Vakantie en reizen Vakantie en reizen

Vakantie en reizen

Noord-Italië tips gezocht!

Eind september willen wij naar Italië gaan. Qua route hebben we bedacht: NL-Duitsland-dagje Europapark-Zwitserland-Italië. Aangezien we beide nog nooit in Italië zijn geweest en het de eerste keer is dat we met de auto op vakantie gaan (normaal altijd vliegen) willen we daar het noorden gaan verkennen en dus niet al te lang reizen.

We hebben 2 weken inclusief reisdagen en we zijn met z’n tweeen (dertigers). We houden van lekker eten, leuke stadjes, relaxen en mooie hotels. Lange bergwandelingen, kamperen en back to basic is niet echt ons ding. Extreem toeristische plekken slaan we ook graag over.

Omdat we onze eigen auto bij ons hebben kunnen we rondtrekken en hoeven dus niet op 1 plek te blijven.

Iemand tips welke plaatsen we het beste kunnen gaan bezoeken? Of andere aanraders qua verblijf of bezienswaardigheden die we niet mogen missen 

Stresa aan Lago Maggiore. En dan met de veerpont naar Laveno om te slapen en heerlijk eten bij Locada Pozetta 🥰🥰🥰 mooiste uitzicht ooit 

Avon

Avon

22-08-2021 om 17:28 Topicstarter

Thanks voor je tips!! Ik ga noteren op onze must see/do lijst 

Ik weet niet hoe noordelijk je wil blijven, maar ik vond qua steden Bologna en Parma echt prachtig. Bologna is ook heel sfeervol en gezellig, met veel studenten op straat. En het is de geboorteplaats van de ragu, dus dat gaan eten!

Noord-Italië, heerlijk! Eind september zal het wat minder druk zijn, ook op de toeristische plekken. Wij zijn weleens op een 'mindere' dag in augustus in een dorp bij het Gardameer geweest, dat was echt de hel, nooit doen!

Lago di Como is heel leuk en dan een dagje met de veerpont van dorp naar dorp hoppen of zelf een bootje huren. Ik zou dan qua overnachten Bellagio of Lecco aanraden (al zit je bij die laatste niet heel centraal op het meer). 

Milaan, Bergamo en Verona zijn ook leuke steden. 

Lago di Carezza en Lago die Braies zijn ook heel mooi, maar ik weet niet goed hoe de temperatuur daar is eind september.

Veel plezier in ieder geval!

Avon

Avon

23-08-2021 om 09:02 Topicstarter

Dank je wel voor de tips allemaal 

--KNN-- schreef op 22-08-2021 om 17:01:

Stresa aan Lago Maggiore. En dan met de veerpont naar Laveno om te slapen en heerlijk eten bij Locada Pozetta 🥰🥰🥰 mooiste uitzicht ooit

In Stresa heb je ook supermooie hotels. Je kunt van daaruit naar de eilanden in het Lago Maggiore, of een bootje huren om een dagje op het meer rond te varen.

Bolsona is een heel leuk stadje en Trento iets verderop ook.
In Bolsano is het Utchi museum echt de moeite waard, echt bijzonder. (ik ben overigens geen museum liefhebber).
Als je met de auto reist over Oostenrijk, kun je ook Innsbruck aandoen. Ook een erg leuke binnenstad en de dierentuin is ook echt superleuk (entree is 6 euro geloof ik).
In Noord Italie heb je inderdaad mooie meren. Het Garda meer is het meest bekend, maar erg toeristisch, Como meer is ook leuk. Een vrij onbekend pareltje is het Molveno meer, is wel wat kleiner, maar ligt erg idyllisch.

Udine is ook bijzonder. 

Lago Maggiore heeft veel te doen. Daar lunchen in Cannero Riviera. Prachtige plekken en hotels met zicht op water. 

Gardameer net wat warmere temperaturen en eind september niet zo druk bezocht. Bootje daarbuiten is aanrader. Ik vond Lazise erg leuk, hou ook niet van te druk maar daar heerlijke restaurants, ijsjes, shoppen, zwemmen, flaneren. Maar niet in schoolvakanties daarheen, dan te druk. 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.