Vakantie en reizen Vakantie en reizen

Vakantie en reizen

Een weekje Malaga was prima te doen

Spanje wordt ontraden, maar om verschillende redenen 'moest'ik toch naar Malaga. Gewoon netjes twee vaccinaties achter de rug, en voor zeker een dag voor vertrek nog een RAT-test laten doen mét certificaat. Ik ging er niet van uit dat de douane in Spanje een NL-vaccinatiebewijs ging accepteren, maar wel die Rapid-test. Om Spanje binnen te komen moet je via Spain Travel Health (web en app SpTH) gegevens invullen over jezelf, de reis en kun je aangeven dat je de test hebt gedaan. Er ontstaat dan een QR-code die je op de Spaanse luchthaven laat zien. Dat leverde geen enkel probleem op. En terug met Transavia controleren de medewerkers je NL-vaccinatiedocument en dat is dan dat. Op Schiphol is voor EU-vluchten geen verdere controle meer. Malaga-stad is een geweldige bestemming en de meeste mensen dragen een mondkapje op straat. De grootste uitdaging is om een test te laten doen als je terug gaat. De capaciteit in de stad is niet berekend op de vraag naar testen. Dus die 'terug'-test moet je eigenlijk al proberen te boeken, voordat je op reis gaat: als je niet beide vaccins hebt gehad.

Ben je nu reklame aan het maken om ondanks het negatieve reisadvies toch maar gewoon als toerist naar Malaga te gaan? Niet essentiele reizen worden toch afgeraden. Omdat het kan is het nog niet Ok of aan te raden.

Zoals Viva-amber al zegt, dat je het kan betekent niet dat het hoeft. Het is beter om je gewoon aan de Coronamaatregelen te houden en naar veilige landen gaan in plaats van risico lopen door naar een oranje land te gaan.

Het gerucht ging gister al dat Spanje rood zou kleuren en dat gaat nu echt gebeuren. 

Zoals de rest al zegt, dat het kán, betekent niet dat het een goed idee is. Die kleurcodes zijn er niet voor niets

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.