Vakantie en reizen Vakantie en reizen

Vakantie en reizen

Ja/Nee vakantie in Nederland

Ga jij regelmatig op vakantie in je eigen land

Peiling

Vakantie in Nederland
96 stemmen
81%
19%

Tuinfluiter

Tuinfluiter

20-05-2024 om 09:52 Topicstarter

Ik blijf bijna ieder jaar wel een keer in eigen land.
Favoriete bestemmingen Limburg, Drenthe en Zeeland. 

Voor mij een hele grote dikke NEE. Mijn zoon is inmiddels 31 maar toen hij 2 jaar was hadden wij een huis geboekt voor 2 weken in Hellendoorn. De eerste week alleen maar regen gehad en de voorspellingen voor de tweede week was ook regen. Toen zijn we naar huis gegaan en hebben een last minute reis geboekt voor 2 weken Mallorca. Voor mij dus nooit meer een vakantie in Nederland. Ik wil verzekerd zijn van mooi weer.

Yep, zeker! Ook deze zomer blijven we in Nederland. Ik wissel verre reizen graag af met vakantie in eigen land. Favoriet zijn Zeeland en de Waddeneilanden, maar na een geweldig Hemelvaartsweekend in de kop van Noord-Holland (vlakbij Bergen) ben ik ook op dat gebied stiekem een beetje verliefd

Ja. Vroeger veel gedaan. Later wel meer vliegvakanties. De Veluwe is mijn favoriete bestemming in Nederland. Brabant en Limburg gaat nog net. Alles met een bos vind ik eigenlijk wel mooi. 

Ja, maar meestal voor een korte vakantie. Als ik langer op vakantie kan, ga ik liever wat verder weg, zodat ik wat langer reizen kan (met de trein).
In Nederland ben ik pas nog in Dalfsen geweest, vroeger met de kinderen was Texel favoriet.

Ja ieder jaar wel een keer een korte vakantie in Nederland. Toen de kinderen nog jonger waren vaak in de meivakantie een krappe week weg met de vouwwagen. 
Sinds een aantal jaar doen we vaak in september een weekje samen. 
Weer wonen in het westen en hebben strand en duinen bij der hand dus voor de andere omgeving kiezen we vaak iets aan de oostkant van Nederland. 

Ja. Vandaag vertrekken we naar Rijnsburg,  bij Leiden.  Kind heeft vanaf mo daar week lang congres en pa en ma konden gratis mee.  Kunnen we daar heerlijk fietsen en wandelen in de duinen. 
Ben net een week naar ZuidLimburg geweest.  Ga nog 14 dagen naar de omgeving van Ommen.  Ga nog een weekje naar ZuidLimburg. Dit is allemaal met eega. 
Daarnaast ga ik binnenkort een paar dagen alleen naar Sellingen.  En in juni nog een weekje naar Zuid Limburg.  En met een vriendin nog een weekje met haar camper ergens in NL op naturistencamping.  
Eigenlijk hebben we al jaren prima weer.  We willen graag fietsen,  lopen,  lezen en af en toe een museum en stadje bezoeken.  
Lange trips en vliegreizen deed ik wel maar nu vanwege klimaat en lang zitten niet meer. Vorig jaar nog naar Istanbul geweest om getuige te kunnen zijn. Man man,  wat een lange tijd onderweg.  Daar heb ik geen zin meer in. 

Jazeker. Elk jaar ga ik in de lente en/of herfst in NL op vakantie. Sowieso in een omgeving met veel bos, want dat mis ik in onze regio. Het is zo heerlijk om door de bossen te struinen. 

Nee, hoewel ik tijdens de corona periode heb genoten van Friesland en Twente (kom ik vandaan maar lang niet alles gezien). Nadeel is soms het weer en dat de overnachtingen behoorlijk prijzig zijn.
Waddeneilanden kom ik graag maar ja, duur dus.

De laatste jaren ga ik veel naar Oost-Europa. Mooie natuur en relatief rustig.
We gaan nog wel een weekend naar Maastricht en Zeeland staat hoog op mijn wensenlijst. 

Tuinfluiter

Tuinfluiter

20-05-2024 om 10:37 Topicstarter

Het weer wordt vaak als nadeel genoemd maar het is mij in Nederland nog nooit overkomen dat een vakantie totaal verregend is. Ik heb blijkbaar geluk. 

Nu ik niet meer in schoolvakanties hoef kijk ik vaak op het laatste moment voor een huisje. Vrijdag ga ik een week naar Zuid Limburg en het huisje was niet heel duur.

Tuinfluiter schreef op 20-05-2024 om 10:37:

Het weer wordt vaak als nadeel genoemd maar het is mij in Nederland nog nooit overkomen dat een vakantie totaal verregend is. Ik heb blijkbaar geluk.

Nu ik niet meer in schoolvakanties hoef kijk ik vaak op het laatste moment voor een huisje. Vrijdag ga ik een week naar Zuid Limburg en het huisje was niet heel duur.

Het weer is sowieso voor mij minder van belang dan de dingen die ik wil doen. Mooi weer is en leuke bijkomstigheid en met wat minder weer kamperen levert altijd leuke verhalen op. 

Vorig jaar in Frankrijk hele leuke vakantie gehad met overdag soms hele mooie uren met zon en aangename temperaturen.  In de avonden koud en vaak regen web overdag ook de nodige buien gehad die zomaar uit het niets ontstonden. 

Met onze weekjes weg in de meivakantie hielden weer altijd het weer in de gaten en boekten op het laatste moment. 

Ik heb weleens drie weken  (alleen de dag van aankomst en de morgen van vertrek uitgezonderd toen de zon stralend scheen om ons te treiteren) permanent regen gehad in Zuid Italië. Dat was de hele dag achter de ruitenwissers want er was niets anders te beleven in hotels dus je probeerde ergens heen te gaan, maar dat was paraplu + rennen door de pijpestelen bij elke bezienswaardigheid. Normaal leeft men daar buiten dus er was echt niets.

Antwoord: ik ga niet op vakantie.

_Audrey schreef op 20-05-2024 om 10:21:

Jazeker. Elk jaar ga ik in de lente en/of herfst in NL op vakantie. Sowieso in een omgeving met veel bos, want dat mis ik in onze regio. Het is zo heerlijk om door de bossen te struinen.

Ik ga juist naar de zee 💙


Zeker. Wij gaan meestal eerst naar Frankrijk, dan een poosje thuis en dan nog een kleine week ergens in Nederland. Ik bezoek graag bezienswaardigheden maar hier in Zeeland zitten we best ver overal vandaan dus ik probeer elk jaar een ander deel van Nederland te bekijken. 

Volgende week rond deze tijd dan zit ik met mijn broer op Zaventem. Wij vliegen om 14.55 uur naar Turkije. Echt zo'n zin in!

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.