Vakantie en reizen Vakantie en reizen

Vakantie en reizen

Last minute nog rendabel tegenwoordig?

Hoi allemaal!

Wij willen graag naar Cyprus begin september.

Nu vraag ik me af of echt last minute nog rendabel is tegenwoordig. Zeg een week of wat vooraf.

Of is jullie ervaring dat dat dezelfde prijs gaat zijn als er nu voor staat?

ik heb de afgelopen jaren een paar keer heel laat geboekt (doordat het zo uitkwam), maar was daarmee wel duurder uit. Ik geloof niet dat het nog veel zin heeft. Hooguit als het je niks uitmaakt waar je heengaat, dat je dan de restjes van de niet verkochte reizen kunt krijgen. 

Naamgenootje

Naamgenootje

08-07-2023 om 19:16 Topicstarter

Thanks voor de reactie!

Ik was er al een beetje bang voor. De reisorganisaties zullen nu vast ook geen kortingsacties hebben lopen.

Wat voor hotel maakt ons niet zoveel uit, ik wil wel graag aan het strand en of het logies is of logies en ontbijt geeft niks. Maar toch best omkaderde wensen.

Dan gaan we maar boeken dit weekend denk ik.

Mijn zoon werkt bij Sunweb en echt wel dat je nu veel voordeliger uit bent bij last minites reizen. 

Naamgenootje

Naamgenootje

08-07-2023 om 19:39 Topicstarter

ok,. En wat wordt er dan verstaan onder last minute? Hoeveel van tevoren?

Een jaar of 5 geleden heb ik samen met mijn zoon ( hij werkte toen nog niet bij Sunweb) een last minute geboekt naar Side in Turkije 3 dagen van te voren. Het was voor 5 dagen, een 5 sterren hotel met 24/7 all inclusive. Ik weet zo uit mijn hoofd de prijs niet meer maar als we thuis waren gebleven was ik het geld kwijt geweest aan boodschappen. Het was in het voorjaar en hier was het slecht weer dus mijn zoon is toen op internet gaan kijken. We hadden al een vakantie geboekt naar Torremolinos maar dit was zo goedkoop en zonde om het te laten gaan.

Naamgenootje

Naamgenootje

08-07-2023 om 20:13 Topicstarter

Ja, dat zijn de echte last minutes waar je er ook niet om geeft waar je terecht komt.

Wij willen toch wel bepaalde periode en bepaalde regio/stad dus dan denk ik dat het al wat moeilijker wordt.

Als je vast zit aan een bepaalde periode en per se naar die ene plek wil, dan vrees ik dat een last minute tegen gaat vallen.

Als het je niet uitmaakt waar je terecht komt, zou ik de gok wel durven wagen.

Schommelstoel schreef op 08-07-2023 om 21:08:Als het je niet uitmaakt waar je terecht komt, zou ik de gok wel durven wagen.

Eens. 

Het is of boeken met vroegboekkorting waar je naar toe zou willen of maar zien wat er is en wat je uit wil geven.

Maar tussen 5 jaar geleden en nu zit ook een wereld van verschil qua prijzen en last minutes.
Als je echt specifiek op zoek bent naar een bepaalde plek in een bepaalde periode, zou ik niet wachten op een last minute. Dat is inderdaad vooral handig als de plek je niet veel uit maakt.

De ( pakket ) reizen zijn sowieso 20 % duurder dan voorheen , dus de last-minutes zullen dat in verhouding ook wel zijn . 

Je reist buiten het hoog seizoen, het kan lonen om te kijkeb of je via een Duitse reisorganisatie kunt boeken, dit heeft mij al vele euro's bespaard.
Als ik met mijn gezin ga vliegen (7 pers) scheelt het tot wel duizend euro met Nederland.
Ik weet niet of ik hier links mag plaatsen, je kunt je me wel een pb sturen voor mijn vaste Duitse reisbureau (spreken bij a allemaal Nederlands daar)

SpiritedMagpie74

SpiritedMagpie74

09-07-2023 om 12:24

Ooit bij vrijuit een vakantie buiten hoogseizoen geboekt, met 14 dagen gaan, 8 dagen betalen. Op het vakantiepark konden ze niet geloven dat het zo goedkoop werd aangeboden. Vrijuit had een blok-contract voor een X aantal sta-caravans voor het hele seizoen. Handig voor de camping-eigenaar (geen omkijken naar, gegarandeerde omzet). Vijuit had vast winst gemaakt op het hoogseizoen en dus gingen de laatste tegen bodemprijzen weg.
Het kán dus wel. Iets van 2 weken van te voren geboekt; je moet niet kieskeurig zijn.

Een tijdje geleden stond in de krant dat last minutes niet echt meer last minutes zijn. Door corona zijn reisorganisaties stukken minder gaan inkopen, dus er is minder aanbod. Dus ook kleinere kans op vakanties die over zijn. 

Ik heb voor corona eens getracht een last minute te nemen. Keek je op de sites, dan zag je veel aanbod. Maar dat bleek niet zo te zijn, want als ik doorklikte dan bleek dat de reis er niet was, tenminste niet op de datum die ik graag wilde. 

Maar dat is natuurlijk ook het idee van last minute, dat je niet aan een datum vast zit. Dan kan het wel heel rendabel zijn, als je heel flexibel bent. Maar wil je perce een bepaalde datum, dan kan je inderdaad vaak niks vinden.

Naamgenootje

Naamgenootje

09-07-2023 om 16:07 Topicstarter

Wij hebben net toch maar geboekt,  via de zuiderburen. Stukje goedkoper

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.