Vakantie en reizen Vakantie en reizen

Vakantie en reizen

snorkelen Egypte

Ik ga een weekje naar Egypte om er te snorkelen 😊. Maar heb het gevoel nog niet zo heel goed voorbereid te zijn. Meer bepaald heb ik een paar concrete vraagjes:

- ik ga naar een all inclusive resort: welke coupures moet ik meenemen om als fooi te geven ? Zijn briefjes van tien Eg pond ok? Dan kan je 10 of 20 geven …
 En hoe doe je dat in het restaurant, op tafel laten liggen? Of overhandigen ? Dat laatste moet discreet , heb ik begrepen.
En heb je handschoenen nodig om te snorkelen ? 1 mm of 2 mm?

Ik vertrek 11 september. 


Wat een leuk vooruitzicht.
Handschoenen om te snorkelen? Je bedoelt denk ik waterschoenen.  Die heb je nodig inderdaad. Dat is vanwege zeeëgels onder andere. 

Wat fooi geven betreft: neem wat Euro biljetten mee, en vraag de kamerjongen om te wisselen. Ik vraag dan om 0.50 ct, euro's en 2 eurostukken. Ze krijgen daar bijna altijd fooi in euro's, maar met muntgeld kunnen ze niet zoveel, daarom willen ze heel graag wisselen. 

Soms hebben hotels een fooienpot, dan wordt het verdeeld onder iedereen. Tenminste, dat hoop je. Je kunt zowel iemand iets in de hand geven, als op tafel laten liggen. 

In principe is een All Inclusive toch ook inclusief fooien?

Zusterclivia schreef op 25-08-2022 om 22:03:

In principe is een All Inclusive toch ook inclusief fooien?

Nee, kamermeisjes krijgen gewoon fooi net als bedienend personeel bij a la carte restaurants.

Snorkelen in Egypte is echt geweldig. Ik kon nooit snorkelen omdat ik niet via zo'n pijpje kon ademen. Toen heb ik een snorkelmasker gekocht en dat gaat prima. Wij gaven ook fooi in euro's . Alvast een fijne vakantie gewenst en geniet van de voorpret. Ik ga waarschijnlijk deze herfst/winter weer naar Egypte. 

Waar ga je naar toe?

Geld idd gewoon een paar losse euro's meenemen voor de eerste dag (bus of taxichauffeur, de jongen die je met koffer en al naar je kamer brengt enz.) en verder briefjes van 10 en 20 euro. 

Handschoenen zijn met snorkelen niet nodig, zelf met duiken eigenlijk niet. Waterschoenen zijn wel fijn. Flippers trouwens ook.

Vaak geef je je kamerschoonmaker wat fooi, de man die je ligbed voor je klaar maakt, af en toe een ober of mensen die iets speciaals voor je hebben gedaan. Denk aan het personeel op een boot waar je mee weg bent geweest, of je masseur of mani- of pedicure.

Maanlicht

Maanlicht

26-08-2022 om 14:14 Topicstarter

Veel dank alvast !

Groenebroek, bedoel je niet briefjes van 10 en 20 Egyptische pond ipv euro?
En Euromunten zijn niet zo handig, zei Vrijevlinder?
Zou 70 euro voldoende zijn om mee te nemen ( in Egyptische ponden dus) aan fooiengeld ? Per persoon bedoel ik, we reizen met twee maar in aparte kamers. 
We kunnen altijd nog geld afhalen ter plaatse natuurlijk.

Maanlicht

Maanlicht

26-08-2022 om 14:16 Topicstarter

Nog een vraagje: we hebben vervoer geregeld van luchthaven naar hotel ( 70 euro per rit voor twee personen, 120 km.) Dat moet cash betaald aan hotel maar ik neem aan dat de chauffeur dan ook nog fooi moet krijgen? Maar hoeveel?

Maanlicht

Maanlicht

26-08-2022 om 14:16 Topicstarter

Een antwoordje : Marsa Alam 

Nee, ze bedoelde briefjes van 10 en 20 euro. Het personeel krijgt veel losse euromunten en die kunnen ze niet inwisselen, briefjes wel. Dus ze willen hun losse munten bij jou omwisselen voor een briefje.

Maanlicht

Maanlicht

26-08-2022 om 14:18 Topicstarter

En nog een vraag : heb je ‘s avonds een vestje oid nodig? Of wordt het niet fris?

Maanlicht

Maanlicht

26-08-2022 om 14:20 Topicstarter

watertoren schreef op 26-08-2022 om 14:18:

Nee, ze bedoelde briefjes van 10 en 20 euro. Het personeel krijgt veel losse euromunten en die kunnen ze niet inwisselen, briefjes wel. Dus ze willen hun losse munten bij jou omwisselen voor een briefje.

aha, dankjewel 

Maanlicht

Maanlicht

26-08-2022 om 14:21 Topicstarter

En nog een vraagje: ik snorkel altijd met zwemvliezen, dan zijn waterschoentjes niet nodig of wel?

In september is het gemiddeld 32 graden dus dan heb je geen vest nodig. Ik ben ook eens in december geweest en in de eerste week had ik 's avonds geen jasje nodig maar in de tweede week wel.

Maanlicht

Maanlicht

26-08-2022 om 14:28 Topicstarter

Watertoren, veel voorpret ja, maar ook bloedzenuwachtig. Het wordt mijn eerste trip in dertig jaar naar een islamitisch land, eerste reis zonder partner in lange tijd, ik reis met mijn vader, die 78 wordt … Ben voortdurend bang iets te vergeten.
Ben ook wat bang geworden voor haaien, sinds die fatale aanvallen een paar maanden geleden.
En ik ben onzeker over mijn kleding. Ik snap dat ze in zo’n hotel tolerant zijn maar ik heb toch een aantal ‘zedige’ jurken gekocht. En een uv pak met lange mouwen en broek, voor de zon maar ook om me wat meer bedekt te voelen.
Internet moet ik ook nog regelen …
Oh, ja, en ik heb me laten vaccineren tegen hepatitis A maar niet tegen rabies. 

En raden jullie af om rauwe groenten te eten ? Ik heb in Mexico ooit drie weken elke dag op straat gegeten, fruit met hopen  en nooit ziek geweest …

Maanlicht schreef op 26-08-2022 om 14:21:

En nog een vraagje: ik snorkel altijd met zwemvliezen, dan zijn waterschoentjes niet nodig of wel?

Dan hoeft dat niet. Met waterschoenen in zwemvliezen lijkt me niet handig en niet goed passen. 

Ik bedoelde inderdaad biljetten van 10 of 20 euro. 

Zeventig euro aan fooiengeld is echt ruim voldoende. Zoveel geven we nooit. Eerder de helft, misschien niet eens. Als je dagelijks in je hotel eet dan je echt niet iedereen die er loopt, of elk moment van de dag fooi geven. Met de kamerjongens ook zo, meestal om de dag, soms een euro, soms 2 euro.

Houd er rekening mee dat mensen soms op je gevoel inspelen en doen dat je fooi veel te weinig is. Dat is theater. Ik zie dat wel eens in die hotelbusjes gebeuren. 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.