Vakantie en reizen Vakantie en reizen

Vakantie en reizen

Is Dieppe leuk?

Omdat we nog een klein weekje weg willen met de honden, kijken we naar Normandië. Niet te ver rijden en nog nooit geweest. Op dit moment zie ik wel wat leuks in Dieppe, maar geen geen idee of dit leuk genoeg is voor een klein weekje dus hoop hier op ervaringen. Wat we willen: een plek waar we kunnen wandelen met de honden, strand is ook goed. De plek zelf hoeft niet super toeristisch  (liever niet zelfs) maar een supermarkt in de buurt en uitstapje in de omgeving ( max 1 uur) is wel fijn. 


De omgeving is leuk
Witte rotsen
Rouen
Ik denk dat het wel toeristisch is . 

EnchantedDragonfly18

EnchantedDragonfly18

20-07-2022 om 19:16

Ik ken het niet, maar toen ik voor onze Engelandreis op zoek was naar leuke tussenstops heb ik gekeken op google maps en streetview. Dan krijg je een beetje een beeld van hoe het daar is.

Ik raad Veules les Roses aan. Dat is in de buurt van Dieppe. Een romantisch kustplaatsje met een lager liggend dorpscentrum. Oude huisjes met rieten daken, Véél bloemen en de Veules (kleinste riviertje van Frankrijk) loopt door het dorp en wordt onderbroken door een (ik dacht zelfs meer) waterrad. De boulevard is ook leuk en je kunt er naar boven wandelen, de rots op.
Dieppe zelf is ook best leuk maar is bij mij niet blijven hangen.

Dieppe-Veules-les-Roses is 28 km.

Wandelmogelijkheden zijn er in elk geval genoeg aan de Côte d'Albâtre.

MonkeyTown

MonkeyTown

22-07-2022 om 11:05 Topicstarter

Dank voor de tip Herfstappeltaart! Ga ik naar kijken.

MonkeyTown schreef op 22-07-2022 om 11:05:

Dank voor de tip Herfstappeltaart! Ga ik naar kijken.

Veel plezier alvast!

De hele côté d'Albâtre is super mooi.

Ik ben er paar x geweest en een vaste plek als uitvalsbasis gehad en van daaruit alles bezoeken ( bijvoorbeeld varengeville sur mer, le Treport, Mers les Bains 3, veules les roses, Fécamp, tot en met Etretat) 

Paris77 schreef op 23-07-2022 om 10:42:

De hele côté d'Albâtre is super mooi.

Ik ben er paar x geweest en een vaste plek als uitvalsbasis gehad en van daaruit alles bezoeken ( bijvoorbeeld varengeville sur mer, le Treport, Mers les Bains 3, veules les roses, Fécamp, tot en met Etretat)

Etretat is ook geweldig. Er is daar sinds een paar jaar ook een hele mooie tuin met kunst erin verwerkt bovenop de rots. "Les jardins d'Etretat".

SpiritedMagpie74

SpiritedMagpie74

23-07-2022 om 13:49

De foto's van Dieppe op Google Maps zien er alvast lekker Normadisch uit !
Etratat is inderdaad leuk, maar ik weet niet of dat die anderhalf uur extra waard is, als je maar kort naar Normandie gaat... alhoewel Etratat wel iets van een bucketlist-dingetje kan zijn of als einddoel voor een route langs de kust.

Rouen lijkt me van een geheel ander caliber dan Dieppe... 
Maar Rouen is dan wel weer leuker dan Le Havre.

Veel plezier.
Je weet dat de snelwegen in Frankrijk op zaterdagen en zondagen stampvol zitten... ?

MonkeyTown

MonkeyTown

03-08-2022 om 08:44 Topicstarter

We gaan rijden op een maandag en nemen zelfs nog een tussenstop (overnachting) dus haast hebben we zeker niet  . Etretat stond op onze bucketlist dus gaan we zeker bezoeken, en..een accomodatie in Veules les Roses is geboekt! Heb er zin in 

 Laat wel weten hoe het is geweest. 

MonkeyTown schreef op 03-08-2022 om 08:44:

We gaan rijden op een maandag en nemen zelfs nog een tussenstop (overnachting) dus haast hebben we zeker niet . Etretat stond op onze bucketlist dus gaan we zeker bezoeken, en..een accomodatie in Veules les Roses is geboekt! Heb er zin in

Laat wel weten hoe het is geweest.

