Vakantie en reizen Vakantie en reizen

Vakantie en reizen

Vakantieweer en - temperatuur

Mijn man vertelde me net dat in ons vakantieland tijdens onze vakantie (bij vergelijkbaar weer als nu) de temperatuur zo tussen de 15-22°C zal liggen. Gelukkig eerder aan de koele dan aan de warme kant, want ik heb een hekel aan te warm, minder dan 25 alstublieft. Zon hou ik wel van, maar hoeft van mij niet overdadig te schijnen een dag regen vind ik ook niet erg, zolang het geen hoos-donderbuien zijn.

Wat heb jij graag als vakantieweer, ga jij nog naar Spanje of Italië als het daar zo warm kan zijn?


ik zit gelukkig niet aan de schoolvakanties vast. In het najaar naar Italië. 20°C of iets minder is dan de verwachting 

Auwereel

Auwereel

13-07-2023 om 22:57 Topicstarter

Ik zit harstikke vast aan het academisch jaar, vrij met de kerst en het midden van de zomervakantie en hier en daar vrije dagen. Dus voorlopig zien ze me niet in Zuid Europa tijdens mijn zomervakantie.

Ik zoek het warme weer juist op. 40 plus heb ik vaak mee gemaakt in Turkije maar iets minder warm mag voor mij ook. Een hotel met airco is voor mij een must want anders kan ik niet slapen. Ik ben afgelopen Juni in Mallorca geweest en hier in Nederland was het mooier weer. Niet dat het slecht was maar wij hadden wel gehoopt op warmer weer. Ik ga in november naar Egypte. Zeker te weten dat ik dan beter weer heb dan dat ik in Nederland blijf. 

Ik vind rond de 25 graden de fijnste temperatuur op vakantie. Lekker in je korte broek en zonder jas weg kunnen gaan, maar niet te heet. Alles boven de 30 graden vind ik al snel te warm. We zijn een paar jaar naar Zuid-Frankrijk geweest, maar daar vonden we het echt te warm. 

Ik hou wel van warmte, paar dagen 30+ is ook prima, maar dan weer wat koeler is erg fijn. Manlief kan elk jaar minder goed tegen de warmte helaas.

Het ligt aan het soort vakantie, in november zoeken we de zon op dan graag wel boven de 25 graden.  Ook sávonds hoop ik zonder vest te kunnen dan.
In augustus gaan we naar Duitsland en dan is 25 graden warm genoeg omdat we naar 2 steden gaan. De laatste dagen zitten we aan een meer en kunnen we de bergen in dan mag het wel warmer zijn
Vorig jaar september op Mallorca was het dik boven de 30 en echt heet en benauwd. 

Auwereel

Auwereel

14-07-2023 om 07:34 Topicstarter

Netherfield schreef op 14-07-2023 om 06:53:

Ik hou wel van warmte, paar dagen 30+ is ook prima, maar dan weer wat koeler is erg fijn. Manlief kan elk jaar minder goed tegen de warmte helaas.

Man en ik zijn het gelukkig eens over wat een prettige temperatuur is, het lijkt me erg lastig als dat uit elkaar ligt, of komt te liggen.

20-25 C is voor mij prima, warmer hoeft niet. Ik ga er serieus rekening mee houden met het uitkiezen van landen voor vakantie. Want te warm trek ik slecht. 

Nog geen idee of ik op vakantie ga en als ik ga blijft het in Nederland, maar sinds ik ziek ben kan ik steeds slechter tegen de warmte. Bij 25+ kom ik mijn huis al vrijwel niet meer uit, tenzij schaduw.

Dus als ik de energie heb om weg te gaan, kijk ik ook zeker naar het weer en boek dan waarschijnlijk vrij last minute.

Rond de 25 graden en droog is ideaal vakantieweer. Bij kouder weer vermaken we ons meestal wel. Wij blijven meestal in of dichtbij Nederland en hebben ook weleens 40 graden gehad op vakantie. Dan gaan we naar het zwembad maar dat verveelt me snel en is dan altijd druk.

net boven de 20 tot 25 graden met een zonnetje is prima weer voor vakantie. 

Mooi maakt het voor mij wel uit waar ik ben met welke temperatuur.  30 graden in midden Frankrijk trek ik beter dan 30 graden hier aan de kust.  18 graden in Zweden in de bergen voelt warmer dan 18 graden hier bij ons.

We gaan een beetje rondtrekken in Noordwest Frankrijk en daar is het weer meestal prima te doen. 

Onze voorkeur gaat uit naar koele gebieden, dus eigenlijk uitsluitend in noord-Europa tijdens de zomervakantie. 

Op vakantie vind ik rond de 30 graden wel prima.  Er is dan altijd een zwembad of zee in de buurt om lekker af te koelen en het voordeel is dat de avonden dan ook lang zwoel blijven. Dan kun je gezellig op een terrasje of buiten blijven zitten. 

Hier in NL hoef ik die temperaturen niet, het wordt dan altijd zo enorm benauwd. 

ik blijf thuis, maar hoop wel op een graad of 25 of iets hoger. Zolang het wat waait kan ik het prima handelen. 

Ik opteer voor een ideale 20-25 graden. Meestal ben ik vrij actief op vakantie en dat vind ik boven de 25 graden gewoon minder comfortabel. En boven de 30 graden is 20km wandelen al helemaal niet prettig. 

Dus ik ga in de zomer niet op vakantie (wel regelmatig dagjes weg in het weekend) en ga in het vroege voorjaar of late najaar naar Zuid Europa. 'The best of both!' 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.