Beauty en fashion Beauty en fashion

Beauty en fashion

Welke gezichtscrème gebruik jij?

Op instagram komt hele stappenplannen voorbij met betrekking tot gezichtsverzorging. Reiniging, scrubben, crème, voedende crème, crème voor dit, crème voor speciaal onder de ogen, huidbooster, tubetje voor zus, enz. En dan nog weer een ander riedeltje voor de nacht.
Maar ben ik nou de enige die dit allemaal nogal veel en overdreven vindt? Of ben ik de minderheid en doen de meesten dit wel? Ik heb daar eigenlijk helemaal niet zo'n zin in.

Ik heb nooit veel aan gezichtsverzorging gedaan. Heb een poos olay beauty fluid gebruikt, maar nu ik ouder wordt wil ik toch wel een dagcrème met spf 30 gaan gebruiken.
Onlangs heb ik olay regenerist gekocht, maar daar ben ik nog niet zo tevreden over. Prikt soms en als ik gedurende de dag wat in mijn ogen wrijf dan wrijf ik de crème erin en ben ik gegarandeerd een half uur aan het tranen. Ik heb verder een normale huid.

Wat gebruiken jullie, of zijn jullie tevreden over en bestaat uit 1x smeren in de ochtend? Ben benieuwd!


Mijn huid is snel droog, geïrriteerd en vlekkerig.
Ik heb al heel wat cremes gebruikt, de laatste jaren voornamelijk Biodermal en Garnier.
Tussendoor regelmatig gesmeerd met Purol omdat mijn huid toch regelmatig te droog aanvoelde/zag.
Sinds een paar maanden gebruik ik schapenwol gezichtcrème wat goed bevalt.
Het was even wennen aan de textuur die wat ruw aanvoelt maar de schrale/droge plekken blijven nu wel weg.

ik heb drie potjes/tubes die ik door elkaar gebruik: Weleda Skinfood light, Weleda Evening Primrose dagcreme en NAE Belleza anti-age daycream. Alledrie fijn en ook met natuurlijke bestanddelen, daar houd ik van. 
1 van de 3 smeer ik ‘s ochtends en verder doe ik niets aan huidverzorging. Praktisch geen rimpels en dat is een genetisch bepaald gelukje. 
Voor mijn amusement kijk ik weleens van die tutorials en de tijd die daar in gaat zitten. Je bent zo een klein uurtje verder als er ook nog gemake-upt moet worden. 

DownrightSpoonbill69

DownrightSpoonbill69

18-08-2021 om 00:58

Ik begin eens in de zoveel tijd weer enthousiast en dan stopt het weer ergens. Als ik het moet geloven moet je tegenwoordig heeeel veeeeel doen. Meestal was ik mijn gezicht en verwijder mascara. 

Ik doe dat ook allemaal niet hoor. 
Ik heb jarenlang creme van Sebamed gebruikt, heb nogal een gevoelige huid. Maar ik wilde iets natuurlijkers en gebruik nu een dagcreme van Weleda. Bevalt prima. Verder niks. Maar ik gebruik ook heel weinig make-up.

Nivea Soft. En ik krijg elke keer complimenten van mijn schoonheidsspecialiste dat mijn huid er goed uit ziet. Weinig rimpels, niet droog. 

110247514_MCM_PACK_1127202.png?sw=650

ShowyHummingbird30

ShowyHummingbird30

18-08-2021 om 07:23

Afwisselend een grote pot huismerk rozencreme of uiercreme. Dat is iets dikker dan "echte" gezichtscreme, maar werkt zeer goed en bevat niet teveel speciale ingrediënten die het erg duur maken / toch niet werken / voor irritatie zorgen. Niet alleen heerlijk op mijn gezicht maar ook op droge handen.

En uierzalf als lippenbalsem of voor kloofjes.

Oh, als ik naar buiten ga en de zon schijnt doe ik een laagje gewone zonnebrandcrème op mijn gezicht. Maar ik gebruik geen make-up. Dochter gebruikt spf 30 dagcrème voor gevoelige huid van het Kruidvat.

ik vind mijn huid verzorgen heerlijk ontspannen. En besteed er dus iedere dag aandacht aan.
Met make up heb ik dan weer niets, verder dan mascara en wenkbrauwen iets bij kleuren kom ik niet.

