Vakantie en reizen Vakantie en reizen

Vakantie en reizen

Fijne badmuts recreatief zwemmen (vakantie Italië)

Wij gaan dit jaar voor het eerst naar een camping in Italië. Zoals in veel zwembaden in Italië is ook in het zwembad op deze camping een badmuts verplicht. Het hele gezin (man, 2 kinderen en ik) heeft nu een badmuts nodig.

Na wat onderzoek op internet neig ik naar een stoffen badmuts, omdat dan ook je haar nat wordt. Dat laatste lijkt me fijn om af te koelen. Toch lees ik ook dat deze minder stevig op je hoofd zitten en vaker af glijden tijdens het zwemmen of bij het nemen van een duik.
Ik heb zelf een groot hoofd, veel petjes en hoeden passen vaak niet. Daarom wil ik een badmuts waar ik een maat kan kiezen, een 'one size fits all' is vaak te krap.

Iemand ervaring met badmutsen? Welk type/merk is fijn? Zijn er specifieke dingen waar ik op moet letten bij aankoop? Specifieke verschillen voor kinderen en volwassenen?

Ja ik kan me dat nog herinneren inderdaad van vakantie in Italië. Ik heb ook een groot hoofd en veel haar en ik had er toen eentje die net te strak zat, niet relaxd tijdens het zwemmen en het heeft me ook wat haar gekost om dat ding iederen keer over mijn hoofd te wurmen. Wat slim dat je er nu alvast over nadenkt, zo wil ik worden als ik later groot ben(of beter nog over drie maanden als ik moeder wordt🙃) Geen tips helaas.

jaren geleden ook op vakantie geweest in Italië met stoffen badmuts. Bij mijn dochter ging hij elke sprong af, ze had/heeft veel en dik kroeshaar. Niet één keer reactie op gehad...

Kijk eens bij lovetoswim. Ze hebben daar badmutsen voor mensen met veel en/of lang haar. Er zit ook een optie tussen waarbij de binnenkant een ander materiaal heeft wat prettiger zou moeten zitten. 

Geen ervaring met stoffen badmutsen. Ik doe altijd mijn haar eerst onder de douche nat maken. Mijn ervaring is dat je haar toch wel nat wordt onder een badmuts en dan heb ik liever kraanwater in mijn haar dan chloor water. Het is inderdaad wel warmer aan je hoofd.

Ik hoor dit wel vaker. Wij zijn meerdere keren in Italië geweest maar hebben gelukkig nog nooit een verplichte badmuts op gemoeten. Daar zou ik ook echt niet op zitten te wachten.

Ik vind Speedo Moulded prettig.
Dit is een siliconen badmuts, maar vind ik prettiger zitten dan andere siliconen badmutsen die ik vaak te strak vind.
En inderdaad, ook met deze badmuts wordt je haar nat. Deze is er ook in een junior uitvoering. 

Speedo heeft ook badmutsen speciaal voor mensen met lang haar. Hiermee heb ik geen ervaring. Voor een volle bos haar tot schouderhoogte  volstaat de moulded. Siliconen is geschikt voor onder water zwemmen en in het water duiken. Wil je alleen met je hoofd boven water zwemmen dan kan een stoffen ook. 

Reageer op dit bericht

Je moet je bericht bevestigen voor publicatie, je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.