Vakantie en reizen Vakantie en reizen

Vakantie en reizen

Vakantie Denemarken met puber

Wij overwegen deze zomer op vakantie te gaan naar Denemarken. Onze oudste gaat niet meer mee, maar zoon van 15 nog wel. Hij zou ook graag naar een pretpark gaan tijdens de vakantie. Wat is het leukste pretpark voor een puber? Sinds kort durft hij in achtbanen en vindt het nu helemaal geweldig.
Weten jullie eventueel een leuk park met een zwembad met het allerliefst wifi in het huisje. 😁
Man en ik houden van de zee, dus fijn als dat vlakbij is. 
Ik heb gekeken naar de Landal parken, maar die zijn wel erg prijzig. Vooral als je ziet dat daarbovenop nog water- en energiekosten komen.

Ik vond Denemarken echt duur. Duurder nog dan Noorwegen. Houd daar dus rekening mee als je je puber meeneemt, die wellicht veel eet bijvoorbeeld. Verder geen tips. Ik vond het eerlijk gezegd nogal een saai land, maar ik ben er dan ook alleen maar op doorreis naar Noorwegen doorheen gereden.

Denemarken is sowieso een enorm duur land. Wel een heel tof land (wij waren er vorig jaar)! Het gaafst vonden onze pubers Lalandia (vakantiepark vlakbij Legoland met enorm gaaf zwembad), maar da’s dan wellicht ook teveel van het goede. 

Legoland is met een puber niet zoveel meer aan; Legohouse wel! Verder zou ik als het enigszins kan naar Kopenhagen gaan, Tivoli heeft een aantal gave attracties (niet per achtbanen, maar meer kermis-achtige attracties en dan in een mooie setting). Sowieso vonden we Kopenhagen een hele leuke stad! 

Wij zijn vorig jaar met kleuter in Denemarken geweest. Legoland was een hoogtepunt, maar inderdaad voor een puber niet zo interessant meer. Het Lego house is zeker een aanrader. Tip: in Billund is ook een gratis parkeerplaats, maar dan moet je wel een stukje lopen naar het Lego house. Als je op Google Maps kijkt kun je het wel vinden. We zijn 6 jaar geleden in het Lego house geweest toen we nog geen kind hadden en hebben ons heel erg vermaakt. 

Ik vind het een fijn gemoedelijk land. Kopenhagen was erg leuk ook al hebben we maar een klein deel gezien. Nog een tip: loop een stukje door bij de rondvaartboten dan kom je bij de goedkopere. Die varen dezelfde route. En parkeren kun je heel goed doen bij het grote winkelcentrum. De metro stopt daar voor de deur.

Duur was het inderdaad wel. Nou gingen we in het voorseizoen, dus we hadden goedkope huisjes. Het Viking boten museum vonden we wel interessant, maar te klein voor het geld wat we kwijt waren. 

We zijn op het eiland van Kopenhagen geweest en daar was niet echt een fijn zandstrand. Daarna zijn we bij de westkust geweest. Daar mocht je met de auto het strand op en dat was leuk. Alleen zal het daar in het hoogseizoen vast veel drukker zijn. 

Je hebt verschillende Lalandia parken in Denemarken. Die in Rødby is een stuk goedkoper dan in billund. Alleen pretpark dan geloof ik niet dichtbij.

Wij hebben 2 jaar terug een rondreis rondom pretparken gemaakt door Denemarken. Dochter was toen 10, maar durfde overal wel in. Wij zijn eerst in Duitsland naar een pretpark in Rövershagen geweest, maar dat is voor kleine kinderen. Dochter vond het nog net leuk haha! Vanaf Rostock de boot genomen naar Gedser en toen meteen doorgereden naar Kopenhagen. Daar 3 nachten in een hotel gezeten en uiteraard een dag Tivoli gedaan. Geweldig pretpark vanwege de ligging en ook attracties die je eigenlijk bijna nergens tegen komt. Wij bezoeken veel pretparken en kermissen, maar heb hier toch weer nieuwe attractie-types gedaan dus dat was erg leuk! Het park is ook prachtig verlicht ‘s avonds.
Vanaf Kopenhagen zijn we over het eiland Odense naar de omgeving van Grenaa gereden naar een Airbnb, oostkant van Jutland. Daar zijn we 5 dagen geweest en 1 dag hebben we Djurs Sommerland bezocht. Wij vonden dit het leukste pretpark, maar er staan geen achtbanen die over de kop gaan. Wel hele leuke achtbanen, maar dus niet echt thrill. Het park is heel mooi aangekleed, leuke sfeer hing er. Vanaf daar zijn we naar het noorden vlakbij Hjørring gegaan. Daar zijn we een week in een Airbnb gebleven, hele leuke omgeving. We zijn een dag naar Fårup Sommerland geweest. Als zoon achtbanen die over de kop gaan leuk vind, zou ik voor dit park kiezen. Er staat echt een hele toffe baan, Fønix. Dit was voor ons DE reden om deze reis te maken verder staat er een leuke houten achtbaan, nog een baan die over de kop gaat en de overige attracties zijn ook erg leuk. Qua aankleding is het alleen wat minder dan Djurs Sommerland. Maar goed, dat is voor een puber denk ik ook minder belangrijk. Als afsluiter zijn we 6 dagen naar Lalandia in Billund geweest. Daar een dag Legoland gedaan en een dag Lego house. Die laatste vonden we denk ik nog leuker dan Legoland. Vooral ook de lunch bij het mini chef restaurant (op tijd reserveren!) was geweldig en echt heel lekker. Lalandia was heerlijk, lekker zwemmen, mooi park. Via buro scanbrit hadden we een leuke aanbieding als je aan kwam op een zondag in augustus. Was 6 dagen voor de prijs van 3. Geen idee of dat iets is wat jaarlijks terug komt bij hen.
Mocht je meer willen weten dan vraag het maar voor ons was dit echt 1 van de leukste vakanties en dochter vind dat ook. 
Enige nadeel is wel dat het best duur is. Zeker dingen als uit eten gaan, pretparken enz. 

