Vakantie en reizen Vakantie en reizen

Vakantie en reizen

Vraag van vandaag. Wat zijn jullie vakantieplannen voor dit jaar?

Wat zijn jullie  vakantieplannen voor dit jaar? Hoe gaan jullie, hoelang en waarom? 


lientje69

lientje69

09-05-2023 om 13:55 Topicstarter

Ik zag dat er nog geen vraag van de dag was,  van gisteren kon ik ook zo één  twee drie niets vinden, dus ik dacht, ik gooi hem er maar even in.
Zou toch jammer  zijn, geen vraag van de dag meer.

Wij ( man en ik) gaan eind deze maand naar Winterberg. Met de auto. Vliegvakantie  zagen we niet zitten, gezien de vele problemen  daarmee.
We gaan naar een hotel, halfpension. Voor mij voelt dat dan echt als vakantie,  in een huisje ben ik toch altijd weer dingen aan het doen.
We gaan een kleine week. Man is zzp-er  en het kost dan dubbel. De vakantie  én hij verdient in die week niets.

Misschien  dat we in het najaar ook nog kort weggaan, maar dat weten we nog niet.Zien we tegen die tijd wel.
Soms gaan we jaren niet op vakantie, soms 2 of 3 keer kort. Dat wisselt naar omstandigheden. 

Lekker vooruitzicht!

Wij gaan op een hele simpele vakantie: Lekker 1 of 2 weken kamperen in Duitsland. We hebben een periode van veel regelen en gedoe achter de rug en zoeken het niet om nu heel veel moeite te steken in een "complexe" vakantie optuigen. Dus we houden het simpel en daar hebben we heeeel veel zin in!

Ik zou héél graag willen  laatste keer was de zomer voor de coronapandemie. Ik zou graag naar een warm kalnd willen en met mijn bilken in het zand, gewoon in te kijken of de reis lukt. Sightseeing wordt te ambitieus.
Ook zou ik heel graag in Frankrijk willen kamperen. Man heeft er een hekel aan en voorheen ging ik altijd zelf. Misschien dat ik een paar dagen in augustus naar de Hoge Veluwe  ga als de hei bloeit.

Ik ben al aan het aftellen naar de vakantie. Nog een paar weekjes en dan gaan we twee weken naar Denemarken. We gaan met de auto en hebben twee huisjes gehuurd. Na een week verhuizen we dus naar huisje twee. Echt rond trekken zagen we nog niet zitten met een kleuter en zo zien we wel twee verschillende stukken van het land. Uiteraard staat er een bezoek aan Legoland, een viking museum en Kopenhagen in de planning. Verder lekker luieren bij ons huisje met speeltoestel in de tuin. Het tweede huisje zit 1,5 km van het strand en daar wil kleuter heel graag heen. Man en ik zijn al eerder in Denemarken geweest en vonden het een heel fijn en gemoedelijk land en dat leek ons ideaal met een kleuter. Als ons kind groter is gaan we wel naar spannendere vakantie bestemmingen. Ik heb er echt ontzettend veel zin in.

Wij gaan in juni 2 weken naar Frankrijk. We huren altijd een grote stacaravan zo dat we de gezelligheid van een camping hebben maar toch het comfort van een eigen kookgelegenheid, douche en toilet. We doen dat al jaren zo en het bevalt heel goed. We gaan naar twee bestemmingen, na een week verkassen we.
Ik neem wel altijd eigen dekbed en kussen e.d. mee.

Wij wonen in noord Noorwegen en vinden het daarom niet nodig om in de zomervakantie ver weg te gaan. De omgeving hier is mooi genoeg. We gaan waarschijnlijk wat nachtjes in natuurhuisjes doorbrengen, in een strandhuis van vrienden en we gaan voor het eerst proberen te kamperen met de kinderen. We zien wel waar het weer en de zin ons brengt 😊

Ik ga eind deze maand naar Mallorca met mijn broer in een all-inclusive hotel aan het strand. Waarschijnlijk ga ik ook nog naar Egypte met mijn zoon maar dat is nog niet geboekt.

Als ik me goed genoeg voel om er ook wat aan te hebben dan ga ik weer een week naar een fijn hotel in het bos. Uiteraard een kamer met bad, want dat mis ik echt.
Wanneer het wordt weet ik nog niet, waarschijnlijk redelijk last minute voor of juist na de kindervakantie

Wij (man, pleegzoon en ik) gaan eind juli 2 weken naar Normandië. Heb een stacaravan gehuurd op een camping. Dat is vooral voor kind, die vind het helemaal geweldig op een camping. Met zwembad en wat kindervermaak. Voor man en mijzelf had een camping niet perse gehoeven, maar het is wel heel fijn als kind zichzelf een beetje kan vermaken af en toe. Wij zijn beide nog nooit in Normandië geweest en willen daar wel het e.e.a. gaan bekijken, dus hopelijk kunnen we op deze manier een goede combi maken en hebben we het allemaal leuk. 

Komend Hemelvaartsweekend gaan we een paar dagen naar Texel, ook lekker.

TanSwallow86

TanSwallow86

09-05-2023 om 14:47

geen vakantie, geen geld voor 

Mijn 2 zussen en ik zorgen voor mijn vader

We gaan in juli naar 'mijn' olijfgaard in Frankrijk. Kamperen. Maar de rest is onduidelijk. Meestal gaan we met twee auto's, waarschijnlijk nu ook. We zitten er in the middle of nowhere en willen ook los van elkaar weg kunnen. Mijn man en oudste blijven 3 weken. Welke kinderen er verder komen en wanneer, is nog onduidelijk. Hoe lang ik blijf ook. Meestal gaan we samen terug en de afgelopen jaren ging ik dan in september nog een keer in mijn eentje. Maar dit jaar is mijn man van plan er in september te gaan werken. Dus ik twijfel nog of ik van juli tot en met september blijf en dat ik dan samen terugga. Vind het namelijk heerlijk om daar ook een tijdje alleen te zijn. Maar aan de andere kant zijn 3 aaneengesloten maanden Frankrijk misschien wel teveel van het goede? Geen idee nog. 

