Vakantie en reizen Vakantie en reizen

Vakantie en reizen

welk vestingstadje met bejaarde?

Ik wil graag mijn moeder een dagje mee uit nemen. Helaas is ze niet meer zo mobiel. Ze kan wel lopen, maar niet zo lang. Ze vindt vestingstadjes leuk, zoals Heusden, Naarden, Buren, Zaltbommel en Brielle. Nu wil ik haar binnenkort een dagje mee uit nemen en ik zat te denken aan Gorinchem. Is dit een aanrader? Genoeg terrasjes en niet te groot qua wandelroute door het centrum? Of zijn er leukere tips in Zuid of Midden Nederland? Ik hoor het graag,


Gorinchem ken ik niet, in midden nederland is Harderwijk ook een leuk vestingstadje.

Bourtagne  helaas noord Nederland

grasspriet1980

grasspriet1980

01-07-2023 om 16:23 Topicstarter

Roos55 schreef op 01-07-2023 om 16:12:

Bourtagne helaas noord Nederland

Dat is helaas echt te ver, maar zijn we wel een keer samen geweest toen we een weekje in Friesland op vakantie waren.

Willemstad? Ook heel leuk met een haventje en genoeg terrasjes. Ook kun je wandelen langs de vesting.

Kampen. Zutphen.Deventer.

Gorinchem en Dordrecht zijn beide leuk en niet zo groot.
Geen vestingstadje maar ook leuk Gouda.

Ik vond Buren, in de Betuwe heel schattig. Ik heb daar heerlijk gegeten bij restaurant de Prins en nog op een leuk terras gezeten bij een fruitboer, een stukje verder.

Kampen, Hattem, Elburg, Deventer, Muiden, Amersfoort? 

Geen antwoord op je vraag, maar Gorinchem ken ik niet. 

Prince heerlijk heette dat terras.

SpiritedMagpie74

SpiritedMagpie74

01-07-2023 om 19:18

Echte vestingsstadjes in Midden Nederland: Hattem, Zwolle,
Niet echt vestingsstadjes zoals Brielle, maar nog steeds een mooi en oud centrum: Middelburg,  Muiden, centrum Gouda, centrum Vianen.

grasspriet1980

grasspriet1980

01-07-2023 om 19:19 Topicstarter

Dank voor alle reacties! Buren ben ik inderdaad ook met haar geweest, heel leuk! En Woudrichem ook. Ik zie leuke tips voorbij komen, sommige wat ver weg, maar denk dat Willemstad en Harderwijk een goede kans maken. Amersfoort en Elburg ben ik ook met haar geweest, ook heel leuk! Dank!

Gorinchem is leuk! Vorig jaar verkozen tot mooiste vestingstad van Nederland. Meerdere plekken met leuke terrasjes en je kunt wandelen over de stadswallen. Alles is prima aan te lopen en je kunt in het centrum parkeren. De Langendijk is een leuk straatje met gezellige winkeltjes en galeries. Buiten de Waterpoort heb je mooi zicht op de Merwede. Als je de tijd hebt, kun je daar ook met de veerpont naar Woudrichem of Slot Loevestein. 

hoorn

Gorinchem is hartstikke leuk en past wel in het rijtje met andere steden welke je hebt genoemd. Groter dan bijvoorbeeld Heusden of Woudrichem qua centrum maar een stuk kleiner dan bv Zutphen.

Doesburg vind ik ook altijd leuk 

Gorinchem is leuk, ik ben er geboren

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.