Vakantie en reizen Vakantie en reizen

Vakantie en reizen

Vakantietegenvallers, -missers en -blunders

Even een luchtig (vakantie)topic. Als mensen (inclusief ikzelf) vertellen over hun vakantiebelevenissen, hoor je vaak alleen de positieve verhalen. De mooie plekken, geslaagde avonturen, het lekkere eten, de fijne accommodaties. Wat tegenviel of compleet misging blijft meestal achterwege. Deel hier wat tegenviel, misging en/of niet voor herhaling vatbaar was! 


-Nienke-

-Nienke-

11-08-2023 om 12:48 Topicstarter

TO zal beginnen, een van de meest recente vakantie: na een avondje heerlijk streetfood eten bij zo’n hippe markthal, kwamen we terug bij de auto en vonden we een fikse parkeerboete onder de voorruit  Het leverde nog bijna een echtelijke ruzie op, want man zei al ‘Weet je zeker dat je hier mag parkeren?’ Ik overtuigde hem (met Google Translate in de hand om het volledig in het Deense bord dat er stond te vertalen). Blijkbaar had ik ongelijk. Heel stom einde van een leuke avond! 

Een paar jaar geleden ben ik met een voedselvergiftiging bij de doktersdienst beland. Het ging maar niet over, ik hield niets binnen en ik zag het niet zitten om in die staat terug naar huis te vliegen. Ik weet niet wat voor medicatie ik allemaal heb gekregen, maar het werkte wel.

(Waarschijnlijk heb ik die voedselvergiftiging opgelopen toen ik 1x buiten het resort ging eten. Iets waarvoor ze al gewaarschuwd hadden..)

Een vakantie die echt tegen viel is inmiddels 28 jaar geleden in een huisje in Hellendoorn toen zoon 2 was. Regen, regen en nog eens regen en de voorspelling was ook niet goed. Toen zijn we naar huis gegaan en hebben een last minute naar Spanje geboekt. Daarna zijn we nooit meer in Nederland gebleven voor de vakantie.

Toen we in Lanzarote op vakantie waren moesten we naar huis omdat het ineens heel slecht ging met de gezondheid van mijn vader. Hij lag al in coma toen we terug waren dus niet echt afscheid kunnen nemen. 

Die ene keer dat ik (15 jaar geleden) in m'n eentje naar een afgelegen Zuid-Frans berggebied ging voor een tweeweekse wandelvakantie en op dag twee viel en mijn grote teen brak  (precies bij een klein rondje door het dorp na het eten, éven op slippers ipv bergschoenen... 
De huisarts hield eens per week spreekuur in het gemeentehuis en dat was toevallig die dag erna, die constateerde een (zeer waarschijnlijke) breuk in de teen en zei dat ik vooral rust moest houden, geen gips gelukkig. 
Ik sliep die twee weken in de enige 'auberge' van het dorp waar ook het enige restaurant van het dorpje was. Die mensen hebben me toen zó lief opgevangen en voor me gezorgd  elke middag na de lunch stelde de vrouw van de herbergier voor om me ergens heen te rijden, gewoon even rondkijken vanuit de auto. Ze nam me mee naar uitzichtpunten, soms een terrasje in een ander dorp, etc.
's Avonds strompelde ik dan naar de petanquebaan van het dorp om daar bij de oude dames op het bankje te kijken naar hun mannen die ballen gooiden. Daar heb ik pastis leren drinken 

Ondanks dat het een pittige bergwandelvakantie had moeten worden, heb ik toch hele goede herinneringen aan die weken daar. 

(Moraal van het verhaal: als je in je eentje op reis gaat en er gebeurt iets vervelends, zijn er altijd mensen om je te helpen.) 

-Nienke-

-Nienke-

11-08-2023 om 13:23 Topicstarter

Oei, dat zijn wel verhalen van flink verpeste vakanties  (al klinkt het uiteindelijk wel als een boel mooie herinneringen, Schommelstoel!). 

Ik herinner me ineens dat ik tijdens de eerste vakantie met m’n toenmalige vriendje - inmiddels ruim 20 jaar geleden - naar Zakynthos (Griekenland) ook op dag 1 een forse voedselvergiftiging opliep. Gelukkig was het na een dag of drie spugen en diarree weer over en hebben we nog een paar goede dagen gehad daar. 

Oh wij hebben elk jaar wel dingen die niet gaan zoals gepland. Dit jaar kwam ik er een dag voor de thuisvlucht achter dat we niet vanuit Zambia (waar we waren) maar vanuit Zimbabwe terug zouden vliegen. Dat was ongeveer een kilometer verderop, maar wel twee grensposten door. Bij binnenkomst in Zimbabwe bleek dat we een visum nodig hadden (voor een verblijf van 1,5 uur in het land, maar goed), contant af te rekenen in dollars. Die had ik natuurlijk niet. Gelukkig kon ik wat lenen van onze chauffeur en een kwartier later dollars pinnen om hem terug te betalen.
Tip voor volgende keer: naar Afrikaanse landen altijd dollars contant mee.
Tijdens de terugvlucht met twee keer overstappen, zijn onze koffers achtergebleven. Als je vertrouwt op de normale weg via de afhandelaar op Schiphol, kan het wel twee maanden duren voor je je spullen terug krijgt. Je kunt ook op de bonnefooi langs en 9 van de 10 keer mag je dan zelf op zoek naar je bagage.
Tip voor volgende keer: Niet braaf een week wachten (don’t call us, we’ll call you - wat niet gebeurt), maar de dag erna al zelf naar Schiphol. Dan staan je koffers waarschijnlijk nog in de bagagehal.

