Vakantie en reizen Vakantie en reizen

Vakantie en reizen

Koken op de camping

Bijna gaan we, kamperen in Frankrijk!
Voor een goede voorbereiding ben ik op zoek naar makkelijke recepten. Van vorige jaar kan ik me de shasuka nog herinneren, de kant en klare blikken ravioli (niet eens zo heel slecht) en broodje hamburger.
Wat maken jullie graag op de camping? En die eerste dag, wat doen jullie dan? 
We kunnen wel een keertje afhalen of uit eten, maar ik wil het ook een beetje budget houden.


Ik neem voor de eerste dag altijd een bevroren maaltijd mee, meestal goulash want daar zijn mijn kinderen dol op. Dan hoef ik er alleen maar rijst bij te koken. 
En verder natuurlijk spaghetti/macaroni. Super simpel en de saus is in 1 pan klaar te maken. Simpele bbq op een weggooi bbq is ook altijd een succes. En een keer soep met stokbrood? Kom je al een heel eind. 

Bbq, spaghetti, rijst met een sausje, krieltjes met groente erdoor, pannenkoeken, verse pizza’s op de pizzasteen op de skottel, nasi, eenpansrecepten via Pinterest, broodje hamburger. Wij hebben een skottel met een bbq plancha, paëllapan en pizzasteen. Daar maken we eigenlijk alles op. 

Op fietsvakantie vaak "flubbertjes", kleine soort pasta die in Frankrijk wel te vinden is. Kan met alle soorten groenten.

In Frankrijk koop ik bij de supermarkten graag dit soort blikken. 
Paella, Couscous etc. Zijn makkelijk klaar te maken op een 2pits gasstel en smaken goed (en ik hou van lekker eten). 

paella_royale.jpg

meestal wat we die dag interessant vinden in de supermarkt wat we thuis niet in de  supermarkt hebben.
Gekke vissen zijn wel favorieten en ook afwijkende groenten.
Ons favoriete uitje is dan ook naar de supermarkt of een markt.

Ysenda schreef op 06-07-2023 om 20:31:

meestal wat we die dag interessant vinden in de supermarkt wat we thuis niet in de supermarkt hebben.
Gekke vissen zijn wel favorieten en ook afwijkende groenten.
Ons favoriete uitje is dan ook naar de supermarkt of een markt.

Haha ook heel herkenbaar 

Het is zo leuk rondlopen in buitenlandse supermarkten. Allemaal eten wat we hier niet kennen... De auto gaat altijd volgestouwd terug.

mie met gehaktballetjes in satesaus (uit blik) is favoriet bij dochter
Soep met een broodje
Wraps met vacuüm verpakte worstjes (houdbaar buiten de koeling)
Ik heb dit jaar kant en klare rijst gekocht. Alleen nog opwarmen. Ben benieuwd 

Echt hele maaltijden koken doe ik nooit op de camping maar wel wat vlees bakken ( hamburger, kipfilets, worstje) en dan een salade en brood erbij. Of een eenpansgerecht met noedels oid die je niet hoeft te koken.

Evaluna

Evaluna

06-07-2023 om 22:46 Topicstarter

Dank voor de tips! Noodles en van die pasta zijn goede tips. 
Die blikken durf ik nooit zo goed aan, maar wie weet dat ik het toch eens probeer.
Ingevroren eten meenemen is wel een idee, dan blijft het tenminste goed tot de avond.

De mix voor crepes in Frankrijk is mmmm!
Verder kook ik eigenlijk net als thuis als het snel moet.
Soep en broodjes
Pasta
Gebakken krieltjes met pot groente en saucijzen
Rijst met kip, groente en kruiden
Pannenkoeken

Geen ervaring met kamperen, maar wel met makkelijk eten maken (met warm weer). Op dit moment zijn wraps met een kipburger, sla, paprika, komkommer en een sausje favoriet hier als het heel warm is waarbij dus alleen de kipburger warm is, de rest is koud. Of gekookte krieljes met pesto en rauwe venkel, rucola met eventueel wat kip erbij. De krieltjes vervangen we ook regelmatig voor pasta.
Pasta met ham en kaas is er ook een die vaak voorbij komt op drukke dagen. Lekker met wat sla of komkommer erbij.
Een makkelijke kipragout met champignons, pasta en broccoli doet het ook vaak goed. Kan de recepten wel voor je opzoeken als je wilt.
Noodles soep is ook erg makkelijk, snel klaar en je kan er allerlei groenten in stoppen.
Ow ja, wel zo makkelijk, alles is in 1 pan te bereiden of het is geen enorme ramp (vind ik) als iets wat afgekoeld is voordat het gegeten wordt.

Ik zorg ook altijd voor een "nood"maaltijd vanuit NL: een maaltijd die onbeperkt houdbaar is en we altijd kunnen eten voor het geval de supermarkt toch per ongeluk dicht was, alles qua planning even tegen zat, etc. Als alles goed gaat eten we het op de (eenna)laatste dag. Bijvoorbeeld pasta met tonijn en groenten uit blik.

Verder eten we niet zo vaak vlees bij de avondmaaltijden op vakantie: de supermarkt-verpakkingen zijn vaak standaard zo'n grote portie in het buitenland (1kg gehakt oid), en op de camping gaat het bewaren voor een volgende dag natuurijk ook niet zo goed.

Ik heb een koelkast van 142 liter in mijn caravan, inclusief groot vriesvak  Kan wel voor een paar dagen eten meenemen, echt heel fijn.

Evaluna

Evaluna

07-07-2023 om 08:21 Topicstarter

BlairW schreef op 07-07-2023 om 07:17:

Ik heb een koelkast van 142 liter in mijn caravan, inclusief groot vriesvak Kan wel voor een paar dagen eten meenemen, echt heel fijn.

Dat maakt dan niet zoveel met thuis 😅

Ik bedoel de primitieve(re) variant van kamperen 🙃

Voor onderweg en/of de eerste dag maak ik altijd vantevoren een quiche Lorraine en een groentetaart. Die gaan in 8 stukken gesneden en bevroren mee - één quiche past precies in de plastic vierkante bakken waarin Xenos dropveters verkoopt. Onderweg dienen ze dan als koelelement voor het drinken 

Ter plekke eten we dingen als pastasalade, pasta carbonara, couscous, tapasmaaltijden, stokbroodje met merguez en salade, zelf te vullen wraps, eiercurry met rijst, etc. En de bbq draait overuren. 

Ook handig: met stokbrood van gisteren, kan je lekker een maaltijdsalade zoals Cesar salad of panzanella maken: https://uitpaulineskeuken.nl/recept/makkelijke-maaltijd-italiaanse-broodsalade

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.