Vakantie en reizen Vakantie en reizen

Vakantie en reizen

Ervaring Brussels Airlines

Schiphol en de KLM zijn duidelijk overbezet. Wij zouden wel graag later dit jaar onze familie in het buitenland willen bezoeken.

Ik vroeg me af of hier ervaringen zijn met Brussels Airlines? Vliegveld Zaventem is zeer goed bereikbaar, maar zijn daar niet dezelfde problemen als hier?
Is er iemand met recente ervaringen met dit vliegveld en deze maatschappij?

NB: opmerkingen als pak de trein of de auto zijn niet relevant en wens ik niet te ontvangen

Geen ervaring met BA, wel met Zaventem (april/mei). Was prima. Wij hadden de auto op een parkeerplaats gezet zodat je met OV gratis naar de luchthaven kon. Prima prijs, prima geregeld na vooraf reserveren. Met de trein kan je vast ook goed op Zaventem komen, maar geen ervaring mee.
Douane etc. ging snel, niets op aan te merken. Ook konden we de weg prima vinden, alles was duidelijk aangegeven. Als we dichter bij BE zouden wonen, zou ik er zeker vaker voor kiezen om via Zaventem te vliegen (kwam nu toevallig goed uit).

Ik heb vaker van Zaventem gevlogen en dat vind ik een heel prettige efficiënte luchthaven. Maar goed dat was pré corona en geen idee van de huidige situatie.

Brussels Airlines is gewoon de "voortzetting" van het vroegere Sabena. Ofwel de Belgische nationale luchtvaartmaatschappij. Incidenteel hebben we er zakelijk mee gevlogen, nooit problemen gehad.

Ik vlieg altijd vanaf Zaventem.  Nog nooit problemen gehad.  Wel is het zo dat de Belgen over het algemeen nogal van het staken kunnen zijn.  Dus als je op zo'n dag vliegt, heb je net pech. 

Corona personeelsschaarste heerst overal ... ik zag ook filmpjes van Dublin en Manchester met dezelfde vliegchaos. 

De oplossing is volgens mij kritisch kijken naar je vlieguren.  Kies een "onpopulaire" tijd, waarop minder vluchten vertrekken.  Misschien beter 's nachts uit je bed en vertrekken, dan een halve dag in de rij staan.

Nog nooit mee gevlogen.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.