Hartstikke leuk. Veel plezier!

MonkeyTown

MonkeyTown

04-09-2022 om 10:00 Topicstarter

ik zou nog even laten weten hoe Veules-les-Roses was, dus bij deze. Allereerst; Normandië/Côte d’Albâtre is hartstikke mooi en echt een aanrader om eens heen te gaan. Wel heb ik me van te voren niet zo gerealiseerd dat de afstand van snelweg minimaal een uur was het landschap ook echt heuvelachtig is. Zo kan rijden en parkeren een uitdaging zijn en zijn de afstanden wat langer hierdoor. De dorpjes zijn allemaal schattig met de vakwerkhuisjes, kerkjes, straatjes. Doet een beetje denken aan de Ardennen vind ik. Alle kustdorpjes lijken denk ik ook allemaal een beetje op elkaar, in een baai met aan beide zijden die mooie kliffen, grotere plaatsen een haven. We hadden een mooi gelegen acco, zowat aan het strand met uitzicht op zee, dat was geweldig. ‘S avonds lekker wijntje, kaasje, boekje. Veules-les-Roses is heel schattig met de straatjes, het uitzicht, het riviertje en de watermolens, toeristisch ook wel. Weinig winkels en die er zijn hebben een klein en duur aanbod. Goede restaurants, maar openingstijden zijn grillig, meerdere keren voor een dichte deur gestaan (misschien omdat het einde seizoen was). We hebben geluk met het weer gehad, gezwommen, gesupt, veel gewandeld met de honden op de kliffen. Kortom, leuke vakantie gehad en voor herhaling vatbaar!

MonkeyTown

MonkeyTown

04-09-2022 om 10:06 Topicstarter

Oh ja, ik ben heel even door Dieppe gereden. Dit is echt een stad, meer bewoonde wereld gevoel. Ook mooi volgens mij rondom de de haven/het strand. Zou hier nog wel eens terugwillen gaan, maar was denk ik een heel andere vakantie geweest. 

leuk! Wij zijn momenteel in Etretat. In totaal ongeveer 2,5 week in Normandie geweest. Van Le Touquet, Dieppe, Trouville, Omaha Beach, Mont St Michel, Deauville, Etretat en nu nog le Treport en dan helaas weer naar huis. De openingstijden van restaurants zijn idd even wennen. Die sluiten om 15.00 om daarna om 19.00 weer open te gaan. Door het binnenland rijden langs de kust en die kleine schattige dorpjes vond ik juist het leuke eraan. Snelweg is zo maar saai. De Pont de Normandie was wel een hele mooie brug! Vond de invasiestranden en de Amerikaanse Begraafplaats erg  indrukwekkend! En Etretat is echt zo mooi met die krijtrotsen! Ja Normandie is echt een aanrader! Jammer dat het weer wat wisselvallig kan zijn. 

SpiritedMagpie74

SpiritedMagpie74

04-09-2022 om 13:42

Ik weet niet waar je het "uur vanaf de snelweg" vandaan haalt. Google zegt 30 minuten van A29 naar Veules-les-Roses.
En wat maakt het uit? Als je eenmaal bij de kust van Normandie bent.... ben je in Normandie 😆 Tja, het is geen Nederland met elke 500 meter een snelweg-afrit en verschillende "parallelle" snelwegen (zoals de A6 en de A28 die 40km uit elkaar liggen).

Normandie is inderdaad erg leuk. Fijn dat jullie genoten hebben.

MonkeyTown

MonkeyTown

04-09-2022 om 17:40 Topicstarter

Ik weet niet of we die route zo ook gereden hebben, maar een half uur is te optimistisch. In elk geval voor mij, weet niet of je het zelf gereden hebt? Je rijdt door dorpjes heen, dus continue terug naar 50 of 30 km p/u, kruispunten en door pieken en dalen. Als je dat niet gewend bent, dan vergis je je in de duur tov inderdaad rechttoe rechtan. Dat is leuk als je aan t touren bent, maar minder op t einde van je reis. Maar elk dorpje waar we doorheen kwamen was schattig, wat dat betreft mooie streek. 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.