Ik woon twee stations vanaf Utrecht centraal. Vorig jaar ging ik met de trein op vakantie en toen ben ik 'gestrand' op Utrecht Centraal. De internationale trein reed langs en stopte niet en volgens de NS dames moest ik naar Arnhem, dan een bus nemen en het dan daar nog maar eens vragen 🤣
Uiteindelijk via Venlo (waar ik ook nog 45min in de stromende regen heb gewacht) toch Duitsland weten te bereiken en ook mijn eindbestemming van de dag gehaald. Maar het was wel een beetje sneu om op 5km vanaf huis al vast te lopen

Ik heb in 2019 een verschrikkelijke voedselvergiftiging opgelopen waar ik 3 weken van heb gespuugd (en erger) en waardoor ik schade aan m'n darmstelsel heb opgelopen. Ik weet precies welk worstje het geweest is, want die deelde ik met mijn reisgenoot en die lag ook wéken af.

En ik was ooit in Turkije toen ik bij aankomst langs een verongelukt busje reed. Deze bleek vol met Nederlanders te zitten die grotendeels naar hetzelfde hotel onderweg waren. Het hele hotel was (terecht) in rouwstemming en na een dag of 8 kwamen de eerste zwaargewonde mensen daar aan. Missende ledematen, overal verband. Ik vond het zo erg voor ze, vergeet het ook nooit meer.

MRI

MRI

11-08-2023 om 13:40

Dat ik alle vakanties van de afgelopen 40 jaar ziek ben geworden. Niet doodziek maar wel zodanig dat ik een groot deel van de vakantie niet kon genieten van de plek waar we waren omdat ik op bed lag. Het komt niet door iets psychologisch of zo, maar door chronische aandoeningen waar ik thuis ook last van heb maar die verergeren door de stress en vermoeidheid van het reizen. Evengoed wel jammer want ik verzin allerlei manieren om het wel te redden zonder ziekte en ga er dan naar uitzien maar helaas... tot nu toe niet gelukt

Na een lange rondreis aankomen bij dat ene prachtige uitzichtpunt, is het regenachtig en is er alleen maar grijs te zien…

Op wintersport: kleine afdeling naar het loket op onze skipassen op te halen. Vriend overschat zichzelf, gaat onderuit en heeft de hele week in het donker op bed gelegen met een hersenschudding.

Op de camping aangekomen , op zoek naar een plekje. Er was nog een plaats vrij met schitterend uitzicht en we prezen onszelf al gelukkig. Totdat het ging regenen! We stonden precies waar al het water de berg afkwam stromen,  zo recht de tent in. Alles zeik- en zeiknat 

We begrepen meteen waarom die plaats onbezet was en zijn zelf ook maar snel verkast. 

Een hotel waar ze de vaste douche recht boven de wc hadden geïnstalleerd. Naast de wc was een vierkante meter leeg trouwens 🤣

Als tiener ging ik met mijn ouders op vakantie. We hadden een chalet gehuurd en er was een ligbad. Daar keek ik zo naar uit, we hadden zelf geen bad en het leek me heerlijk. Na een koude en natte eerste dag was ik helemaal klaar om een warm bad te nemen. Helaas was het warme water al op toen er ongeveer 10 cm water in het bad zat... 

Met mijn ouders kamperen in Frankrijk, ik 15 jaar. Alles stond eindelijk,kwamen de buren thuis..... Was mijn leraar wiskunde....

Mijn vakantie gevoel was  weg.

_Audrey schreef op 11-08-2023 om 13:54:

Op de camping aangekomen , op zoek naar een plekje. Er was nog een plaats vrij met schitterend uitzicht en we prezen onszelf al gelukkig. Totdat het ging regenen! We stonden precies waar al het water de berg afkwam stromen, zo recht de tent in. Alles zeik- en zeiknat

We begrepen meteen waarom die plaats onbezet was en zijn zelf ook maar snel verkast.

Precies dit hebben wij ook eens gehad, in Slovenië,  aan een rivier! Overdag was het prachtig, maar als het 's nachts ging regenen stroomde water en modder, van de berg, ook zo onze tent in. Vreselijk. 

Nu met 4 pubers op vakantie. Geen dramatische dingen gebeurt, we zitten in prima accomodaties, we doen vanalles maar echt leuk is toch anders. De discussies,  het geklaag, pff, doodvermoeiend.... Je betaalt kapitalen en toch is niemand echt blij. Ik vind het lastig dit volledig te negeren en zelf positief te blijven.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.