Vakantie en reizen Vakantie en reizen

Vakantie en reizen

Vakantiepark Denemarken - omgeving Legoland

Volgend jaar willen we met de kinderen naar Denemarken en oa Legoland bezoeken. Ervaringen? Aanraders voor vakantieparken? (Ja ik plan graag vorruit) 

Ik ben zelf eenmalig in Legoland geweest maar studeerde toen in Denemarken dus had geen vakantiepark of hotel geboekt.

Lalandia Billund. Zonder twijfel! Wij hebben daar 10 dagen doorgebracht en de kinderen hebben genoten. Op loopafstand van Legoland, met een fantástisch zwembad (ook voor wat oudere kinderen) en met verrassend ruim gelegen huisjes. Enige minpuntje was dat ons huisje slecht schoongemaakt was, dus wij zijn de eerste avond op het park uit eten gegaan terwijl de schoonmaakdienst ons huisje (nogmaals) boende 

Ik zou zo weer teruggaan! Een aanrader is trouwens om tickets te kopen voor het Lego House, niet zo ver van het park. Écht de moeite waard! 

Lalandia en dan rechtstreeks boeken ipv een tussenpersoon. 

Ribe Byferie. We zijn hier een paar jaar geleden geweest. Ligt op ongeveer 60 kilometer van Legoland af. Het zijn nette huisjes (weliswaar een klein beetje verouderd) met een leuk speeltuintje voor kinderen. Bij onze boeking konden we meteen de tickets voor Legoland bestellen en kregen we bij aankomt op het vakantiepark een Legoset cadeau. 

Het dorpje Ribe ligt op loopafstand. Het is het oudste Vikingdorp van Denemarken. Je kunt er dus veel dingen in het thema van Vikingen doen, wellicht ook leuk voor jullie kinderen. Denk aan een wandeling met de oude Nachtwacht (geeft veel informatie van de geschiedenis van Ribe), het Vikingmusuem en het Openluchtmuseum.

Het scheelde ons in ieder geval heel veel geld om in Ribe te verblijven i.p.v. direct bij Legoland. 

Als je Legoland een dagje wilt bezoeken zijn er veel parken die in de buurt liggen.
Wij zijn een keer op een park geweest die een jaar later door Landal is overgenomen. Landal Seawest heet dat nu. Mooi park, veel te doen en dichtbij het strand. 

Lalandia inderdaad. Lekker ruime huisjes, mooi park en vooral een geweldig zwembad. Wij hebben ons daar heel goed vermaakt, 6 nachten daar geweest en daarna nog meer van Denemarken gezien. 

Legoland Holiday village. Ligt naast Lalandia, je mag gebruik maken van het zwembad en het grootste deel van de faciliteiten van Lalandia, maar het is een stuk goedkoper. De huisjes zijn ook wat eenvoudiger, maar schoon en netjes. En na een dag legoland wil je toch alleen maar zitten of liggen  

Wij gaan komend jaar ook die kant op en verblijven 6 dagen in Lalandia. Via burp scanbrit had ik een mooie kortongsaanbieding, 5 nachten voor de prijs van 3. Dit was voor de zomervakantie, met aankomst op zondag als ik me niet vergis. Kwam voor ons perfect uit in de planning. Ben heel benieuwd, maar als ik zo alle verhalen hier lees dan moet dat wel goed komen!

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.