Vakantie en reizen Vakantie en reizen

Vakantie en reizen

Mooie kampeerverhalen

Omdat er mensen voor het eerst gaan kamperen, en voor iedereen die vroeger gekampeerd heeft en herinneringen wil ophalen, voor mensen die dit jaar weer gaan kamperen en alvast voorpret willen hebben, deel hier mooie kampeerverhalen!

Ik begin: naast de egel die niet voor niks in het Engels "hedgehog" heten, heggevarken letterlijk vertaald, waardoor je je 's nachts een ongeluk kan schrikken (verhaal staat in het topic ",Voor het eerst kamperen") heb ik ook eens wat eenden op visite gehad. De tent van man en mij stond bij een idyllisch watertje, en daar woonden eenden. Die hadden wel door dat er bij een tent lekkers te halen viel, dus toen we de tent openden stonden we opeens oog-in-oog met een rij eenden. Natuurlijk is er bij eenden ook baas-boven-baas dus toen één van de eenden het niet zinde dat een andere eend voor hem stond, begon die eend de andere eend op te jagen. Die besloot niet weg te gaan, maar luid kwakend op te vliegen en op onze tent te landen. Dat was best knap, aangezien het een éénstokker was, en dus niet echt level. Ik herinner me nog hoe ik de poten van de eend van de onderkant kon bekeken omdat door het tentdoek zichtbaar waren.

Ik heb nog wel meer verhalen, maar ben vooral benieuwd naar andere verhalen, dus brand maar los!


wij gingen wandelen in Ierland en door de lokale pub in een veldje gezet. We waren niet de enigen, er kwam in de loop can de avond nog een wandelstel. Én, rond een uur of 12 werden er paarden gelost daar en wij stonden precies op hun looproute. Ik heb geen oog dicht gedaan en durfde me niet te bewegen, bang dat een paard van schrik over de scheerlijnen zou struikelen en vol op de tent zou vallen. De anderen hadden hetzelfde denk ik, want ook zij stonden om half 6 al in te pakken. 

Kampeer nooit in een wei naast een wei met koeien.

3 keer raden wie om 6u 's ochtends wakker werd van een koe die uitgebroken was en goeiemorgen kwam zeggen ...
En wiens vriendje ook aangewandeld kwam.

Het was snikheet, zo’n 50 jaar geleden. Wij zaten naast onze tent onder de schaduw van een boom een beetje lusteloos over het kampeerveldje te staren, toen er opeens van links een grote bungalowtent voorbij kwam. Ogenschijnlijk op eigen kracht zweefde deze het veld over naar de andere kant, om onder een dikke eikenboom tot rust te komen. Een rits ging open en uit de tent kwamen 4 mannen, die elk een hoekpaal vast gehouden hadden en zo het gevaarte hadden verplaatst. Maar in eerste instantie kijk je toch vreemd op als je een tent voorbij ziet wandelen.

Wij hebben toen de kinderen klein waren altijd gekampeerd omdat dat goedkoper was dan een huisje huren. Geweldige tijd gehad. We hadden toen een boxer (die altijd mee ging) en moesten boodschappen doen. Boxer aan een haak in de grond gezet en boodschappen doen en nee hij wurgde zich er niet mee.

Komen we terug op het veldje en ik zie aan de overkant waar wij stonden ook een boxer bij mensen onder de tafel liggen. Ik dacht nog wat leuk. Bleek het onze hond te zijn die de lijn had losgetrokken en de overburen hadden hem zolang bij hun gelaten tot we terugkwamen 

Ik had een egelverhaal in het andere topic 

Engste was een storm, ik was nog een kind en er kwam een stormwaarschuwing. De campingeigenaar kwam iedereen waarschuwen. Onze speedboot moest in allerijl uit het water en de auto’s en boot op trailer werden als windbreker voor de luifel gezet, die helemaal tot op de grond naar beneden was gebonden aan de wielen van de auto’s. Daarachter de voortent en de caravan en wij stonden de palen van de voortent vast te houden in de beukende storm. Ik voelde die palen steeds een stukje omhoog wippen en ik hoor mijn broer nog roepen: “aan de palen! Blijf aan de palen!!” alsof dat zou helpen, die paar kilo.

Er waaiden bootjes voorbij tot ver het land op en er waren tenten in de bomen gewaaid. Krijg dan je tent maar eens uit een boom van zeker 15 meter hoog. Dat was een heel spektakel, hoe ze dat deden. Die vakantie vergeet ik nooit meer. 

Auwereel

Auwereel

11-07-2022 om 08:01 Topicstarter

Marty1984 schreef op 10-07-2022 om 23:06:

Kampeer nooit in een wei naast een wei met koeien.

Naast schapen kan ook een dingetje zijn als ze urenlang met z'n allen "mèèèh!!" zeggen!

