De mooiste fietsroutes aan zee

7 juli 2023

De mooiste fietsroutes aan zee

Nederland heeft een prachtige kustlijn van meer dan 500 kilometer lang, die zich uitstrekt van Zeeland tot aan Groningen. Langs deze kustlijn zijn er vele mooie fietsroutes te vinden, waarbij je kunt genieten van de frisse zeelucht, de duinen, de stranden en de pittoreske dorpjes.

De eerste fietsroute die we aanraden is de Noordzeeroute. Deze route begint in Hoek van Holland en eindigt in Bad Nieuweschans, Groningen. Het is een lange route van meer dan 500 kilometer lang, die je langs de hele Nederlandse kustlijn voert. De Noordzeeroute is ideaal voor fietsers die van uitdaging houden, omdat de route soms wat heuvelachtig kan zijn.

Een andere mooie fietsroute langs de Nederlandse kust is de Zeeuwse Kustroute. Deze route begint in Cadzand en eindigt in Hulst, Zeeland. De Zeeuwse Kustroute is ongeveer 170 kilometer lang en brengt je langs de mooie Zeeuwse kustlijn. Liever een iets kortere fietsroute? Dan zijn er genoeg opties in Zeeland. Fiets bijvoorbeeld de Zilte route langs de Ooster- en Westerschelde en kom alles te weten over de Zeeuwse lekkernijen: mosselen en oesters. Of fiets de 61 kilometerlange Waternoodroute en kom alles te weten over de Watersnoodramp van 1953. Op vakantie in Walcheren? Dan is de bunkerroute een aanrader. Deze route van ongeveer 66 kilmeter leidt je langs de stille getuigen van de Tweede Wereldoorlog.

Een derde mooie fietsroute langs de Nederlandse kust is de Waddenzee Route. Deze route begint in Lauwersoog en eindigt in Den Helder, Noord-Holland. De Waddenzee Route is ongeveer 240 kilometer lang en brengt je langs de prachtige Waddenzee. Onderweg kun je genieten van het uitzicht op de Waddenzee en de vele vogels die hier te vinden zijn.

Tot slot is er nog de Hollandse Kust Route. Deze route begint in Sluis en eindigt in Den Helder, Noord-Holland. De Hollandse Kust Route is ongeveer 340 kilometer lang en brengt je langs de mooie kustlijn van Noord-Holland, Zuid-Holland en Zeeland. Onderweg kun je genieten van de vele duinen, stranden en pittoreske dorpjes. Een heerlijke route tijdens een vakantie aan de Nederlandse Kust.

Kortom, er zijn vele mooie fietsroutes langs de Nederlandse kust te vinden, waarbij je kunt genieten van de frisse zeelucht, de duinen, de stranden en de pittoreske dorpjes. Of je nu houdt van lange afstanden afleggen of juist liever een kortere route neemt, er is voor ieder wat wils.