Digital Digital

Digital

alarm voor mezelf

Op mijn iPhone kan ik mijn wekker zetten en dan word ik gewaarschuwd om iets te gaan doen. Alleen dit kan maar voor 24 uur vooruit. Is er ook een andere mogelijk om een alarm (zoals de wekker) in te stellen voor een aantal dagen vooruit? Ik heb het met mijn agenda geprobeerd maar op een of andere manier mis ik dan toch snel het alarm, zou graag hebben dat mijn telefoon blijft 'rinkelen' o.i.d. tot ik hem uitzet (net als de wekker)


Dat kan toch, je kan bij herhaal zetten voor welke dag de wekker gezet moet worden.

_Anoniem_

_Anoniem_

13-09-2021 om 16:28 Topicstarter

Ik bedoel iedere keer een losse afspraak, gewoon iets wat ik moet doen. Dus bijv. woensdag om 14.00 uur moet ik even naar de huisarts en donderdag om 21.00 uur wil ik die en die serie zien, en dan zaterdagmiddag om 11.00 uur komt mijn moeder langs. Dat kan niet zo los ingesteld worden. 
Dagelijks instellen kan wel, maar dan is het iedere keer dezelfde tijd

ShowyHummingbird30

ShowyHummingbird30

13-09-2021 om 16:34

Op mijn android telefoon kan ik tot een week vooruit een alarm instellen. Lijkt me sterk dat dat op een Iphone niet kan.
Hier gaat het via de optie "herhalen" en dan "eenmalig". Dan kan ik een dag kiezen (dus maximaal een week vooruit).

Sorry, niet eenmalig maar "aangepast".

WickedCurlew89

WickedCurlew89

13-09-2021 om 16:39

Dat kan wel via je agenda.

_Anoniem_

_Anoniem_

13-09-2021 om 16:43 Topicstarter

Hetvrijewoord schreef op 13-09-2021 om 16:39:

Dat kan wel via je agenda.

en dan blijft ie ook rinkelen, net als de wekker? Want dat is de bedoeling, kan je me uitleggen hoe ik dat instel?

WickedCurlew89

WickedCurlew89

13-09-2021 om 16:46

_Anoniem_ schreef op 13-09-2021 om 16:43:

[..]

en dan blijft ie ook rinkelen, net als de wekker? Want dat is de bedoeling, kan je me uitleggen hoe ik dat instel?


https://nl.lmgtfy.app/#gsc.tab=0&gsc.q=https%3A%2F%2Fsupport.apple.com%2Fnl-nl%2Fguide%2Fiphone%2Fiph3d110f84%2Fios

Mijn leven structureer ik inderdaad via alarm op klokje van Android en daarnaast gebruik ik de app Anydo. Tegenwoordig heb ik daar de alarmpjes niet meer voor nodig, en is het voldoende dat er op het scherm opplopt wat ik moet doen/onthouden.

Overigens gebruik ik klokalarm voor 7 dagen, want je kunt instellen op welke dag het alarm moet gaan. Dus iets komt eerst omhoog via Anydo, een aantal dagen van te voren en dan besluit ik of ik een extra alarm in de klok app zet (voor die dag of paar dagen erna). 

gr Angela

_Anoniem_

_Anoniem_

13-09-2021 om 16:54 Topicstarter

Ik kan het niet vinden hoor, ook niet in de link die jij stuurt. Ik krijg één melding, ik kan dat kiezen inderdaad, maar geen 'blijf rinkelen zoals de wekker" (of welke term dan ook)
Ik mis het nu te vaak, er komt een melding binnen met een tingeltje (eenmalig) en het blokje met de afspraak komt in beeld. Maar als je de telefoon dus even niet gezien of gehoord hebt dan valt het beeld weer op zwart en zie je de melding niet, en zo mis ik dus wat ik had moeten doen. Vroeger (echt heel vroeger) op mijn nokia 3310, kon ik voor van alles een alarm instellen op een datum en tijd (ongeveer zoals de wekker, maar dan voor meer dan 24 uur) en dan de activiteit erbij. Ik grapte altijd, 'dit is mijn portable geheugen', maar nu lukt dat dus niet meer op deze manier. 

mijn telefoon is mijn portable geheugen inderdaad, maar niet voor een agenda. Ik heb een werklaptop met outook en daarin gebruik ik natuurlijk de agenda voor werk.

een fysieke agenda beneden voor alle gezamenlijke/gezinszaken

en mijn telefoon om mijn eigen leven te stroomlijnen, zonder agenda-app.

wat jij mist is de snooze functionaliteit denk ik zo. Dus óf hij gaat vanzelf nog een keer af als jij niet gereageerd hebt (over xx minuten), of je kunt zelf even op snooze drukken en dan komt ie ook terug.

gr Angela 

ShowyHummingbird30

ShowyHummingbird30

13-09-2021 om 16:58

Probeer eens bij je klok via de optie herhalen/repeat of je daar iets kunt vinden wat lijkt op "overig" en of je daar 1 dag kunt kiezen.

of installeer gewoon een andere klok app, met meer opties!
gr Angela

_Anoniem_

_Anoniem_

13-09-2021 om 17:19 Topicstarter

Coreopsis schreef op 13-09-2021 om 16:58:

Probeer eens bij je klok via de optie herhalen/repeat of je daar iets kunt vinden wat lijkt op "overig" en of je daar 1 dag kunt kiezen.

zit er niet op helaas

Is een smartwatch die meldingen van je telefoon doorstuurt en dan gaat trillen misschien iets voor je? Dan kun je de herinneringen in je agenda zetten met een melding en dan gaat je horloge op het moment van de herinnering trillen.

Dat heb ik zelf omdat ik het geluid van mijn telefoon niet aan wil, omdat ik me daar altijd wezenloos van schrik. Maar ik wil ook niet de hele tijd op mijn telefoon kijken of ik iets heb gemist. Nu heb ik een horloge waarop de door mij gekozen meldingen binnengekomen en dat vind ik veel prettiger. En ik denk dat je herinneringen op je pols veel minder snel kunt missen dan op een telefoon.

Angela1967 schreef op 13-09-2021 om 16:58:

of installeer gewoon een andere klok app, met meer opties!
gr Angela

Heb je hier al naar gezocht?

En je kunt op YouTube filmpjes zoeken over je huidige telefoon/apps misschien dat daar nog info bij zit. Soms zijn het systeem instellingen die geluid of herhalen kunnen 'belemmeren' , soms zijn zaken alleen in de app zelf te vinden.

Gr Angela

_Anoniem_

_Anoniem_

13-09-2021 om 19:42 Topicstarter

ik heb daarnet iets van 5 clock apps gedownload en geprobeerd, maar ze werken allemaal net zoals de gewone wekker van iPhone, dus dat was niets.
De herinneringen app van iPhone had ook geen duidelijke melding maar volgens mij heb ik daarnet wel iets gevonden, duidelijk alarm en een snooze knop, nou als ik het dán nog mis....dan is het écht mijn eigen schuld . Hij heet "herinneringen met alarm" in de app store.
Ik heb net even een testje gedaan en het lijkt wel goed te werken 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.