Vakantie en reizen Vakantie en reizen

Vakantie en reizen

familie podcasts voor onderweg

Hallo allemaal,
Even getwijfeld onder welk pijler is deze vraag zou stellen. Wij (man, zoon-gaat naar VWO4, zoon-gaat naar HAVO1 en ik)  vertrekken over een paar weken naar Zuid-Frankrijk. Tuurlijk heeft ieder zijn eigen telefoon/tablet mee, maar ergens is het ook leuk om wat gezamenlijks te doen/luisteren onderweg. 
Hebben jullie leuke tips voor leuke podcasts voor het hele gezin? Cabaretshows luisteren we al enkele jaren, dat is altijd een succes (Jochem Meijer, Herman Finkers). Op zich zijn we allemaal breed geinteresseerd, maar wat is leuk voor een 12 jarige tiener, een 14 jarige puber en de ouders?

De Vlaamse Kunstroof. Een podcast over de grootste kunstroof uit de Vlaamse geschiedenis. Gaat over het schilderij Lam Gods dat in Gent hangt.
Heb 'm zelf nog niet geluisterd, maar lijkt me alle ingrediënten te hebben voor het hele gezin: geschiedenis, spanning, onopgeloste vragen, intriges.

de dienst, over de werkzaamheden van de AIVD 

El tarangu, is een spannend en bijzonder verhaal, bijzonder goed gemaakt. Ook interessant voor mensen die niet van wielrennen houden (zoals ik)

“In 2003 krijgt de Vlaamse wielerheld Lucien van Impe een vreemd telefoontje. Zijn oude rivaal José Manuel Fuente is in België en wil met hem afspreken. Op zich geen ongewoon verzoek, maar er is één probleem: wielrenner Fuente is officieel al zeven jaar dood. Toch gaat Lucien op de uitnodiging in…”

https://www.vpro.nl/programmas/El-Tarangu.html

O en “blauwe m&ms” over de wensen en bijzonderheden van artiesten rondom hun optredens: https://www.vprogids.nl/podcasts/tips/2022/Blauwe-M---M-s-Stil-in-mij-Pim.html

(op die site staan trouwens meer toffe tips)

Moordzaken, waar allerlei onopgeloste moorden van verschillende kanten worden bekeken.

mardejo

mardejo

20-06-2022 om 19:25 Topicstarter

Dank voor de tips! 
@doemijdieglazenbol: dank, daar staan hele interessante tussen.

El Tarangu en Moordzaken zijn zeker aanraders. Verder vond ik De Brand in het landhuis en Bob ook goed.
https://www.nporadio1.nl/podcasts/de-brand-in-het-landhuis
https://www.nporadio1.nl/podcasts/bob

Ik heb met de kinderen een groot gedeelte van De moord op Wijsman geluisterd. Intrigerend

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.