Vakantie en reizen Vakantie en reizen

Vakantie en reizen

ief

ief

12-01-2023 om 14:14

Vanaf Athene naar een eiland

Het is lang geleden dat ik ge-islandhopt heb. Vandaar mijn vraag hier aan ervaringsdeskundigen. Ik wil in de zomer vanaf Athene een of twee eilanden bezoeken. Van allebei ongeveer een week. Is het ter plekke makkelijk te bereizen? Of moet je nu al boottickets reserveren?
Athene is dan snikheet, ik weet het. Maar wil als ik toch in de buurt ben er een paar dagen doorbrengen. Nog tips voor eilanden makkelijk vanuit Athene te bereizen? We zijn met een gezin van vijf. 

Santorini vlucht kost paar tientjes vsnuit Athene en je  kunt vandaar rechtstreeks naar NL vliegen. Santorini is leuk voor 4 tot 5 dagen, klein pittoresk eiland. Ferry's zijn duur en traag.  

Je zou ook kunnen kijken of Zeetours cruises aanbiedt vanaf Athene. 

SerpentineHawk22

SerpentineHawk22

12-01-2023 om 16:32

Ik ben afgelopen september voor het eerst in mijn leven in Griekenland geweest, o.a. een paar dagen op Milos. Ook vrij klein en het was snoeiheet waardoor je wel rustig aan moet doen (ik kan niet zo goed op mijn kont zitten dus dat was best goed voor mevrouw spring in 't veld) en ik vond het heerlijk. (En ja wel heet maar een ander soort hitte dan hier, niet zo benauwd)

wij gaan eiland hoppen en vanaf Athene naar Piraeus. Vanaf daar nemen we de Ferry naar Paros, naam vergeten, Naxos, Santorini en vanaf daar vliegen we terug. Tickets voor de Ferry hoeft niet enorm ver van tevoren maat kan nu wel al. Goed kijken naar de prijzen en tijden.

Syros is heel goed de bereizen met de ferry vanuit Athene. Een niet standaard Grieks eiland, maar erg leuk. Vond ik iig. Vanuit daar door naar een ander eiland, Paros, Naxos oid. Toen ik ging eiland hoppen heb ik tevoren geboekt. Wilde graag gunstige tijden op 'snelle' ferry's. Dat kan uren reistijd schelen.

SerpentineHawk22

SerpentineHawk22

18-01-2023 om 11:12

Ik ga over 2 maanden weer naar Griekenland, joehoeoeoe!! (Mijn vriend is Grieks, woont in NL. Niet naar een klein eiland; we gaan roadtrippen via Oost-Europa en dan gaan we een paar dagen naar Tessaloniki en daarna nog naar zijn oorspronkelijke woonplaats)

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.