Due-scimmie schreef op 01-02-2024 om 23:07:

Je hebt verschillende Lalandia parken in Denemarken. Die in Rødby is een stuk goedkoper dan in billund. Alleen pretpark dan geloof ik niet dichtbij.

Als je naar Legoland of Lego house wil is Rødby niet handig inderdaad. Wij hebben de boot genomen vanuit Duitsland naar Rødby, maar we zijn er eigenlijk alleen langs gereden. Of daar verder wat te doen is weet ik niet. We hadden een huisje op een uur van Kopenhagen. 

Waar je bij Denemarken ook rekening mee moet houden is dat het allemaal eilanden zijn en als je naar Kopenhagen wil je dus vast zit aan een veerboot of een Tolbrug. Die zijn behoorlijk prijzig. We hebben in het midden van de vakantie de Tolbrug genomen om naar het tweede huisje op het vaste land te gaan. Dat moet je dus wel meenemen in je budget. Bij de boot ligt het ook aan het tijdstip en of je van te voren een ticket koopt hoe duur het is. Dat scheelde wel behoorlijk.

Tara82 schreef op 01-02-2024 om 23:46:

[..]

Als je naar Legoland of Lego house wil is Rødby niet handig inderdaad. Wij hebben de boot genomen vanuit Duitsland naar Rødby, maar we zijn er eigenlijk alleen langs gereden. Of daar verder wat te doen is weet ik niet. We hadden een huisje op een uur van Kopenhagen.

To schrijft dat ze naar een pretpark wil, niet per definitie dat ze naar Legoland wil . Het ziet er wel uit als een leuk park

  Voor ons is het 1 stop tijdens een rondreis door Denemarken waarbij laatste camping wel bij Legoland is. Maar onze kinderen zijn stuk jonger. 

Maar voor een puber zijn er in Denemarken leukere parken dan Legoland ik zou voor Fårup Sommerland gaan of voor Tivoli in Kopenhagen.

Due-scimmie schreef op 02-02-2024 om 06:26:

[..]

To schrijft dat ze naar een pretpark wil, niet per definitie dat ze naar Legoland wil . Het ziet er wel uit als een leuk park

Voor ons is het 1 stop tijdens een rondreis door Denemarken waarbij laatste camping wel bij Legoland is. Maar onze kinderen zijn stuk jonger.

Ik bedoel hiermee Lalandia trouwens. Niet legoland voor pubers

Al ben ik zelf op mijn 21e in Legoland geweest maar dat was ook omdat ik toen tijdelijk in Denemarken studeerde en vond dat je er geweest moest zijn.

Wat lijkt hem zelf leuk? Ik zou hem vragen te kijken wat hem leuk lijkt, als hij 15 is, is hij waarschijnlijk handig genoeg met google/social media/reviews vinden!

Ik lees dat mensen zeggen dat het duur is.
Je bent er zelf ook bij qua kosten. Ja het is een land waar uit eten en uitstapjes aan de prijzige kant zijn. Vlees is wat prijziger. Bepaalde dure producten kun je ook meenemen vanuit Nederland. Wij komen uit een dorp waar het goedkoper is dan in een stad. Wij vinden de kosten aardig te vergeleken met de kosten in een stad. Kopenhagen uitgezonderd dan.

Daarbij als je de moeite neemt met zoeken zijn de particuliere vakantiewoningen niet duurder dan Italië of zelfs chalets in Nederland bijvoorbeeld. Verblijf op een park is wel duur inderdaad in Denemarken. 

Geen idee of je kind houdt van survivalen? In Denemarken heb je best wat parken op dat gebied. Verder geen tips met een ouder kind. Die van ons zijn wat jonger namelijk.

Schemerlampje

Schemerlampje

04-02-2024 om 20:22 Topicstarter

Bedankt tot zover! Ik denk dat we dan iets in Noord-Jutland gaan zoeken. Een vakantiepark hoeft niet persé, dus ik kijk ook wel op sites waar huizen aangeboden worden.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.