Auwereel

Auwereel

11-07-2022 om 08:06 Topicstarter

Mevrouw75 schreef op 10-07-2022 om 23:03:

wij gingen wandelen in Ierland en door de lokale pub in een veldje gezet. We waren niet de enigen, er kwam in de loop can de avond nog een wandelstel. Én, rond een uur of 12 werden er paarden gelost daar en wij stonden precies op hun looproute. Ik heb geen oog dicht gedaan en durfde me niet te bewegen, bang dat een paard van schrik over de scheerlijnen zou struikelen en vol op de tent zou vallen. De anderen hadden hetzelfde denk ik, want ook zij stonden om half 6 al in te pakken.

In Engeland, New Forest, is er ook een camping tussen de paarden. Dat leek mijn dochter wel wat als je over een paard struikelt als je uit je tent stapt, maar wij zijn er slechts doorheen gefietst en dat vond ik spannend genoeg!

De eerste keer in een tent was bij een vriendinnetje in de tuin om te oefenen want ik ging een paar dagen met hun mee kamperen in Zeeland. Ik ben dat van huis uit dus niet gewend.
In de tuin ging goed dus ik durfde wel mee( ik was een jaar of 8) , zal nooit het gevoel van het natte gras in de ochtend vergeten en moet nu als we kamperen altijd aan die eerste keer denken. 
Geen spannend verhaal maar wel een mooie herinnering. Vind de ochtenden op een camping buiten nog steeds fijn. Als het niet regent tenminste 

Wij doen aan wildkamperen. Letterlijk ...

Zo'n 30 jaar geleden kwam er tijdens een regenachtige nacht in Frankrijk, een beestje onder onze buitentent schuilen. Ik dacht een flink konijn of zo. Misschien een kat? Hij kroop, met de slaaptent ertussen, dicht tegen me aan en stonk naar nat dier. Mijn man (toen nog vriendje) lag bij de ritst, dus die vroeg ik om even te kijken wat het was. Hij pakte de zaklamp erbij, deed de rits open en scheen tussen de binnen- en buitentent door ... met een luid 'Grrròhhh, grrròhhh!' vluchtte het beestje. Het was een wild zwijntje 

Later die nacht kwam hij weer 'lekker' tegen me aan liggen. Ik vond het eigenlijk ook wel aandoenlijk, dus ik heb het maar zo gelaten. Maar ik heb zelf amper meer geslapen. Bah, wat stinken die beesten! 

Auwereel schreef op 11-07-2022 om 08:01:

[..]

Naast schapen kan ook een dingetje zijn als ze urenlang met z'n allen "mèèèh!!" zeggen!

Oh ja, wij hebben in Engeland wel eens in een weitje/campingveldje gestaan, superromantisch trouwens, met hoog gras en aan een bos met een beekje, geen andere gasten en tussen een paar schapen. Minder romantisch is dat ik wakker werd door een schaap die tegen de tent aan pieste. 

In de zomer voordat ik zwanger raakte van de oudste gingen we een trektocht maken door Scandinavië.  In Denemarken kregen we steeds afgebakende plekken en stonden we met veel mensen best wel dicht op elkaar,  onze tent eenzaam tussen de caravans. 
In Noorwegen zeiden de beheerders van de eerste camping: " Neem de ruimte die je nodig hebt maar laat ook wat over voor een ander." Dat was niet zo moeilijk,  het was nog vroeg in het seizoen en het hele veld voor passanten was leeg.  We zetten onze tent op, de auto ernaast en gingen slapen.  De volgende ochtend gingen we vroeg op pad voor een wandeltocht.  Toen we laat in de middag weer naar de camping terug gingen stonden er wat meer mensen op het veld met hun caravan of kampeerbus, dat zagen we al toen we het dal inreden. Eenmaal bij de tent aangekomen konden we de auto links noch rechts naast de tent zetten, omdat we buren hadden gekregen. De auto moest vóór de tent waar wij eigenlijk in het avondzonnetje wilden zitten en het pad was geen plek om je auto te parkeren. Verder was het hele veld nog leeg.  Die Noren hadden allemaal genoeg ruimte om hun caravan kunnen nemen en dan was er nog genoeg plek over voor een caravan of 8 a 10. Jammer maar we zouden toch de volgende dag vertrekken dus er maar het beste van gemaakt. 
Op de eerstvolgende camping hadden ze weer afgebakende plaatsen dus geen last van mensen die te dichtbij kwamen staan.  Daarna nog een paar keer die teveel tegengekomen dat je ruimte mocht nemen en wat moest overlaten voor een ander en wéér Noren die heel dichtbij kwamen staan. Toch maar eens een gesprekje aangeknoopt om achter het waarom van deze acties te komen.  De hele lange winter zien Noren niet veel andere mensen en als ze gaan kamperen zien ze wel anderen en doen dan ook veel dingen samen, ook al kennen ze de anderen nog niet. En niemand schijnt daar bezwaar tegen te hebben. 
Niet mijn ding maar we hebben respect voor 's lands wijs 's lands eer en dien het er maar mee die weken
18 jaar later is de tent ingeruild voor een vouwwagen en zijn we 2 kinderen rijker en gaan we weer die kant op. Inmiddels gaan er meer Nederlanders die kant op en wellicht heeft dat ervoor gezorgd dat de meeste campings nu afgebakende plaatsen hebben. 
Uiteindelijk komen we halverwege de vakantie de eerste camping tegen die de ruimte geeft die je nodig hebt met de vraag ook wat ruimte te laten voor anderen. We klappen de vouwwagen uit in een hoekje van het veld,  staan een beetje dicht tegen de heg maar besluiten eerst boodschappen te gaan doen aan de andere kant van de berg.  Als we na 2 uur terug zijn staat er een camper vlak naast ons waarvan de bewoners niet thuis zijn. Het wordt later en later en het veldje wordt voller en voller. De pubertent plaatsen we maar half onder onze luifel bij gebrek aan ruimte.
Blij dat we op de volgende camping weer een afgebakende plek krijgen. 
Na de vakantie lees ik de folders van de campings nog eens door een zie dat de in regels van campings zonder afgebakende plaatsen en minimale afstand wordt gevraagd tot en ander kampeermiddel van 4 meter vanwege brandveiligheid. Mooie regel maar jammer dat dat niet gehandhaafd werd. Of hebben de Noren een andere meter dan wij? 