Ik reinig mijn gezicht met Erica amandel reinigingsspul.
Gebruik een serum van Avril of pure aloe vera, smeer daarna Lavido creme en dan factor 50.

Nose schreef op 18-08-2021 om 00:58:

Ik begin eens in de zoveel tijd weer enthousiast en dan stopt het weer ergens. Als ik het moet geloven moet je tegenwoordig heeeel veeeeel doen. Meestal was ik mijn gezicht en verwijder mascara.

Dit. Ik koop wel eens dagcreme, gebruik dat paar weken fanatiek en dan niet meer.

Ik het The Ordinay.
Mijn riedeltje is schoonmaken met zeep, caffeine serum tegen de wallen onder de ogen, buffet serum op gezicht en daarna een moisterizor.
savonds heb ik een herstellende vette creme van Dermolin ipv de moisterizor van The Ordinary.
Als ik oneffenheden en pukkeltjes heb dan smeer ik nog de Vit C van hen erop.

Ik doe dit sinds een jaar ofzo, daarvoor deed ik niks, en heb nog nooit zo'n rustige huid gehad.

ik verwijder mijn mascara, was daarna mijn gezicht met gewone handzeep en gebruik voor de nacht niks. 
’s ochtends was ik ook het gezicht met gewone handzeep en smeer dan dagcrème. Het merk kan vanalles zijn (maar uitsluitend een aanbieding/goedkoop ). Tegenwoordig gebruik ik zonnebrandcreme op mijn gezicht als ik weet dat het warm wordt en de zon gaat schijnen. Maar dat doe ik pas vanaf dat ik 34 werd.

achteraf jammer dat ik niet eerder begon met spf smeren. Maar dat is een koe in de kont kijken natuurlijk

Ik was mijn gezicht vaak met alleen water en haal mascara eraf.. af en toe als ik in bad zit doe ik goede reiniging. Verder gebruik ik goedkope dagcrème.
Zal er best wat meer aan kunnen doen, maar vaak gewoon geen zin in!

iLavendel

iLavendel

18-08-2021 om 09:09 Topicstarter

Fijn om te lezen dat er met gelijkgestemden zijn!

Ik draag ik niet veel make-up, sowieso niet elke dag en als ik wat draag is het mascara en oogschaduw. Dat verwijder ik dan savonds met een lotion van Derlon.

Ik denk dat ik toch nog weer naar wat anders op zoek ga dan deze olay crème. 

Ik wil ook wel wat natuurlijkers gebruiken, maar daar moet ik denk ik even onderzoek naar doen, want welke ingrediënten heeft mijn huid dan. En daar zit denk ik geen spf in.
Ik ga eens kijken naar de producten die jullie hebben opgenoemd.

Ik gebruik al jaren Oil of Olaz beauty fluid, is niet duur en fijn in gebruik. Trekt snel in en niet vet.
Verder nada.

Mijn gezicht was ik gewoon onder de douche met de rest mee en 's avonds even met olijfzeep. Niks speciaals verder.

Ik wissel tussen Olaz beauty fluid, Garnier botanicals aloe vera, L'Oréal Aloe Water en Diadermine crème (verschilt welke).
Voor 's nachts smeer ik in de zomer niets op, tijdens de koude dagen is mijn huid 's avonds vaak weer droog en ik smeer dan het liefst Nivea crème, uit dat blauwe blik.

Verder gebruik ik 's ochtends en 's avonds micellair water en/of tonic of reinigingsmelk, en ik scrub 1x per week m'n gezicht onder de douche.

ik gebruik deze
https://www.metolijf.nl/arganolie-gezicht-creme

Kdoe er wel zuinig mee want vind het wel prijzig, maar het werkt voor mij heel goed, ik gebruik her dagelijks en dan een kleine hoeveelheid goed inmasseren in de huid. Ik vind deze site zowieso fijn wat ze gebruiken diervrije producten. Zo heb je voor alle type huid iets daar.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.