Vakantie en reizen Vakantie en reizen

Vakantie en reizen

Maashees, tips?

Ik was best blij met de reacties op een ander topic waar ik omgevingstips vroeg. Daarom ook deze. Volgende week ben ik van maandag-vrijdag in Maashees. In de buurt van Venray. We gaan er wandelen, dat heb ik al redelijk gepland. En ik heb wat vragen uitstaan voor kleur/stijl advies (kleding), omdat mijn partner die verjaart dat volgens mij leuk vindt. 
Maar ik sta voor alles open, wandel tips, stylisten tips, Goede restaurants (mag best een beetje high brow met veel groenten, goede wijn en vrij duur, maar ook echt het beste eetcafé met fantastische vibe of een terras met mooi uitzicht. Musea, street art, pop up performances of volklore, alles is welkom. 
Met andere woorden… Maashees en omgeving (Max 45 min rijden) gooi je tips op mij! Alles met een goed hart is welkom. ❤️


ps: tips voor de beste aardbeiengebakjes (die klassieke, niet te sjieke) zijn ook welkom! Dat was een per ongelukke hit op haar eerste verjaardag die we samen vierden, met tranen van ontroering en liefde, dus die wil ik er graag in houden.


Horecatips heb ik helaas niet. Een bijzonder indrukwekkende plek om te bezoeken is het Duits oorlogsgraven kerkhof in Ysselsteyn:
https://www.joc-ysselsteyn.eu/nl/duitse-oorlogsbegraafplaats-ysselsteyn/

Kevelaer, net over de grens in Duitsland, is een bedevaartsoord: https://wij-leven.nu/duitsland-kevelaer/
En in Xanten is een archeologisch park (Romeinse tijd). Dat is wel verder weg, 45 minuten: https://apx.lvr.de/nl/willkommen/willkommen_1.html

Gaan er ook kinderen mee? Dan ‘moet’ je naar Irrland. https://www.irrland.de/nl/

Als je toevallig een ‘Over mijn Lijk’-kijker bent: het bankje van Kiki staat in de bossen bij landgoed Geijsteren. Parkeren bij wandelknooppunt 20 en dan 21-22-11. https://www.bnnvara.nl/overmijnlijk/catalogus/omlers/k/kiki-seizoen-9

Ik neem aan dat je in de Maasduinen gaat wandelen. Dat is heel mooi! 

  • IJssalon Clevers (diverse vestigingen in de omgeving) voor de allerbeste ijsjes en coupes 😋 Ik vond de vestiging in Arcen vooral erg sfeervol gelegen met een prachtig terras aan de Maas
  • Mind Mystery voor een hersenkrakende belevenis

Clevers is goed, maar Heldro (in Ottersum) is beter

Echt omrij-ijs als je het mij vraagt. 

Stardust

Stardust

15-06-2023 om 10:49 Topicstarter

ooo jaaaa, die ijs tips zijn fantastisch! Mijn partner is gèk op ijs. En alle andere ook. Xanten sla ik over ivm middelbare school trauma en volgens mij is zij daar ook al geweest. Maar de rest echt super tips die Google en ChatGPT me nog niet gaven. ❤️ love it! Dank jullie wel!


(er gaan geen kinderen mee trouwens, we doen zelf wel kinderachtig genoeg )

Aardbeienland in Horst aan de Maas....alles op het gebied van aardbeien en de heerlijkste aardbeienijsjes/taartjes enz.

Stardust

Stardust

15-06-2023 om 11:37 Topicstarter

Yes! De styliste heeft bevestigd en al deze zoete tips zijn helemaal voor haar! Ik ben zelf niet zo’n zoetekauw en vergeet dat soms in plannen.

als iemand nog tips voor leuke sauna/Spa/hammam opties, zijn die ook heel welkom. Wij zijn niet zo van het massale, en gek op verschillende baden.


ik heb zo’n voorpret mede dankzij jullie! 🎉❤️🎉

Het thermaalbad in Arcen? Ik ken het zelf niet dus of het leuk is, weet ik niet. Ik ben wel eens op een saunaboot geweest, ik geloof in Mill. Dat vond ik niet bijzonder. 

