Vakantie en reizen Vakantie en reizen

Vakantie en reizen

Nu al overnachting boeken voor december?

Half december gaan een vriendin en ik naar een voorstelling die op 2,5 uur reizen van onze woonplaats is. Daarom wil ik graag een overnachting erachteraan boeken, want terugreizen is dan niet meer te doen (we gaan ook met het ov).
Maar ik ben een beetje huiverig om nu al te boeken vanwege een eventuele lockdown. Die kaartjes zullen dan wel een andere datum gaan krijgen in dat geval (heb ik inmiddels ervaring mee) Maar een hotel?
Wat is nu wijsheid? Ik heb al een leuke B&B gezien, vlakbij het theater. 
Qua prijs zal een overnachting altijd duurder uitpakken dan de voorstelling. 


Ik zou die leuke B&B bellen, en vragen of je de overnachting mag verzetten als de voorstelling op die datum niet doorgaat.

Kijken wat de voorwaarden zijn betreft gratis annuleren.
Daar let ik meestal op bij het boeken (helemaal zo ruim van tevoren).

Genoeg hotels/B&B’s waarbij je kosteloos kunt annuleren tot bepaalde tijd van overnachting, vaak zelfs tot 24-uur van tevoren.

Atalanta

Atalanta

25-08-2022 om 11:04 Topicstarter

Ah ok. Ik zag dat je bij deze B&B niet kun annuleren. Dus dan ga ik nog even verder kijken. 

Ik zou gewoon boeken, mocht het toch niet doorgaan is het een mooie aanleiding om er samen alsnog een fijn uitje van te maken maar dan zonder de voorstelling.

Als je een account aanmaakt  bij Van der Valk kun je tot op de dag van aankomst gratis annuleren.

Ik zou wel durven te boeken. Ik verwacht echt geen lockdown meer. Dan zou echt de pleuris uitbreken denk ik in Nederland. 

UnrulyGnu46

UnrulyGnu46

25-08-2022 om 13:38

Als het een theatervoorstelling is (dus niet een concert met duizenden bezoekers), is het risico dat alles in de omgeving vol is misschien niet zo groot. Dus als er in de omgeving van het theater nog meer aanbod is qua hotels/b&b's zou je ook kunnen besluiten nog een tijdje te wachten en wat korter van tevoren te boeken. En dan neem je voor lief dat je dan misschien niet in de accommodatie van je eerste keus slaapt.

als het in een leuke stad is, zou ik gewoon boeken. Als de voorstelling dan niet door gaat maak je er een leuk dagje en nachtje van. Als echt alles dicht zit eten laten bezorgen

watertoren schreef op 25-08-2022 om 13:24:

Ik zou wel durven te boeken. Ik verwacht echt geen lockdown meer. Dan zou echt de pleuris uitbreken denk ik in Nederland.

Ja, of de corona

watertoren schreef op 25-08-2022 om 13:24:

Ik verwacht echt geen lockdown meer. Dan zou echt de pleuris uitbreken denk ik in Nederland.

Ik verwacht het wel. Misschien kunnen we daar een polletje/wedje over openen, heb ik best een tientje voor over 

Ik zou boeken bij iets dat kosteloos te annuleren is.

Atalanta

Atalanta

25-08-2022 om 14:21 Topicstarter

Hm ik ben misschien behoorlijk pessimistisch, maar ik verwacht sowieso wel een opleving van Corona. Deze zomer waren er ook nog best veel besmettingen (waaronder ikzelf helaas).
Ik vraag me ook af of de overheid überhaupt een lockdown aandurft, maar mij  lijkt het in geval van een nare mutatie toch onvermijdelijk. 

Natuurlijk kunnen we er een leuke dag van maken, maar ik moet echt goed op mijn geld gaan letten (wie niet) dus als het optreden niet doorgaat en verplaatst wordt toch gaan betekent dat we uiteindelijk twee keer hotel moeten boeken en dat is toch echt even te kostbaar. Gelukkig waren de kaartjes wel te doen.

De zaal kan 1100 mensen aan dus ik verwacht geen enorme drukte in hotels. Het is balen dat ze niet meer in de buurt spelen maar de enige NL show dit jaar, dus superblij dat we er heen gaan (hoop ik).
Ik overleg ook even met mijn vriendin, die spreek ik hopelijk snel, en dan kan ik jullie ideeën meenemen.
Dank in ieder geval voor het meedenken. 

booking.com en dan een hotel wat je 24 uur van te voren mag annuleren

JtM

JtM

25-08-2022 om 17:17

Eventuele lockdown? Ben je altijd zo positief?

Ik zou in ieder geval vast een hotel boeken, weer iets om naar uit te kijken

Ik boek vaak via booking met mogelijkheid om te annuleren, dan betaal je iets meer maar heb je ook nog alle keuze voor de ideale locatie etc. 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.