Werk en Opleiding Werk en Opleiding

Werk en Opleiding

Niet mee met team uitje kan dat of ongepast ?

binnenkort staat er een teamuitje op de planning. Maar ik geef er niks om, om in mijn vrije tijd opgescheept te zitten met collega's en gedwongen gezellig te doen. Ik zie dat echt als een verplichting. En ik vind het vaak ook awkward. Bovendien werk ik structureel al boven mijn contracturen. Zo ook de week van het uitje: 6 dagen werken. Ik neig dus naar: ik blijf lekker thuis. 
Maar is dat wel acceptabel ? Ons team kan wel wat teambuilding gebruiken. 

Wat denken jullie ?


Is het teamuitje werktijd of eigen tijd?

Overigens ga ik meestal niet mee, alleen als ik wat we gaan doen heel erg leuk vind.

de meningen daarover lopen uiteen. Uiteindelijk moet je zelf beslissen wat het belangrijkst voor je is. Rust is belangrijk, teambuilding ook. 

Alleen, als je afzegt en openlijk laat blijken dat je er niks om geeft en het ervaart als “opgescheept zitten met”, dan moet je niet gek opkijken als de verhoudingen erop verslechteren. Typisch Hollandse “eerlijkheid” is wat mij betreft overschat. 

Sophia_!

Sophia_!

21-08-2021 om 11:38

Ik vind thuisblijven acceptabel,  als het tenminste eigen tijd is.

Ik vind dat een teamuitje nooit een verplichting kan zijn. 
Maar dan in de zin van, we doen gezellig iets naast werktijd.

Als het daadwerkelijk een teambuilding is, (vind ik dus een groot verschil met een gewoon teamuitje) wat dus ten goede moet komen van de samenwerking, dan zou ik (ook met frisse tegenzin) wel gaan...

Mick87

Mick87

21-08-2021 om 11:41 Topicstarter

het is buiten werktijd en niet verplicht. Het is informeel 

DownrightSpoonbill69

DownrightSpoonbill69

21-08-2021 om 11:44

Ik vind teamuitjes ook niks. Meestal ook omdat degene die het organiseren het zelf geweldig vinden en vooral denken dat hun idee leuk is. Maar ik wil niet kleien of lopen of wat dan ook. Ik ben heel slecht en doe niet mee!! 

Ik ben ook regelmatig niet mee gegaan met teamuitjes. Vind het zonde van mijn tijd en geld. En ik zie m'n collega's al genoeg vind ik. Als ze willen dat je mee gaat moeten ze het maar onder werktijd organiseren.

Sophia_!

Sophia_!

21-08-2021 om 11:50

Nose schreef op 21-08-2021 om 11:44:

Ik vind teamuitjes ook niks. Meestal ook omdat degene die het organiseren het zelf geweldig vinden en vooral denken dat hun idee leuk is. Maar ik wil niet kleien of lopen of wat dan ook. Ik ben heel slecht en doe niet mee!!

Precies.  Ik keek altijd wat ze wilden gaan doen. Karten of paintballen: wel mee, kantklossen en zulks: niet mee  

Onze door de organisatie georganiseerde  teambuildingdag is verplicht, niet meegaan is een verlofdag inleveren. Werken kan niet want we zijn dan gesloten. In principe ga ik altijd mee behalve als ik toevallig net vakantie heb. Verder organiseren verschillende groepjes bij ons avondjes uit oid maar dat is altijd zoete inval dus niet verplicht en het ligt eraan wat het is wie er meegaat. 

in jouw geval, vrije tijd zou ik dus nu in jouw situatie niet meegaan omdat je al zegt dat je structureel meer werkt.

Teambuilding is natuurlijk iets heel anders als teamuitje. Bij ons wordt eerst met z'n allen overlegd wat we gaan doen zodat het voor iedereen leuk is. Maar wel een klein team (10 man). En meestal is dat 1 keer per jaar uit eten en 1 keer iets anders wat iedereen dus leuk vindt. 
1 Collega gaat nooit mee die vindt het zonde van haar geld en dat hebben we geaccepteerd.
Dus als iemand geen zin heeft geen probleem, ik zou echt niet met tegenzin meegaan.

Als je zelf al vindt dat het team wel wat teambuilding kan gebruiken en dit is geen maandelijks terugkerend ding, zou ik wel meegaan. Die ene dag in het jaar. Misschien wordt het wel echt gezellig. En wie weet, misschien komt het het team ten goede. 

letterlijk

letterlijk

Moderator

21-08-2021 om 12:16

Ik beschouw zulke dingen als een uitnodiging, niet als dienstbevel. Als ik het leuk vind, ga ik mee (met een rib boot over de Rijn in Dusseldorf, anytime! Met een fluisterboot door pre-corona-Giethoorn, niet in dit leven), als ik het niet leuk vind wens ik de rest veel plezier.

Wat is precies de bedoeling, dat haal ik niet uit je posting? Je schrijft iets over 6 dagen werken?
Er hangt veel af van hoeveel tijd, hoe lang, doel van uitje, etc. En uiteindelijk is het jouw beslissing maar soms is er weinig keuze en heb je het ermee te doen (en zie je ook duidelijk waarom je niet kunt afzeggen, want nadelen groter dan voordelen).

gr Angela

Buiten werktijd zou ik niet mee gaan. 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.