Vakantie en reizen Vakantie en reizen

Vakantie en reizen

SpiritedMagpie74

SpiritedMagpie74

30-04-2023 om 18:35

Vakantie met jonge pubers (twee jongens van 12 en 13 jaar)

Het lijkt elk jaar een groter probleem (okey, een luxe-probleem): waar gaan we heen op vakantie? Vorige keer wilden ze eigenlijk alleen zwemmen in het zwembad en wat video kijken op de bank van de sta-caravan. Dus dat vond 'Daddy' niet zo'n succes... video kijken kan thuis ook. Een wandelingetje door het stadje was eigenlijk al te veel...

Dus daarom een topic om ideeën te verzamelen.
Het "eisen"-pakket:

 • Drie personen: vader met twee jongens van 12 en 13 jaar
 • Twee weken, in het hoogseizoen (begin augustus)
 • Met de auto => binnen straal van 800 km vanaf Utrecht.
 • Vliegen kan ook, maar dan ga ik geen auto huren om me te verplaatsen.
 • Buiten Nederland, want in Nederland voel ik zelf geen vakantie (sorry)
 • Actieve vakantie kan wel, maar ik zie mijn jongens nog geen 10 km een berg op lopen
  Fietsen gaat 'm al helemaal niet worden (door mijn eigen beperkingen)
 • Een dagje museum is 'onderhandelbaar' 😉 maar mijn jongens zitten snel aan hun tax
  (en dan wordt het al snel heel erg vervelend). Een stad-vakantie zie ik daarom niet zitten.
 • Aqua-park is leuk, maar er moet voldoende omheen te beleven zijn
 • Een dagje strand is leuk, maar we gaan niet als frikandellen dagen bakken of ballen.
 • Budget: normaliter geef ik zo'n 1500,= tot 2000,= uit aan de accomodatie; daar komt de rest dan nog bovenop. 

Dus kom maar op met die tips.


le ty nadan in Bretagne 

een can alles wat vakantie: interrail met overnachtingen in de nachttrein. 

Treinen! En dan ook alle treintypes die je tegenkomt, bijhouden. Het enige nadeel daarvan is, dat ze minder makkelijk het station willen verlaten.

https://srprs.me/nl

Misschien hier een verrassingstrip? Kan je je wensen invullen en krijg je op de dag van vertrek pas te horen waarheen. Vinden de pubers misschien ook wel spannend/interessant?

Praten met de pubers.  Het is niet alleen hun vakantie.  Jij gaat met ze naar het pretpark en zij gaan zonder zeuren mee naar het museum. 
Dan kies je natuurlijk wel een museum waar voor de pubers ook wel iets te beleven valt.  Alleen schilderijen daar wordt ik ook niet vrolijk van maar een technisch museum met grote machines of auto's kan best interessant zijn voor de pubers.

Zweden is gaaf land.
en in plaats van musea zoeken wij vaak industrieel erfgoed
gr Angela

Wij hebben vorig jaar met onze tiener een pretparken-tour gedaan door Denemarken! Wel wat langer dan 2 weken, omdat we heel rustig aan hebben gedaan. We zijn gestart met een klein pretparkje in Duitsland bij Rostock. Toen vanaf daar de boot genomen naar Denemarken en meteen naar Kopenhagen gereden. Daar uiteraard de stad bezocht en ook een dag Tivoli. Toen naar Jutland richting de oostkust een paar dagen, dagje strand, dagje niks, stadje bezocht en een dag pretpark Djurs Sommerland gedaan. Vanaf daar naar het noorden gegaan en daar zaten we een week. Wandeling gedaan daar, weer een dag strand (met de auto op het strand, hele beleving), middag naar een aquarium geweest, dagje luieren en een dag pretpark Fårup Sommerland. Als afsluiter naar Billund gegaan voor een dag Legoland, dag Lego house en we zagen op Lalandia. Dat is een vakantiepark met een groot waterpark en allerlei activiteiten die je kan doen. In Duitsland zaten we bij het pretpark in het hotel van dat park, in Kopenhagen ook een hotel en in het oosten en noorden van Jutland hadden we een Airbnb gehuurd. Dochter vond het de meest toffe vakantie ooit  in totaal dus 5 pretparken bezocht en daar tussendoor dus nog een dag aquarium, paar keer strand, wat stadjes bezocht, stedentrip Kopenhagen en verder wat wandelen en luieren. Doordat we zoveel deden wat dochter echt leuk vind, vond ze de minder leuke dingen zoals wandelen en eens een stadje bezoeken ook niet zo erg. Ik heb haar in die 3,5 week dat we weg waren geen 1 keer horen zeuren of moeilijk horen doen als we naar de supermarkt moesten of als we eens wat gingen doen wat meer voor ons was. Nu vinden wij zelf pretparken en waterparken ook leuk, dus dat scheelt wel

Bakblik schreef op 30-04-2023 om 20:26:

Praten met de pubers. Het is niet alleen hun vakantie. Jij gaat met ze naar het pretpark en zij gaan zonder zeuren mee naar het museum.
Dan kies je natuurlijk wel een museum waar voor de pubers ook wel iets te beleven valt. Alleen schilderijen daar wordt ik ook niet vrolijk van maar een technisch museum met grote machines of auto's kan best interessant zijn voor de pubers.

