Vakantie en reizen Vakantie en reizen

Vakantie en reizen

vrijdag 29 dec. iets leuks te doen?

Hallo, net opgehangen met broer en die komt morgen (vrijdag 29 dec.) spontaan een dag/avond bij me langs en nu wil ik graag iets leuks doen samen buiten de deur. Maar heb geen idee wat. Wandelen kan natuurlijk altijd makkelijk op terug te vallen zijn, maar wil dan wel graag eens wat anders zien dan gewoon ergens de bossen of heide in. Broer blijft slapen, dus we hebben alle tijd vd wereld. Ik woon zelf vlakbij Ede en wil op zich wel een uurtje in de auto zitten om ergens te komen. Maar zuid Limburg, Noord Groningen of Den Helder is me echt wat te ver weg. Heeft iemand een suggestie?

We hebben allebei een museumjaarkaart en ook al aardig wat musea bezocht. Iemand een idee van een leuke gave (nieuwe) expo? We hebben allebei ook al flink veel gewandeld in deze omgeving en dat is dan ook niet echt nieuw.

Dankjulliewel alvast!


Wel weer in de categorie wandelen, maar dit nieuwe restaurant (ook bierproeflokaal!) is echt nét open. Ligt tussen Veenendaal en Rhenen, dus in de buurt. Wij vonden het echt een leuk plekje! 

https://www.houseofbird.nl/kwintelooijen/

Ik checkte verder nog even de Lumineuze Nachten bij Kasteel De Haar, maar die zijn helaas helemaal uitverkocht

Een escapetour in een stad(je) in de buurt?
Ik vind het een leuke manier om door een binnenstad te lopen. 

Stads wandeling door de mooie hanzestad Zutphen. Er is een mooie kade langs de Ijssel en door het hoge water is het nu heel mooi en spectaculair om er langs te lopen.
De Walburgiskerk en librije bezoeken.

Ik blijf het Openluchtmuseum altijd erg leuk vinden. Vorig jaar hebben wij de workshop "werken met hout" gedaan, dat was erg leuk en die kapstokjes hangen nu bij ons in de gang: https://www.openluchtmuseum.nl/activiteitenagenda/werken-met-hout?taal=nl&_gl=1*mjdlcn*_up*MQ..&gclid=Cj0KCQiA1rSsBhDHARIsANB4EJZKoQ2jUdGYJVw5Qs1ltw3UoLwmXEvMaPZjJM1pJ1ianMdTmiRXPdMaAoa4EALw_wcB. Kost €3 per persoon, dus dat is goed te overzien .

Stichting de ezelsociëteit in Zeist. Kan je ook een wandeling in het bos boeken met  een ezel. Ook wandelen  , maar nét even anders. Geopend van 11-16 uur.

Venlo te ver? In het Limburgs Museum is een tentoonstelling over de Zonnekoning, die ik erg interessant vond.

https://speurroutes.nl/product-categorie/moordroute/

Dit hebben wij vorig jaar gedaan in Middelburg, erg leuk! We zijn zo’n drie uur bezig geweest. Leuke opdrachten, zeker niet te gemakkelijk (wel goed te doen). Het is in heel veel steden. Je hebt alleen een telefoon nodig, verder niets. 

wandeling door de historische kelders in Arnhem? Morgen is er om 14 uur een rondleiding met een gids als ik het goed zie.

In de avond zou je naar Ouwehand light nights kunnen gaan: https://www.ouwehand.nl/nl/light-nights-tot/

Diyer

Diyer

28-12-2023 om 21:24 Topicstarter

Gebruikersnaaminvullen schreef op 28-12-2023 om 20:44:

Zwolle, ijsbeelden festival
https://www.ijsbeelden.nl/

Ah leuk, goed idee en anders dan anders. Helaas morgen al uitverkocht (begrijpelijk, ik ben ook wel erg last minute).

Diyer

Diyer

28-12-2023 om 21:28 Topicstarter

Ambra schreef op 28-12-2023 om 20:15:

wandeling door de historische kelders in Arnhem? Morgen is er om 14 uur een rondleiding met een gids als ik het goed zie.

Ook leuk idee, maar alles rondom Arnhem kennen we van haver tot gort vrees ik. Met familie uitjes al zó vaak naar Arnhem, Burgers, openlucht museum etc geweest.

Diyer

Diyer

28-12-2023 om 21:30 Topicstarter

Tuinfluiter schreef op 28-12-2023 om 19:10:

Stads wandeling door de mooie hanzestad Zutphen. Er is een mooie kade langs de Ijssel en door het hoge water is het nu heel mooi en spectaculair om er langs te lopen.
De Walburgiskerk en librije bezoeken.

Dat zou nog een goede tip kunnen zijn. Is wel indrukwekkend om de hoge waterstanden te bekijken 👍️

Museumeiland Oriëntalis? 

Diyer

Diyer

29-12-2023 om 00:58 Topicstarter

SuzyQFive schreef op 28-12-2023 om 22:19:

Museumeiland Oriëntalis?

ken ik niet. Ik ga eens kijken : )

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.