Vakantie en reizen Vakantie en reizen

Vakantie en reizen

Prijsverschil Portugal en Griekenland

Wij zijn aan het kijken voor een vakantie in mei, en het valt me op dat Portugal een stuk duurder is per persoon dan Griekenland. Het gaat dan om een hotel op Max 100 meter van het strand, All inclusief en beide niet al te ver bij de luchthaven vandaan. Het verschil tussen de 2 landen is zo’n €1000,- per persoon, zelfde hoeveelheid dagen, zelfde vertrekdatum. Iemand een idee waar dit verschil in zit? Bij Portugal gaat het om Algarve, bij Griekenland om Kreta-West.

Portugal is altijd duurder geweest dan Griekenland. Geen idee waarom, maar in beide landen vind ik AI een beetje zonde van het geld. Je kunt daar lekkerder eten als je zelf restaurants uitkiest en misschien nog wel goedkoper ook. Het eten is daar echt niet duur.

Ik denk dat de Algarve een gewildere plaats is om vakantie te vieren is dan Griekenland en deze hogere vraag stuwt de prijzen. 

SophisticatedCaribou75

SophisticatedCaribou75

06-02-2022 om 16:35

Portugal was 18 jaar geleden ook al duurder dan Griekenland, dus wat MMcGonagall zegt: het is altijd al zo geweest. Je zou ook kunnen zeggen dat Griekenland goedkoop is, op enkele plaatsen na.

De temperatuur in Portugal is iets aangenamer dan in Griekenland, want er is een briesje en het is er meestal wat minder heet. Daar staat tegenover dat het eten in Griekenland diverser is en de dorpjes er gezelliger zijn. Kortom: beide zijn leuk!

Ik weet nog dat ik een jaar of 10 geleden voor rond de 700 euro naar de Algarve ging. En het jaar erop voor 350 naar Griekenland. Dat verschil is er inderdaad altijd al geweest.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.