Vakantie en reizen Vakantie en reizen

Vakantie en reizen

Uitjes met je partner

Welke uitstapjes maken jullie met je partner of volwassenen in het algemeen? Ik moet iets verzinnen voor morgen en kom nooit verder dan een museum/kasteel of ergens lunchen. Met de kinderen (18+) ga ik wel eens naar iets dierachtigs of een pretpark maar mijn partner is niet zo’n ‘pretneus’.
Ik had bedacht Sealife en dan lunchen in Scheveningen, maar dat is dan weer lunchgericht en met dit weer is een badplaats ook niet echt gezellig. Of Kasteel de Haar, maar dat is weer een museum.
Weet iemand nog iets leuks in een straal van pakweg 5 kwartier (auto) rond Haarlem?


SpiritedMagpie74

SpiritedMagpie74

02-08-2023 om 11:08

Escaperoom, in-door carten, in-door midgetgolven, samen biljarten (pool-biljard), samen naar een zwembad (alhoewel stervensdruk nu), regenpak aan en gaan wandelen, rondvaartboot, bioscoop, trip-advisor => activiteiten, wijnproeverijtje, samen bier maken met een bierpakket, kook-cursus, verven op doek, leer samen lassen, op-de-bank-netflix-met-popcorn, de Dom-toren beklimmen...

Naar een saunacomplex?

Landkaart erbij pakken en 'blind' een plaats aanwijzen. Daar een dagje allemaal toeristische dingen doen. Of gewoon in of rond je eigen woonplaats bijzondere dingen bezoeken die je nog nooit gezien hebt. 
Stadswandeling, rondvaart.

VR zombieschieten (in o.a. Delft)
Naar de film
Suppen
Kanoën/kajakken
Snowboarden/skiën
Wandklimmen
Schaatsen
Karten
VR escape room
Gewone escape room
Pretpark
Dierentuin
Tropisch zwemparadijs
Samen koekjes/taart/muffins etc etc bakken
Boottocht (zelf bootje huren of mee met zo'n joekel)
Huifkartocht
Buitenrit maken te paard
E-chopper/e-bike/iets grappigs met wielen huren en op een mooie plek gaan fietsen
Skaten
Geocaching
Een workshop (bonbons maken, sieraden maken, etc etc)

citroentje schreef op 02-08-2023 om 11:25:

Naar een saunacomplex?

Fort Beemster is prachtig en in de buurt. Van Egmond een stuk kleiner (en schattiger), maar ook in de buurt


verder nog musea, dagje in bed en wat nieuws/spannends proberen. Doe een workshop ukelele spelen, sterrenkijken, vogelsspotten, auto te water, graffiti spuiten, wandelen. Net waar jullie interesses liggen?

Escapetour door een stad waar dit aangeboden wordt. Leuke manier om een stad op een andere manier te bekijken/bezoeken.

Oh nog eentje: See Taste. Een restaurant waar het pik donker is die gerund wordt door blinden en dan krijg je een verassingsmenu en moet je raden wat je eet. Sowieso is eten in het 100% donker al een hele belevenis (doe niet al te dure kleding aan...).

Bedenk een stad die je aanspreekt en haal bij de VVV een stadswandeling. Kan vaak ook digitaal natuurlijk. En onderweg kun je neerstrijken waar je wilt!

wat ik met mijn partner erg leuk vond om te doen , was fietsen op de hoge Veluwe (de bekenden gratis fietsen) en wat ook heel leuk was, was in Dieren steps huren en zo een tocht over de Veluwe(zoom) maken. Deze zijn er in e variant maar ook een gewone. Beiden waren voor herhaling vatbaar. 

Gelukkig liggen de interesses van mijn man bij ongeveer dezelfde dingen als die van mij. Wij gaan erg vaak naar pretparken, dat is echt onze gezamenlijke hobby. Verder escape rooms, dierentuin soms, bioscoop of gewoon samen uit eten. Museum komen we echt nooit, behalve het Louvre in Parijs strand maak ik hem ook niet blij mee en een zwemparadijs vind ik leuk, maar hij niet zo. Hij gaat gelukkig wel mee altijd. 
Ook doen we aan geocachen, dan gaan we de bossen in samen.

Rockstar schreef op 02-08-2023 om 12:00:

Oh nog eentje: See Taste. Een restaurant waar het pik donker is die gerund wordt door blinden en dan krijg je een verassingsmenu en moet je raden wat je eet. Sowieso is eten in het 100% donker al een hele belevenis (doe niet al te dure kleding aan...).

Wij zijn bij zwart in Breda geweest, echt zo’n toffe ervaring!! Wil nog eens naar zoiets met mijn ouders  

SeaLife is niet echt bijzonder, zeker niet zonder kinderen. Ik zou het persoonlijk afraden. Kan je, als je vissen wilt zien, beter naar Blijdorp gaan. 

Sealife ben je binnen 20 minuten doorheen.

Ik vond de kerk+toren in Arnhem heel gaaf. Ook museumachtig maar er zit een heel verhaal omheen van de Tweede Wereld Oorlog en zelfs ik als museumbarbaar vond het leuk.

Concert, festival, cabaret of andere voorstelling. 
Bios.
Wijn/bier-proeverij

Jopen kerk voor bier proeverij. Lekker dichtbij.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.