Mijn zoon en ik hebben plannen om naar Schotland te gaan. Met de auto door het land trekken en sowieso naar Edinburgh. 

Met mijn dochter heb ik een trip naar Londen gepland staan. Met de trein, daar naar het theater, twee dagen overnachten en heerlijk de toerist uithangen. 

Met man ga ik waarschijnlijk in de herfst een weekje naar de bossen, gewoon in NL. Dat is dan in een bungalow, dan kunnen we ons eigen gang gaan. 

Allemaal leuk! Ik heb er zin in. 

Teveel, zoals altijd
In de voorjaarsvakantie al een week CenterParcs Huttenheugte gedaan en nu net een week camping gehad. We zitten sowieso nog tot eind juni elk weekend en alle overige vrije dagen op een camping niet al te ver van huis. 
In juli gaan we 2 dagen naar Toverland met een overnachting op de camping daar, in een huurtent. Dit is eigenlijk vaste prik, nu voor het 3e jaar. We gaan met vrienden.
Eind juli gaan we eerst een dag of 4 naar de Ardennen. Parc la clusure, zijn we ooit eerder geweest maar is lang geleden. We gaan dan met onze eigen caravan. Daarna rijden we door naar Frankrijk, bovenkant van de Vogezen. Daar blijven we bijna 2 weken. En dan rijden we nog door naar de camping bij Europapark. Daar gaan we 1 dag zwemmen en 3 dagen het park bezoeken. Op de terugweg gaan we dan nog 1 overnachting in Luxemburg of België doen en dan naar huis.
In de herfstvakantie hopelijk 5 dagen Europapark. We willen een abonnement nemen, dus even kijken of dat lukt. Momenteel zijn ze uitverkocht namelijk.
Dan ga ik in november nog een nacht met dochter naar Rotterdam. Daar hebben we een voorstelling en dan doen we daar nog een overnachting samen. 
Met oud & nieuw zijn we in Duitsland en rijden dan hopelijk 1 januari nog voor een paar dagen naar Europapark. Dat was het wel weer

De zomervakantie doen we, omdat we al jaren niet meer in Frankrijk zijn geweest. We hebben nu net een nieuwe caravan, dus daar gaan we lekker mee op pad dan! En Europapark is met familie, gewoon gezellig! Toverland dus omdat dat eigenlijk zo is gegroeid in Corona-tijd met vrienden. Blijft leuk. We houden van pretparken, dus daar zoeken we onze vakanties ook wel op uit een beetje.
En ik hou gewoon van op vakantie gaan! Als ik vrij ben, wil ik op pad. Ik ga niet thuis zitten als ik vakantie op heb genomen op mijn werk. Dat vind ik zonde. Ik werk niet full time, dus ben sowieso al 2 dagen per week vrij thuis. Als ik dan dagen op neem, wil ik er echt op uit met gezin en/of familie.

Dit voorjaar al 2 korte tripjes in Nederland gehad, paar dagen Waddeneiland en 1 nachtje hotel in Limburg.
Verder komende maand nog 2 nachtjes op een camping vanwege een concert.
Her en der misschien nog een nachtje in een B&b was het plan maar de weekenden lopen al vol met andere plannen.
In augustus een kleine 1,5 week vrij en dan gaan we naar Duitsland. Paar steden bezoeken en zwarte woud.
Echt lange vakantie wordt pas in november. Dan hebben we 3 weken vrij maar nog geen concrete plannen. In elk geval naar iets in de zon.

Tara82 schreef op 09-05-2023 om 14:04:

Ik ben al aan het aftellen naar de vakantie. Nog een paar weekjes en dan gaan we twee weken naar Denemarken. We gaan met de auto en hebben twee huisjes gehuurd. Na een week verhuizen we dus naar huisje twee. Echt rond trekken zagen we nog niet zitten met een kleuter en zo zien we wel twee verschillende stukken van het land. Uiteraard staat er een bezoek aan Legoland, een viking museum en Kopenhagen in de planning. Verder lekker luieren bij ons huisje met speeltoestel in de tuin. Het tweede huisje zit 1,5 km van het strand en daar wil kleuter heel graag heen. Man en ik zijn al eerder in Denemarken geweest en vonden het een heel fijn en gemoedelijk land en dat leek ons ideaal met een kleuter. Als ons kind groter is gaan we wel naar spannendere vakantie bestemmingen. Ik heb er echt ontzettend veel zin in.

Heerlijk, Denemarken! Wij zijn juist afgelopen jaar met tiener geweest. Die vond het helemaal fantastisch en was de leukste vakantie zegt ze  we hebben een rondreis gemaakt waarbij de 4 locaties in Denemarken en 1 in Duitsland aan deden (en nog 2 overnachtingen in Duitsland, 1op de heen- en 1 op de terugreis). Op elke locatie hadden we een pretpark op de planning staan waar we dus niet al te ver vandaan zaten. In Duitsland was dit in Rostock en toen de boot genomen en zo naar Kopenhagen. Daar uiteraard Tivoli gedaan en verder nog Djurs Sommerland, Fårup Sommerland en Legoland. Heerlijke reis, dus ook met oudere kinderen is het geweldig hoor

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.