Vakantie en reizen Vakantie en reizen

Vakantie en reizen

Mont Saint-Michel

Sinds de kinderen uit huis zijn ga ik meestal alleen op vakantie. De afgelopen tijd heb ik daarvoor meestal een huisje ergens op een rustige plek in Nederland gehuurd. Maar mijn volgende vakantie wil ik toch weer eens verder weg. Iets wat ik nog op mijn lijstje heb staan is Mont Saint-Michel. Ik heb al gezien dat op het eiland zelf verblijven een beetje boven mijn budget is. Heeft iemand tips voor een leuke accommodatie in de buurt? Ik ga met eigen auto is het idee, en eventueel kan ik ook mijn eigen fiets meenemen (maar is dat daar in de buurt een goed idee? In Nederland fietsen kan overal, maar zijn ze daar in Frankrijk ook op ingesteld?).

En welke bezienswaardigheden in de buurt zou ik ook in elk geval moeten zien?

Je zou een onderkomen kunnen zoeken in de omgeving van Rennes. Dan kan je ook een dagje naar le Mans en Angers en Nantes. Mooie steden met bezienswaardigheden.  Goede wegen om in korte tijd ergens heen te rijden dat je wilt zien. 

bij Mont Saint Michel in de buurt werd veel gefietst. Het is daar redelijk vlak 

Hoe ver wil je rijden en wat wil je nog doen?

Wij hebben de Mont Saint-Michel gedaan toen we in Saint-Malo logeerden.
Het is een klein uurtje rijden met de wagen.

Ik denk dat mijn ouders in de buurt van Avranches of Granville zaten toen ze tijdens hun rondtour de Mont-Saint-Michel deden.

Op zich is het een bezoek van een halve à 1 dag. Ik zou dus niet persé vlakbij gaan zitten, maar ook kijken wat je nog wil doen tijdens je vakantie.

(Rennes hebben we ook gedaan. Maar ik vond het geen stad om langer dan 1 à 2 dagen in rond te lopen. Leuk om zien, maar na een wandeling, wat shoppen en een etentje had ik het wel gehad.)

Daglichtlamp

Daglichtlamp

15-01-2024 om 18:06 Topicstarter

mikado123 schreef op 15-01-2024 om 17:48:

bij Mont Saint Michel in de buurt werd veel gefietst. Het is daar redelijk vlak

Goed om te horen.

Mezelf kennende kan ik meestal langer van bepaalde bezienswaardigheden genieten dan de gemiddelde mens. Alleen al de vloed in de baai lijkt me prachtig om een paar uur naar te kijken.

Ik raad aan:
- Saint-Malo
- Dinan
- wandelen langs de kustlijn route van Bretagne
- Cancale + Pointe du Grouin

Rennes was inderdaad niet echt een stad waar veel te zien is.  Hij ligt mooi in het midden van de steden die ik noemde en de Mont st Michel. Die regio is erg mooi. 
Wij kamperen altijd en dan vind ik een goede camping in een niet zo bijzonder dorp een betere combi dan een bijzonder dorp en dan een hele drukke camping waar de hygiëne op het randje is. 

Daglichtlamp

Daglichtlamp

15-01-2024 om 19:52 Topicstarter

Fijn om te horen dat de regio mooi is. Bedankt voor alle tips.

Ik ben vergeten te noteren dat de naam van de wandelroute is GD34 (GR = grande randonnée)

Ik heb een paar jaar geleden vakantie gevierd in de buurt van het plaatsje Vire. Het was daar erg mooi! En Vire is een leuk stadje. Uurtje rijden van Mont Saint Michel, waar we dus ook een dagje heen zijn geweest. Prachtig daar!

Granville is ook leuk. Klein centrum maar mooie plek om te wandelen over het strand en door Vieux Granville (de oude stad) met zijn kleine steegjes. Ook leuk: de tuin en woning van Dior, met allemaal zuiltjes met de geuren van Dior.

TVP, wij gaan wrs tweede helft augustus naar Bretagne. Zijn in Saint Malo geweest en naar Le Mont Saint Michel toen ik zwanger was van onze zoon. Inmiddels is hij 5 en het lijkt me leuk om hem nu te laten zien waar hij zonder het te weten al is geweest.

En ik wil oesters eten in Cancale. Heb ik nog tegoed van toen ik zwanger was en ze niet mocht eten  

Ik heb al aardig wat van de wereld gezien, maar vond de Mont St. Michel wel echt een van de mooiste plekjes die ik ooit gezien heb. In een klein dorpje op de route ernaartoe hebben we ook bij een koffiekar de lekkerste koffie ooit gedronken, en dat zegt wat als ware koffiesnobs...

Zucht, nu wil ik terug ❤️

mut

mut

18-01-2024 om 08:40

Onderweg naar onze camping in de buurt van Mont Saint Michel hebben we een stop gemaakt in Bayeux om het tapijt van Bayeux te zien.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.