Als je van puur eten houdt. Huiskamerrestaurant de Barones in Arcen, direct naast de bierbrouwerij. Tijdig reserveren!

Dit kan je combineren met een bezoek aan de Hertog Jan  bierbrouwerij, Thermaalbad, natuurwandeling of de kasteeltuinen van Arcen. 

Geen doorgewinterde sauna bezoeker dus vind ik het lastig om het Thermaalbad in Arcen te reviewen. Ze hebben 2 grote baden buiten en 1 binnen met bubbels en stralen voor massage. 1 soort lazy river met waterval en bubbels. Sauna gedeelte: aantal sauna's, turksstoombad en zwembadje. ( is heel stuk kleiner dan het bad gedeelte) Verder staan er in het zwembad gedeelte tegen betaling stoomcabines, kruidenbadjes en zonnebanken. Je kan ook behandelingen doen maar daar heb ik geen ervaring mee.

Stardust

Stardust

16-06-2023 om 11:44 Topicstarter

Super Beril! Dank je wel!

Mija schreef op 15-06-2023 om 17:30:

Het thermaalbad in Arcen? Ik ken het zelf niet dus of het leuk is, weet ik niet. Ik ben wel eens op een saunaboot geweest, ik geloof in Mill. Dat vond ik niet bijzonder.

Nee echt niet... Ik woon zelf in de buurt. thermaalbsd is meer een normaal zwembad met 3 tuinhuisjes-saunas. Echt niet de moeite waard. Ik ga zelf vaker naar de Sauna boot in Mill. Of Berendonck bij Nijmegen maar dat is wel een stukje rijden.

Inderdaad ijsjes bij Clevers, vanuit Maashees op de fiets te doen in Overloon. Oorlogsmuseum in Overloon is ook interessant maar moet je interesse zijn natuurlijk Voor Kunst is het Odapark in Venray wel mooi. 

Centrum Venray eten: het Zusje, de Uitmarkt. En speciaal biertjes proeven bij Goesting.

Verder zijn de Maasduinen erg mooi om te fietsen en wandelen. Bij Well / Reindersmeer.

Stardust

Stardust

18-06-2023 om 13:02 Topicstarter

nog steeds blij met de tips! We vertrekken morgen. Hopelijk is het een beetje te doen met de warmte, maar genieten wordt het sowieso!

Stardust

Stardust

19-06-2023 om 01:18 Topicstarter

iemand nog tips voor de beste bakker/gebakjes/ijs in Venray? Daar gaat de verjaardag écht gevierd gaat worden. ❤️

Stardust

Stardust

21-06-2023 om 21:24 Topicstarter

Zo’n praktisch perfecte vakantiedag, die hadden wij vandaag. Het verjaardagscadeau was kleuradvies en dat was echt een leuke verrassing die in supergoede aarde viel (ze had eerder geroepen dat ze echt niet meer wist wat ze met kleding moest). Toen relaxt lunchen op de grote markt in Venray, nog even door Venray gelopen en wat winkels in waar dingen gekocht werden (kringloop en wat onderkleding, wat eerder ook ingewikkeld bleek). Nog even door odapark de prachtige verscheidenheid aan kunst bewondert   Even terrasje gepakt ter overbrugging en toen bij de beejekurf praktisch private dinner. Nu weer heerlijk “thuis” met uitzicht over de Maas. Moe, vol en bijzonder tevreden en na 8 jaar nog steeds verliefd. ❤️

Dank nogmaals voor de tips. De aardbeienboerderij staat voor het gebakje nog op het programma. De kasteeltuinen zijn gedaan, lopen rondom het reindersmeer. De enorme coupe bij clevers op het terras aan de Maas… het was echt allemaal geweldig. Mede dankzij jullie tips. Dank dank dank. ❤️

wat leuk om te horen!! Ja het is ook best gek om toeristische tips te geven voor je eigen omgeving. Je ziet en waardeert het ook niet zo he! 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.