Vakantie en reizen Vakantie en reizen

Vakantie en reizen

Ja/Nee Emigreren

Zouden jullie willen emigreren? Waarom, waarheen en wat hoop je daar dan te vinden. Of toch Oost/West thuis best?

Peiling

Ja/Nee Emigreren
105 stemmen
40%
60%

Campanula

Campanula

16-05-2024 om 10:24 Topicstarter

Over een paar jaar wil ik emigreren. Als mijn oude moedertje niet meer leeft wil ik naar Zuid-Tirol of Spanje om van mijn eigen oude dag te gaan genieten. Nederland vind ik te druk.

Man en ik overwegen het wel....hebben al ruim 8 jaar een finca in de binnenlanden van Spanje waar we vaker per jaar enkele maanden vertoeven. Heerlijk die rust en ruimte.Maar er moet natuurlijk ook gewerkt worden en onze kinderen en kleinkinderen zouden we dan veel minder vaak zien. Dat lijkt mij ook heel moeilijk. 
De vaste lasten zouden dan echt stukken minder zijn. We zouden dan bijna geheel zelfvoorzienend leven.  Maar toch, het is een hele stap. We zijn er dus nog niet uit wat we doen.

Oost west thuis best 
En dan noord Nederland 😜

Toen ik jong was had het mij wel wat geleken maar nu niet meer. Ik heb inmiddels 2 kinderen die hier hun leven hebben en wil niet straks ver weg wonen en hun leven maar zijdelings meemaken.
Na ons pensioen wil ik wel een lange zwerftocht maken door Europa met onze vouwwagen of een gehuurde camper maar toch altijd weer terug naar Nederland.

Leuke vraag!

Hmm, ik vind een dagje Amsterdam al spannend , en ben altijd blij als ik aan het eind van de dag weer “thuis” ben (dorpje in het Noorden van Nederland).

Dus nee, gaan we niet doen.

Ja, wij zijn wel van plan over een aantal jaren te vertrekken. Maar niet eerder dan dat kind gaat studeren/18+ is.
Woon nu in de stad en vind het wel druk allemaal, maar kan het gemak van alles ook wel heel erg waarderen.
Zie mezelf aan de andere kant ook helemaal rondscharrelen in mijn eigen moestuin op het platteland... Huis op het platteland is er ook al.

Al met al zijn we er dus wel concreet mee bezig. 

Campanula

Campanula

16-05-2024 om 10:58 Topicstarter

Zilver_gray schreef op 16-05-2024 om 10:49:

Leuke vraag!

Hmm, ik vind een dagje Amsterdam al spannend , en ben altijd blij als ik aan het eind van de dag weer “thuis” ben (dorpje in het Noorden van Nederland).

Dus nee, gaan we niet doen.

Dank je. Probeer wat te variëren tussen de pijlers, Anderen zijn ook welkom om de Ja/Nee vraag van de dag te bedenken! 

Het staat voor ons wel op de planning maar wel pas als mijn schoonmoeder overleden is. Die begint al op leeftijd te komen en wij wonen redelijk dichtbij dus dat is nu nog wel handig. Mijn schoonzus woont een stuk verder weg.
Ik denk dat wij uiteindelijk naar Macedonie willen vertrekken.

Wat een gruwel. Nooit meer thuis wonen. Ik kan elk klimaat thuis laten installeren mocht ik dat willen. Misschien dat ik dat nog doe als het weer me niet bevalt. Nu vind ik het nog goed genoeg met horren en een goede ventilator.

Niet emigreren maar we zijn nu we niet meer werken wel buiten de randstad gaan wonen dichter bij de natuur en vooral veel rustiger.
Ik wil ook niet te afgelegen wonen medische voorzieningen en winkels moeten makkelijk bereikbaar zijn. 
Niet echt een talenknobbel hebben heeft ook altijd meegespeeld voor mij om in Nederland te blijven wonen.
Één van de fijne dingen van Nederland vind ik dat de afstanden ook niet zo groot zijn mooie natuurgebieden, oude steden en musea zijn nooit ver weg.

Campanula schreef op 16-05-2024 om 10:58:

[..]

Dank je. Probeer wat te variëren tussen de pijlers, Anderen zijn ook welkom om de Ja/Nee vraag van de dag te bedenken!

Je doet het juist leuk, maar kan me voorstellen dat het ook niet makkelijk is of elke dag uitkomt.

rionyriony schreef op 16-05-2024 om 11:01:

 Ik kan elk klimaat thuis laten installeren mocht ik dat willen. 

OT Ik wilde graag emigreren en we hebben daar ook wel serieus naar gekeken om naar Nieuw Zeeland te gaan (banen gezocht, plannen gemaakt etc). Maar mijn man vond het toch te spannend zover weg van zijn ouders. Nu wonen we nog in NL en zit ik hier ook op mijn plek, nu we kinderen hebben waardeer ik ons fijne netwerk hier ook steeds meer en ik zou ook niet met hun nu naar een ander land willen gaan.

Nieuw Zeeland is nu sowieso geen optie meer, we voldoen niet meer aan de toelatingseisen. 

Ik denk er wel eens over na. Er zijn verschillende opties en mijn man is niet Nederlands van origine. Maar voorlopig is het een 'nee' maar zeg nooit nooit. In Nederland is veel zo ontzettend goed geregeld. En het is gewoon mijn vertrouwde landje zeg maar.

Roos55 schreef op 16-05-2024 om 10:30:

Oost west thuis best
En dan noord Nederland 😜

Er gaat niets boven Groningen 

Ik zou graag naar Vancouver Island emigreren, omdat het daar prachtig is en er familie woont. Dat gaat alleen niet gebeuren (ben alleen al te oud om een verblijfsvergunning te krijgen).

Reageer op dit bericht

Je moet je bericht bevestigen voor publicatie, je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.