Nou, dit dus!  bij ons was het gewoon goed verdeeld tussen dingen die ook voor dochter leuk waren en dingen die ze normaal minder leuk vind. Maar juist door die combi was ze de hele vakantie heerlijk te genieten 

Moet het persé 2 weken zijn?
What about een dag of 2 à 3 Disney-land en daarna een dag of 2 à 3 Parijs?

Met welke ideeën die leuk zijn voor iedereen komen ze zelf?

Vliegtuig naar Barcelona / Gerona en de Costa Brava (zon-zee-strand-zwembad) afwisselen met Barcelona en Gerona? Of zuidelijker trekken richting Malaga en Granada?

BlairW schreef op 30-04-2023 om 20:41:

[..]

Nou, dit dus! bij ons was het gewoon goed verdeeld tussen dingen die ook voor dochter leuk waren en dingen die ze normaal minder leuk vind. Maar juist door die combi was ze de hele vakantie heerlijk te genieten

Dat hebben wij van jongs af aan gedaan met onze kinderen. Nooit echte herrie gehad. Ieder jaar een dagje pretpark waar ik om gezondheidsredenen nergens meer in mag. Julianatoren mocht ik nog maar alle achtbanen in walibi niet.  Zat ik lekker op een bankje te wachten😉

En zo zaten de pubers liever in de tuinen bij het kasteel dan dat ze mee gingen het kasteel in. Dat kon ook toen ze 12 en 14 waren. 

kids samen op een kamp stoppen en met zijn 2 en lekker weg

BlairW schreef op 30-04-2023 om 20:39:

Wij hebben vorig jaar met onze tiener een pretparken-tour gedaan door Denemarken! Wel wat langer dan 2 weken, omdat we heel rustig aan hebben gedaan. We zijn gestart met een klein pretparkje in Duitsland bij Rostock. Toen vanaf daar de boot genomen naar Denemarken en meteen naar Kopenhagen gereden. Daar uiteraard de stad bezocht en ook een dag Tivoli. Toen naar Jutland richting de oostkust een paar dagen, dagje strand, dagje niks, stadje bezocht en een dag pretpark Djurs Sommerland gedaan. Vanaf daar naar het noorden gegaan en daar zaten we een week. Wandeling gedaan daar, weer een dag strand (met de auto op het strand, hele beleving), middag naar een aquarium geweest, dagje luieren en een dag pretpark Fårup Sommerland. Als afsluiter naar Billund gegaan voor een dag Legoland, dag Lego house en we zagen op Lalandia. Dat is een vakantiepark met een groot waterpark en allerlei activiteiten die je kan doen. In Duitsland zaten we bij het pretpark in het hotel van dat park, in Kopenhagen ook een hotel en in het oosten en noorden van Jutland hadden we een Airbnb gehuurd. Dochter vond het de meest toffe vakantie ooit in totaal dus 5 pretparken bezocht en daar tussendoor dus nog een dag aquarium, paar keer strand, wat stadjes bezocht, stedentrip Kopenhagen en verder wat wandelen en luieren. Doordat we zoveel deden wat dochter echt leuk vind, vond ze de minder leuke dingen zoals wandelen en eens een stadje bezoeken ook niet zo erg. Ik heb haar in die 3,5 week dat we weg waren geen 1 keer horen zeuren of moeilijk horen doen als we naar de supermarkt moesten of als we eens wat gingen doen wat meer voor ons was. Nu vinden wij zelf pretparken en waterparken ook leuk, dus dat scheelt wel

Oh wow dit klinkt toch geweldig zo! 

absor schreef op 30-04-2023 om 22:13:

kids samen op een kamp stoppen en met zijn 2 en lekker weg

Nou dat kan best tof zijn inderdaad! 

Camping fabulous in Rome. Goed aan te vliegen. Met de bus/metro ben je zo midden in het centrum en met de bus ook zo op het strand. Omdat alle ouders met pubers de stad in gaan, hoor je amper gemopper omdat iedereen het moet/doet. En Rome is een hele leuke stad met allerlei leuke uitjes (fietsen door de stad bv). Omdat je redelijk dichtbij zit, hoef je niet meteen een hele dag op sjouw, maar verdeel je het meer over de 2 weken.

absor schreef op 30-04-2023 om 22:13:

kids samen op een kamp stoppen en met zijn 2 en lekker weg

Aan de OP te zien moet ie dan alleen op vakantie. 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.