Vakantie en reizen Vakantie en reizen

Vakantie en reizen

Hotel en waterpark op rij-afstand?

Ik ben alvast aan het kijken voor de zomervakantie. Dit jaar ga ik alleen met mijn man en jongste dochter van 13 en die willen graag een zonvakantie met een zo leuk mogelijk zwembad en als het kan all inclusive. Ik vind het wel prima voor een keertje en ben nu in de minderheid, dus ja 

Vroeger zijn we wel eens in Griekenland in een resort geweest waar een groot waterpark naast was, zoiets zou mijn dochter echt leuk vinden. Helaas is dat nu tig keer zo duur geworden en we willen ook liever niet vliegen met al dat gedoe en de onzekerheid. We zijn ook een keer een paar dagen in Lalandia in Denemarken geweest, maar dat is toch een gok qua weer en het zwembad is vooral binnen. 

Ik zoek dus eigenlijk zoiets, maar dan op een afstand die te rijden is in twee niet al te lange dagen. En met zoveel mogelijk zonzekerheid. Bestaan die hotels/resorts ook wat dichterbij huis? Ik ken ze alleen in combinatie met een vliegreis, in bijvoorbeeld Griekenland, de Canarische eilanden, Turkije... Te ver weg dus met de auto.

Bedankt alvast voor eventuele tips!

https://www.badeparadies-schwarzwald.de/en/
Hier geweest zowel in de zomer als winter en een ontzettend mooi zwembad verdeeld in 2 gedeeltes. Een sauna gedeelte en een glijbanen gedeelte. Enig nadeel dochter van 13 mag niet naar het sauna gedeelte toe.(in hoeverre ze daar interesse in heeft) volwassenen kunnen wel over en weer lopen. 

Het ligt in het zwarte woud in Titisee vlakbij Freiburg. In de buurt is zijn vast  genoeg overnachtingsmogelijkheden. 
Alleen het weer kan soms iets minder zonnig zijn, warmte valt mee het is in Zuid-Duitsland.

Het waterpark “Caneva Aquapark” ligt naast het Gardameer in Italië waar het bijna altijd in de zomer wel lekker weer is. In de buurt zijn meerdere all inclusive hotels.

Je zoekt dus iets wat er niet is. Natuurlijk is er helemaal niks zonzeker  dicht bij huis. 

MissJones

MissJones

05-12-2022 om 06:43 Topicstarter

watertoren schreef op 05-12-2022 om 05:36:

Je zoekt dus iets wat er niet is. Natuurlijk is er helemaal niks zonzeker dicht bij huis.

Ik zeg toch niet dat het dichtbij huis moet zijn? Spanje en Italië zijn ook te rijden in twee niet superlange dagen. En ik zei “zoveel mogelijk zonzekerheid”, zodat mensen niet komen met landen als België of Denemarken. 

MissJones

MissJones

05-12-2022 om 06:44 Topicstarter

Verder bedankt voor de tips tot nu toe. 

Als ik bij de vakantiediscounter kijkt zie ik wel all inclusive vakanties naar Spanje met eigen vervoer.  Naar Salou bijvoorbeeld en Tossa de mar. In /bij Salou zat 30 jaar geleden in elk geval een groot waterpark.

als je nou andersom gaat zoeken: zoek op hoe waterpark in het Spaans, Portugees etc heet en google je suf. Als je er een vindt zoek je accomodatie erbij.
Gr Angela

Wat bedoel je met gedoe en onzekerheid? De drukte op Schiphol?

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.