Vakantie en reizen Vakantie en reizen

Vakantie en reizen

Kiezen voor een andere luchthaven dan Schiphol.

Ik heb mijn vakantie nog niet geboekt gelukkig! Daar ben ik blij om omdat ik dan voor een andere vluchthaven kan kiezen dan Schiphol. Wat een ellende zeg die beelden die ik zie op tv. Urenlang in een wachtrij staan en dan nog je vlucht missen. Het is nu al een grote chaos en dan moet de zomervakantie nog komen. Nu vind ik het altijd sowieso altijd prettiger reizen vanuit Eindhoven, Rotterdam of Brussel. Brussel is voor mij ongeveer net zo lang reizen als naar Amsterdam en het is vaak ook goedkoper. Voor degene die nog willen boeken: ga je nog boeken voor een reis via Schiphol of kies je net als ik ook voor een andere vluchthaven?


No way dat ik nog via Schiphol ga reizen. Ik kies voor Duitsland, of evt. Eindhoven. 
Liever wat langer rijden en een normale doorlooptijd, dan de stress en ellende van Schiphol. 

Het lag in eerste instantie wel in de planning om via Schiphol te gaan, maar gelukkig hadden we niet geboekt, dus we kunnen onze plannen bijtijds aanpassen. 

Je kan altijd voor een andere luchthaven kiezen… 

Die zaterdag in de meivakantie dat het zo mis ging lazen wij die nieuwsberichten in de terminal van Brussel Airport. Nog nooit zo blij geweest om in Belgie te zijn dan op dat moment. We zaten daar omdat het goedkoper was dan vliegen vanaf Schiphol en de aansluiting was gunstiger. Zou het nu bewust weer doen, is dus heel goed bevallen.  

wij vliegen al jaren niet meer vanaf Schiphol. Van ons uit is Eindhoven,  Weeze en Düsseldorf veel gunstiger,  dus deze zomer ook.

watertoren

watertoren

26-05-2022 om 23:00 Topicstarter

Chrissie80 schreef op 26-05-2022 om 22:49:

Die zaterdag in de meivakantie dat het zo mis ging lazen wij die nieuwsberichten in de terminal van Brussel Airport. Nog nooit zo blij geweest om in Belgie te zijn dan op dat moment. We zaten daar omdat het goedkoper was dan vliegen vanaf Schiphol en de aansluiting was gunstiger. Zou het nu bewust weer doen, is dus heel goed bevallen.

Dat is al heel lang dat vliegen vanaf Brussel vaak goedkoper is. Mijn allereerste vliegreis was toen ik 18 was naar Mallorca en ik ben nu 57. Toen zijn we al vanuit Brussel gevlogen omdat het veel goedkoper was. 

Ik zou gaan voor Düsseldorf of Weeze.

watertoren

watertoren

26-05-2022 om 23:03 Topicstarter

Widajo schreef op 26-05-2022 om 22:56:

wij vliegen al jaren niet meer vanaf Schiphol. Van ons uit is Eindhoven, Weeze en Düsseldorf veel gunstiger, dus deze zomer ook.

Vanuit Weeze heb ik 1 keer gedaan met mijn man maar dat nooit meer. Ik ben bang in de auto en die weg er naar toe was zo donker. Ik was zo bang. 

Ik had mijn vakantie al geboekt en zou sowieso al vliegen vanaf een regionaal vliegveld. Daar kun je nog makkelijk en stressvrij anderhalf uur van tevoren met ruimbagage arriveren. De bagageafhandeling na de terugvluchtgaat ook een stuk sneller. De laatste keer (vorig jaar) heb ik bijna een uur op Schiphol moeten wachten op de bagage. Het was niet eens een schoolvakantie of spitstijd, het was hartstikke rustig en ik was moe na een lange vlucht. Daar ben ik behoorlijk op afgeknapt.

Helaas ontkom je voor sommige bestemmingen niet aan Schiphol. Maar als het even kan, dan vlieg ik liever vanaf de regionale luchthavens.

Ik vlieg sowieso al het liefste vanaf Rotterdam. Lekker dichtbij en je rolt zo je vliegtuig in vanaf de bagage controle. Maar ik wacht nog even met boeken, ik ben bang dat de andere vliegvelden ook gaan volgen.

wij vliegen vanaf Schiphol. We moeten er maar extra vroeg zijn. We hadden verder ook geen keus kwam luchthaven. Ik ben benieuwd hoe erg het gaat worden.

Ik ben eind april nog vanaf Schiphol vertrokken, in de meivakantie. Ik had er 3,5 uur voor uitgetrokken om door alle formaliteiten te komen, en had vervolgens 2,5 uur de tijd om te ontbijten. Binnen een uur overal doorheen dus, inclusief de rit vanaf P3 naar de terminal.
Deze zomer ga ik waarschijnlijk weer vanaf Schiphol. Je hebt nu eenmaal niet zoveel opties vanaf Rotterdam The Hague, en andere luchthavens vind ik veel te ver weg.

Wij vliegen meestal vanaf Dusseldorf. Nooit problemen gehad daar.

het nare is: onze bestemming gaat alleen vanaf Schiphol, of we moeten een gekke overstap maken. Daarnaast wonen wij boven Schiphol en zijn andere vlieghavens dus ingewikkelder te bereiken. 

Ik vlieg deze zomer vanaf Brussel. Het scheelde 125 euro voor enkel de vlucht om vanaf Brussel te vliegen en voor mij is dat net zo ver als Schiphol en aankomsttijd op bestemming is gelijk, enkel mijn eerste vlucht is 5 minuten later maar tweede vlucht is dus hetzelfde.

Mijn dochter ging vorige maand de plas over en het was goedkoper om vanaf Düsseldorf te vliegen met een tussenstop op Schiphol (maar toen waren ze al achter de douane natuurlijk). Scheelde bijna €200 pp. 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.