Vakantie en reizen Vakantie en reizen

Vakantie en reizen

weersvoorspelling Italië

Welke site is betrouwbaar om de weersvoorspelling in Italië te kennen?

Geen enkele. In grote lijnen kan je een indruk krijgen. Maar afgelopen woensdag werd hier in het Zuiden "af en toe" en bui voorspeld, en het heeft de hele middag geplensd, zonder onderbreking. 

Voor een globaal beeld van gemiddelde temperaturen vind ik klimaatinfo.nl wel prettig, dan kun je per regio zien wat je normaal gesproken ongeveer kunt verwachten qua temperatuur en neerslag. Ik wil bijvoorbeeld niet ergens heen waar het gemiddeld boven de 30 graden is in de periode dat ik ga, daar zoek ik mijn bestemming wel op uit. 
Maar dan nog kun je geluk of pech hebben natuurlijk. In de bergen is het nog veel onvoorspelbaarder dan hier. Je ziet toch eigenlijk elk jaar wel beelden van weggewaaide of door hagel beschadigde tenten in Italië. Terwijl een dorp verderop dan niets aan de hand is. 

Dus naar welke informatie ben je eigenlijk op zoek? 

June_

June_

09-06-2022 om 22:34 Topicstarter

Cynthi@ schreef op 09-06-2022 om 21:28:


Dus naar welke informatie ben je eigenlijk op zoek?

Ik vertrek volgende week naar Italië, dus ik ben op zoek naar de voorspelling van een aantal dorpen in Toscane.

WickedDotterel45

WickedDotterel45

09-06-2022 om 22:37

ik vind Zoover vaak wel in de goede richting zitten. Ik kijk dan op 14-daagse weersverwachting plaats x en houd dat de weken voor mijn vakantie in de gaten om me te verlekkeren aan het mooie weer waar ik naar toe ga 😂

Je kunt gewoon op weeronline de betreffende plaatsnamen intypen, dan verschuift de kaart en zie je de voorspelling.
Maar of het klopt, ik steek mijn hand er niet voor in het vuur.

in mijn sport zijn goede weersvoorspellingen belangrijk. Meteoblue en yr.no (Noorse site) staan bij ons goed aangeschreven. 

hoe goed of hoe slecht de voorspelling is hangt vooral af van hoe stabiel het in de atmosfeer is. 

Ligt er een stabiel hoog drukgebied in de buurt dan kan je heel makkelijk voorspellen dat het voorlopig mooi weer blijft. Mar is de atmosfeer instabiel dan kan je hier hartstikke mooi weer hebben maar 20km verderop is het regen en koud. Want je kan een koudefront niet op de km nauwkeurig voorspellen. 

Er zijn maar een paar weermodellen en de meeste apps maken gebruik het zelfde weermodel. Apps/website die voorspellingen voor Europa maken zijn bijvoorbeeld wetten.de of yr.no

Ik ben net terug van 2 weken Oostenrijk en buienradar zat behoorlijk goed de hele tijd. 

Ik gebruik meestal de app Windy, daarop kan je van alles zien omtrent het weer.

June_

June_

10-06-2022 om 23:33 Topicstarter

Dank je wel voor jullie reacties

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.