appen, wat dingen op internet op te zoeken en Google maps een keer te gebruiken (kaart vooraf downloaden) heb je aan 10 Gb makkelijk genoeg.

En wat de verdeling betreft zou ik het hetzelfde doen als de andere kosten voor dingen die je gezamenlijk doet tijdens de reis. Tenzij zij staat op een grote bundel, dan mag ze zelf het verschil bijleggen.

Ik zou je dochter zeggen dat ze tijdens de vakantie maar even wat minder moet internetten en dat ze datavreters als YouTube maar even moet bewaren tot jullie op een plek met wifi zijn. 

Wil ze dat niet, dan betaalt ze maar meer mee. En de verdeling van de kosten zou ik inderdaad op dezelfde manier doen als jullie de rest van de kosten verdelen. 

heb je al gekeken naar een eSim? Deze zijn vaak vele malen goedkoper (bijvoorbeeld via airalo). Dan kan je zelfs beide een eigen databundel nemen en deze zo duur maken als je zelf nodig denkt te hebben. Als dochter dan zoveel data wil hebben kan ze hier zelf voor betalen

MMcGonagall

MMcGonagall

05-07-2023 om 11:53 Topicstarter

Ah, de kosten voor de rest van de reis zijn 100% voor mij, met uitzondering van souvenirs of persoonlijke uitgaven. Als ik 50% meebetaal aan die databundel waarvan ik 5% gebruik, is ze dus niet slecht af
Hoewel ik er ook voordeel aan heb als zij gedurende een 6 uur lange autorit lekker kan streamen, beter voor haar humeur.

Wat een dure databundel, heb je onderzoek gedaan of er goedkopere alternatieven zijn?
Op het vliegveld van Marsa Alam bijvoorbeeld staan ze met 6 standjes ofzo naast elkaar qua aanbieders en je kunt er nog onderhandelen ook.

Wellicht handig om toch even te vergelijken!

Naamgenootje schreef op 05-07-2023 om 12:48:

Wat een dure databundel, heb je onderzoek gedaan of er goedkopere alternatieven zijn?
Op het vliegveld van Marsa Alam bijvoorbeeld staan ze met 6 standjes ofzo naast elkaar qua aanbieders en je kunt er nog onderhandelen ook.

Wellicht handig om toch even te vergelijken!

Eens, je kunt in het land van bestemming mogelijk veel goedkoper een bundel aanschaffen. 

SpiritedMagpie74

SpiritedMagpie74

05-07-2023 om 20:22

Voor mij zou het er helemaal van afhangen wat je op de reis buiten Europa gaat doen. Als het een strand-vakantie op Miami, Egypte of Curacao zou zijn is dat anders dan een meer cultuur-reis. 
Bij een lui-lekker-vakantie zou mij die 30,- extra niks uitmaken en voor onbeperkt gaan... dan kan dochter lekker los.
Maar als het meer voor onderweg is, email checken, whatsapp en af en toe routeplanner, dan zou ik voor de 10 GByte gaan.

Twee jaar geleden in Frankrijk een lokale bundel gekocht met 40 GByte en dat was na 10 dagen op, met in de avond vrij veel YouTube... 

Je kunt even zoeken op tourist sim + land. Dat zijn dan kortlopende simkaarten

Hoe lang gaan jullie en hoe lang is de data geldig? Als het 90 per week is en je blijft 3 weken zou ik dat minder acceptabel vinden dan 90 voor een maand bijvoorbeeld. En afhankelijk waar je heen gaat. Zijn deze bundels de enige optie? Wij hadden bijvoorbeeld in Australië en in Chili plaatselijke simkaarten die je voor (omgerekend) een paar euro aanschafte en waar dan ook 20 GB op zat. Dan is zo eentje optoppen goedkoper en de ene keer gebruiken jullie meer dan de andere keer.

Wij zijn net terug van 3 weken binnen  Europa. Mijn bundel is 10 gb en daar heeft mijn man op meegelift dmv hotspot. Hij heeft daar 2 Formule 1 weekenden training,classificatie en de races mee gekeken, elke avond Netflix, ik keek elke avond naar het nieuws. Telefoon werd dagelijks bij onze uitjes  als navigatie gebruikt dmv Google maps. Uiteraard ook de heen en terugreis van 1200 km enkele reis. Ik heb mijn tijdschriften gedownload, en natuurlijk hebben we heel veel info over de omgeving opgezocht. Mijn bundel was nog niet op, ik had nog 3800 mb over.

Met een lagere videokwaliteit kun je ook fors besparen op je dataverbruik. 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.