Vakantie en reizen Vakantie en reizen

Vakantie en reizen

Slovenie

In september ga ik 3,5e week met mijn lief naar Slovenië. Beide zijn we er nooit geweest maar de foto's die we zagen zien er veelbelovend uit!!!
We willen vooral wandelen en kamperen, maar lief heeft ook af en toe een normaal bed nodig en een vast dak. We gaan met de auto dus lekker flexibel!

Zijn er mensen hier die al in Slovenië zijn geweest en tips hebben? Welke gebieden mogen we echt niet overslaan, wat is niet echt de moeite waard? Lief wil ook graag 2 dagen naar Ljubljana en daar naar een leuke lesbo/gay uitgaansgelegenheid.

Ik ben qua slapen vooral op zoek naar kleine, rustige campings zonder noemenswaardige faciliteiten voor kinderen en houten hutjes voor het vaste dak.

Ik  ben er in juni geweest met mijn moeder. Wij hadden een luxe hotel in Sezana en hebben van daaruit dagtrips gemaakt. We kwamen het land binnen vanaf Oostenrijk zodat we Kranskja Gora, de Vrsig pas en Soca tijdens onze rit konden bezoeken. Erg mooie rit! We zijn een dag naar kustplaatsje Piran geweest en naar Lipica. Een dag naar Ljubljana wat een erg mooie schone stad is! Later las ik over een kunstdorp in/bij Ljub wat er gaaf uit ziet maar zijn wij niet geweest. We zijn wel bij Predjama geweest, een kasteel in een grot. Een dagje Bled en Bohinj was ook de moeite waard. En toen we naar Hongarije gingen zijn we ook nog even in Maribor geweest. Die stad was vrij naargeestig, behalve het stadsplein was er overal puin en open straten. Een paar km noordelijk van Maribor heb je prachtig wijngebied waar je ook een weg in de vorm van een hart hebt die je vanuit een uitkijktoren kunt bekijken. 

Vorig jaar geweest in de omgeving van Bled. Prachtige natuur! Leuk ook (als je er van houdt) voor activiteiten als raften, canyoning en ziplining. Via Airbnb huisje gehuurd, goeie prijs/kwaliteitverhouding ook. 

Heb je in mei/juni Het Onbekende gezien? Dat speelde zich geheel af in de Soca Valley. Erg veel avontuurlijke opties daar. Prachtige blauwe rivier. 

Leuke tips redbulletje ik wil volgend jaar die kant op en ik ga de plaatsen die je noemt opzoeken.

stokstaart

stokstaart

17-07-2023 om 21:01 Topicstarter

Dat kunstdorp klinkt super leuk!! Dat ga ik opzoeken.
Predjama, kasteel in grot klinkt ook tof!
We komen ook binnen via Oostenrijk. Bedankt voor je tips!

De natuur in omgeving Bled ga ik opzoeken! Leuk!

Het onbekende ken ik niet. Welke zender was dat? Kan ik dat misschien even terug zoeken!

Het Onbekende kwam op rtl4.

stokstaart

stokstaart

17-07-2023 om 21:08 Topicstarter

aah thnx, daar moet ik dan iets harder naar zoeken. Komt vast goed!!

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.