Vakantie en reizen Vakantie en reizen

Vakantie en reizen

Tourist in eigen regio

Heb jij de toeristische attracties van je eigen woonplaats of regio bezocht.

Mensen maken verre reizen om van natuur, kunst en cultuur te genieten maar doe deze uitstapjes ook in de buurt.


Tuinfluiter

Tuinfluiter

28-04-2024 om 09:54 Topicstarter

Ik stel deze vraag omdat ik regelmatig mensen spreek die overal ter wereld zijn geweest en van alles hebben gezien maar dan een plaatselijk museum of een tuin nog nooit hebben bezocht soms weten ze niet eens dat het er is.

Zelf houd ik van uitstapjes dicht bij huis. Vorig jaar ben ik verhuisd in mijn nieuwe woonomgeving heb ik nog niet alles gezien maar wel al het een en ander bezocht.

Ik heb een lijstje wat ik de komende tijd wil gaan doen en bekijken.

Ben benieuwd hoe jullie daar in staan.

Ja, ik wel. Ik heb stadswandelingen in eigen stad gemaakt, historische stadjes en dorpjes bezocht. Heel leuk om te zien en fijn dat we niet lang in de auto hoeven.

Ja hoor, ik ga graag weekendjes weg in eigen land en we hebben een museumkaart.

Je hebt geen poll, maar ik heb hier alles wel bezocht. Sommige bezienswaardigheden omdat ik toch een museumkaart heb, andere tegen betaling.

Tuinfluiter

Tuinfluiter

28-04-2024 om 09:59 Topicstarter

Ik vind het niet lang hoeven reizen ook fijn en heb ook een museumkaart zodat je ook een museum inloopt wat je anders niet zo snel zal bezoeken.

Goede vraag. Ik woon hier nu al een paar jaar maar geen idee wat die toeristen nou allemaal aan het doen zijn hier. Heb wel veel in de stad gewandeld met man maar de toeristische dingen of musea tegen betaling niet gedaan. Man wel, hij is hier geboren en getogen en heeft het allemaal gezien. Misschien nog eens doen met hem als we er op uit willen. 

Nog lang niet denk ik! We hebben wel een museumkaart. Ik merk dat ik keuzestress krijg als er weer wat tijd is om leuke dingen te doen. Ik wandel of fiets graag in de natuur hier in de omgeving. Ken daardoor de bossen hier redelijk goed. Ook met mijn verzorgpaard kan ik zo de bossen in, heerlijk! Dat is een kleine 15 km van huis, dus weer een ander deel van het natuurgebied. Ik verbaas me er vaak over hoe rustig het daar door de week is.

Ik denk dat ik vaak toch de natuur verkies boven het rondwandelen in de stad of een museum bezoeken.

O ja, herkenbaar! Tot m’n 12e jaar gingen we als gezin altijd dagjes weg in de vakantie (in plaats van naar een vakantiepark, camping of hotel), dus ik heb in Nederland vrijwel alles gezien. Ook met de kinderen hebben we de nodige attracties gezien en gaan we regelmatig op vakantie in Nederland (naar Zeeland, Limburg of de Waddeneilanden). 

Ik. Woon in Zwitserland, en ga daar op wintersport, en in de zomer weekenden weg met onze mini camper....Dus ik blijf  graag in eigen land...

Ik had de vraag geïnterpreteerd als ‘in de nabije omgeving, zeg een straal van 10 km’ rond je woonplaats. In Nederland heb ik echt nog niet alles gezien. Zoals bijv de Deltawerken, waarvan echt vind dat dat bij je opvoeding hoort.

Ja. Ik heb alle musea hier minimaal 1 keer bezocht, lees veel over de geschiedenis en doe mee aan sommige stadswandelingen die een historische vereniging hier organiseert. Ik vind het wel leuk om iets meer over mijn stad te kunnen vertellen aan mensen/vrienden.

Ik hou niet van musea bezoeken. Toen ik op school zat vroeger moest dat verplicht en ik had daar zo'n hekel aan. Met mijn man en zoon ook wel musea bezocht maar voor mij hoefde dat echt niet. Ik vond dat geen leuke dagjes uit. Een dagje Valkenburg vond ik leuk maar niet het bezoek aan de grotten. Zo zijn we ook een dagje naar het openluchtmuseum geweest met allemaal oude huizen van vroeger. Mijn man en zoon vonden het leuk maar ik vond het een vreselijke dag. Panorama Mesdag ook zo saai. Ik had het weer naar mijn zin toen we naar het strand gingen in Scheveningen. 
Ik woon ook dicht bij een bos maar ik kom er nooit. 

Ik heb heel veel gereisd, de hele wereld over en ik vind het ook heel leuk om in Nederland op pad te gaan. Er zijn zoveel mooie plekken, ik ben eigenlijk altijd op zoek. Vooral ook naar plekken met mooie natuur of leuke plaatsjes. 
Ik heb ook een museumkaart maar die gebruik ik niet heel vaak. 

Tuinfluiter

Tuinfluiter

28-04-2024 om 11:38 Topicstarter

Met regio bedoel ik max. een half uur reizen vanaf je woning en ik denk niet alleen aan steden en musea maar ook aan natuur gebieden en tuinen.

Ik ga ook elk jaar wel een weekje in Nederland op vakantie en heb veel van ons land gezien maar zeker nog niet alles.

Gaat het nou over eigen regio, of heel Nederland? 

In mijn regio is weinig te doen, behalve het strand en door het natuurgebied wandelen. Daar kom ik zelf ook wel regelmatig. Verder is het hier niet toeristisch en weinig te beleven. 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.