Vakantie en reizen Vakantie en reizen

Vakantie en reizen

Midweekje weg in februari

Dochter (van 23) en ik willen in de week van 10 februari, met onze hond,  een paar dagen weg. We willen graag in een huisje op niet meer dan 5 (oké, 6 mag ook, 2 is ook prima 😄) uur rijden van Breda. Het mag in Nederland, maar liever in een makkelijk te bereiken buitenland. Aangezien we waarschijnlijk met de oh zo schattige maar minder praktische Fiat 500 van dochter gaan en het weer in februari niet te voorspellen is, willen we niet het risico lopen door besneeuwd heuvellandschap te moeten rijden. We willen niet in een stad zitten, want in mooie natuur wandelen doen we alledrie graag, maar een leuke stad bezoeken is wel een optie. We zijn compleet inspiratieloos, is er iemand met leuke ideeen?


Vlieland 

omgeving Arnhem

texel?

Onder Calais zijn leuke plaatsen en vanuit Breda is dat niet zo ver rijden, mooie natuur en strand voor de hond

Wieder

Wieder

03-09-2023 om 21:04 Topicstarter

We zijn gek op de Waddeneilanden, maar dan wordt een stad bezoeken wel wat lastiger. Omgeving Arnhem is ook prachtig inderdaad, maar dat kennen we heel goed. 

Calais is iets waar ik nooit aan gedacht zou hebben, spreek geen woord Frans en dan komt het niet in me op. Wel verrassend dichtbij! Misschien even die kant op gaan kijken, wat daar in de omgeving te doen is!

hou er rekening mee dat winterbanden verplicht (kunnen) zijn als je de grens over gaat in februari zeker in landen als Duitsland en Frankrijk.
Ik zou me daar goed op inlezen voor je een keuze maakt 

Zeeland?

Drenthe in de buurt van Zuidlaren veel mooie wandelgebieden in de directe omgeving en Zuidlaren is ook een leuk stadje en Groningen is dicht bij en dat is ook een mooie en gezellige stad.

Luxemburg! Hele mooie natuur.

Wieder schreef op 03-09-2023 om 21:04:

We zijn gek op de Waddeneilanden, maar dan wordt een stad bezoeken wel wat lastiger. 

Ik combineer Vlieland of Terschelling soms met één of twee nachtjes in Harlingen. Prachtig oud stadje, niet heel groot, maar prima voor één hele dag. 

zuid limburg. Bijv Schin op Geul. Daar kun je mooi wandelen. Heeft treinstation van waaruit je naar Valkenburg en Maastricht kunt. 

Ik heb ooit eens een heerlijk weekje doorgebracht in de omgeving van Spa (in Troisponts), de Ardennen dus. Prachtig wandelen daar!

-Nienke- schreef op 03-09-2023 om 22:33:

Ik heb ooit eens een heerlijk weekje doorgebracht in de omgeving van Spa (in Troisponts), de Ardennen dus. Prachtig wandelen daar!

In februari? Ik vind de Ardennen in de winter echt troosteloos en deprimerend. Tenzij er een vers pak sneeuw ligt, maar dan is het weer geen optie met de Fiat 

April2021 schreef op 03-09-2023 om 21:53:

Luxemburg! Hele mooie natuur.

Idem als de Ardennen.

Wieder

Wieder

03-09-2023 om 22:45 Topicstarter

Winterbanden hebben we, dus da's geen probleem. Naar Zuid Limburg ga ik over een paar weken met mijn man en dochter en andere dochter komen net terug uit Luxemburg (prachtige natuur ook). Drenthe en Groningen zijn ook zo leuk inderdaad, en Zeeland (wonen we vlakbij) en Zeeuws Vlaanderen. Nederland is gewoon een heel fijn vakantieland, dus daar hebben we al heel veel van gezien!

Zat door het Calais idee even op de kaart te turen en nu leek me ergens tussen Brugge en Gent als uitvalsbasis ook wel heel leuk. Ik zat met mijn zoektocht meer in oostelijke richting te denken, maar naar het zuiden is natuurlijk ook leuk, en vanuit onze woonplaats meer dan goed te doen! Ik krijg weer vertrouwen dat we iets leuks gaan vinden.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.