Mevrouw75 schreef op 11-07-2022 om 08:44:

[..]

Oh ja, wij hebben in Engeland wel eens in een weitje/campingveldje gestaan, superromantisch trouwens, met hoog gras en aan een bos met een beekje, geen andere gasten en tussen een paar schapen. Minder romantisch is dat ik wakker werd door een schaap die tegen de tent aan pieste.

Wij hebben een tentje ooit in het VK opgezet in veld in heuvelachtig gebied. Prachtig uitzicht, zonsondergang, schapen op een afstandje... Hartstikke idyllisch. Toen we goed en wel in het tentje lagen werden we omsingeld door de schapen. Ik schrok me wild van de beeeeh vlak naast mijn oor Die beesten gingen hun lijf uitgebreid langs de scheerlijnen schuren, dus ons hele tentje (trekkerstentje) werd door elkaar gehusseld 

Ik heb welgeteld 1  keer in mijn leven gekampeerd. Met mijn toenmalige vriendje van 2 meter en 3 cm lang in een geleend tentje waar hij met opgetrokken knieën in moest liggen. 
We kwamen 's avonds laat aan en bij opzetten bleek dat de buitentent niet in de zak zat. Nouja dachten we, het is lekker weer dus we kunnen wel zonder. Mis. Want juist die nacht begon het te regenen. Nu waren we jong en verliefd (en we hadden drank en drugs) dus we kwamen de nacht wel door. 
We werden ergens in de middag wakker in de brandende zon in die kleffe tent en begonnen de dag met een vrijpartij, want we waren dus jong en verliefd en we hadden nog nooit gekampeerd. Wisten wij veel. We giechelden wel een beetje 'sssssst, zachtjes doen'. Maar overdag neuken in een veel te klein en natgeregend binnen tentje  valt dus enorm op getuige het applaus dat we kregen toen we de tent uitkwamen   

De eerste keer dat ik met mijn man ging kamperen was een beetje een lat minute actie. Man, toen vriendje trekt de tentzak uit een kast en gooit hem in de auto. Aangekomen op het kampeerterrein willen we de tent opzetten en blijkt de hele tent opgegeten te zijn door de schimmel. Oh ja, vergeten uit te hangen en nat in de kast gegooid. Gelukkig bleek er ook een kamer te huur te zijn, dus hebben we maar geb&b't.

Qua dieren waren de mooiste in Scandinavie een vos en rendieren die op nog geen twee meter van de tent aan het scharrelen waren. Wij muisstil op onze buik onder de tent flap naar buiten glurend. In Tsjechie hadden we een huismuis. Hij had z'n holletje direct onder onze tent. En dus zag je elke avond een bobbeltje onder het grondzeil van de ene kant naar de andere kant scharrelen.
We hebben 1x gehad dat onze tent overstroomde. Normaal zijn we er heel scherp op welk plekje we uitkiezen op de camping. Maar dit was de eerste keer met peuter dus we hadden alleen oog voor het plekje direct naast de speeltuin. Tja, dat was het afvoerputje van de camping. Dus bij een flinke wolkbreuk stonden we in een stroom water van bijna 10cm diep. Nou kan onze tent met ingeritst grondzeil wel wat hebben maar dit was te veel en daardoor kwam het over de randen heen. We hebben een uur lang zitten dweilen in een tent die aanvoelde als een waterbed.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.